自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

根本就唔應該搞演唱會

Amy7802    發表於 20-12-4 19:27

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Oooabitor 發表於 20-12-4 17:49
睇新聞話有好幾個確診者去過睇佢Concert...

好奇怪, 話佢地喺潛伏期去左, 但當時佢家人已中招, 唔係應該拉去隔離咩?

Amy7802    發表於 20-12-4 19:27
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 20-12-4 18:41
好奇怪, 話佢地喺潛伏期去左, 但當時佢家人已中招, 唔係應該拉去隔離咩?
...

知屋企人有確診就唔應該去演唱會啦,9成都會係確診既,分明自私想睇,橫惦屋企人中左,我去傳染既都係其他人啫,冇所謂啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

可能之前見冇咁多人中招, 所以放寬掛, 不過比我都唔敢去

伯爵府

Fion710 發表於 20-12-4 18:35
我知佢黃,關於佢工人姐姐個post我有留言話佢黃,有jm回覆我話佢唔係黃,佢仲好受bk歡迎
...

點解乜嘢都要分顏色?咁樣同果班唔講理嘅人有咩分別?

cat_man_man    發表於 20-12-4 18:57

男爵府

...

係 lor, 令人費解

伯爵府

...

依個去睇嘅人真係好有問題,明知屋企人有病徵都走去睇演唱會自私鬼

大宅

回覆樓主:

冇留意佢係黃定藍

記得佢之前原本參加大陸嘅我是歌手,節目組已經幫張敬軒影埋相,最後因為佢撐佔中,被節目組飛左

張敬軒突轉軚參加《我是歌手5》 網民失望:點解咁冇骨氣
https://www.hk01.com/sns/article/64664

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lamwwjd 發表於 20-12-4 18:46
係 lor, 令人費解

上次7x歲隱瞞老婆係確診者去養和洗腎已經夠衰, 又係漏洞?? 係咪衛生署咁求其呀?
放下自在

大宅

cwmren6 發表於 20-12-4 18:48
冇留意佢係黃定藍

記得佢之前原本參加大陸嘅我是歌手,節目組已經幫張敬軒影埋相,最後因為佢撐佔中,被節 ...

結錄自上面條link:

......不過近年他熱衷於香港社運,冒着被內地封殺的危險支持、聲援及參與2014年的雨傘運動,亦因而深受網民的欣賞......

而家佢係藍定黃就唔知啦?

侯爵府

moon_o_o 發表於 20-12-4 18:46

agree!

我不是黃。我一樣非常喜歡他。

他十分用心造音樂,對個個人也好好。

他從未表態支持今次的黑暴!(不像容小姐咁c cheap ! 又遮眼拍照,又時時搞小動作。又c 上大陸掘金)
(之前他好像支持和平遊行 or 反國教那次?人人也有不同views 吧?)

=====
總之,我不想樣樣分顏色!(當然,不可支持黑暴/火燒活人/打人那些views啦!)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

繼跳舞群組後,又會有演唱會群組

水晶宮

佢曾經支持佔中,支持破壞香港社會你都覺得佢冇問題?

珍珠宮

cwmren6 發表於 20-12-4 18:53
結錄自上面條link:

......不過近年他熱衷於香港社運,冒着被內地封殺的危險支持、聲援及參與2014年的雨 ...

後期佢公司壓力下,都轉左汰(定刪左post,類似)跟住有期比黃人鬧佢無骨氣etc

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

agnes-wong 發表於 20-12-4 17:46
政府之前放寬嘛?呢D無得佢自己夾硬開
不過次次都係咁,一放鬆就再爆 ...

政府放寬都要保持6呎社交距離,
求先睇新聞見演唱會pack满人,
有冇保持6呎社交距離呀?

那時最多4/6人限聚炸播,
有冇咁多塊透明膠板隔住?

子爵府

金三珣 發表於 20-12-4 18:44
知屋企人有確診就唔應該去演唱會啦,9成都會係確診既,分明自私想睇,橫惦屋企人中左,我去傳染既都係其他 ...

呢d人明知都去應該要嚴懲!

子爵府

回覆樓主:

我都吾明点解可以開演唱會???根本政府好有問题!確診者又自私,簡直全部都痴線!!沒完沒了,只識停課!想点???

男爵府

因為張敬軒曾經公開發表過黃言論。佢唔出聲冇人話佢啞,但佢出聲就要承擔後果。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Fion710 發表於 20-12-4 18:31
佢都好受Bk歡迎,冇人開post話佢,真係O嘴

你咁講又係喎!前排仲講工人姐姐早餐既帖,好多人支持

公爵府

Fion710 發表於 20-12-4 19:37
佢曾經支持佔中,支持破壞香港社會你都覺得佢冇問題?

唔熟佢,不過佢唔係广州仔咩,咁夠薑有人唔做,走去做畜,唔想返大6定嗱。係咪移居咗康港,就當咗自己係康港人,唔再係中國人呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至