自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

agee 發表於 20-12-6 10:02
人地講coffee, y人會講埋豉油, 唔講會啞的, 群主又係y人可能講埋一份

係呀九唔搭八架
佢問一,你答左一,佢發現原來自己衰左就反問,你點知會唔會發生二,再答,佢話,咁XXX囉
搬龍門搬到呢

身邊好多朋友同事日日講野都單單打打

大宅

dder 發表於 20-12-6 08:41

咁你會扮黃去迎合嗎?

就係冇扮黃呀,咁我班朋友黃得黎都好理性既,起碼唔會因為我淺藍而鬧我攻擊我。我失落原因係自從分左藍黃,大家講說話都避忌左,唔能夠好似以前咁暢所欲言。

伯爵府

回覆樓主:

已經無晒喇,初初係唔開心,但後尾發覺日子依然咁過,是但喇

伯爵府

sheepsheepvo 發表於 20-12-6 15:13
就係冇扮黃呀,咁我班朋友黃得黎都好理性既,起碼唔會因為我淺藍而鬧我攻擊我。我失落原因係自從分左藍黃 ...

唯有隨緣

水晶宮

盡量唔講政治,就可以keep到
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

暫時我自己無del任何人,留住yc普通朋友來舉報佢。
自己好朋友一係政治取向相同,一係就唔講,如果講就要同藍朋友講,yc我永遠不出聲。
如成班yc朋友,我會避出席,因為佢地一定討論,仲有個係食政治飯嘅yc,唔會一齊食飯,廢事俾人以為我都係yc。

男爵府

coconutchung 發表於 20-12-6 09:52
係喎,如果唔認同就絕交,要批鬥,人身攻擊,咁以後不來往也不會感覺可惜。
...

我對於政見唔同嘅朋友, 冇絕交, 冇批鬥, 冇人身攻擊, 只係唔能夠認同佢地嘅歪理

首頁

尾頁

跳至