自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

茶木 發表於 20-12-10 12:43
我係呀

啲仔細老公想我自己湊, 過咗20年師奶生活,而家啲仔大,日日食痾瞓嘅生活太辛苦, 出番黎做part t ...

咁有世藝又唔一定要番工既,識個親戚嫁俾有錢人,又學瑜伽,園藝,跳舞,近排鐘意kpop又去報班學韓文,我見佢都好多姿多彩 相反番工老細叫做乜就要做乜,除非份工好有挑戰喇否則普通打工仔一個做d嘢都好routine, 仲浪費人生喇?

子爵府

發現有類人唔使返工喺屋企就淨係洗衫煮飯洗廁所,而另外有類人就多姿多彩會培養自己興趣學下呢樣學下果樣咁。大家都係唔使返工不過好唔同既生活!個關鍵係咪因為生左小朋友?

大宅

畀面勳章

回覆 茶木 的帖子

每個人想要嘅嘢都唔同,我夢想就係可以親手打理屋企,等屋企舒舒服服唔覺做家務有咩問題有咩咁浪費

Giyueng    發表於 20-12-11 07:47

男爵府

aidan08 發表於 20-12-9 12:37
我媽成世無做過嘢,少奶奶,有工人,隻手又粗又嚡又肉酸,成梳蕉咁,又腫又肥。
我有個朋友,隻手靚到去幫 ...

手的學問

伯爵府

sheepsheepvo 發表於 20-12-10 15:01
咁有世藝又唔一定要番工既,識個親戚嫁俾有錢人,又學瑜伽,園藝,跳舞,近排鐘意kpop又去報班學韓文,我 ...

嫁俾有錢人先學得瑜伽,園藝,跳舞,近排鐘意kpop又去報班學韓文? 我都有學瑜珈同整蛋糕, 樣樣幾百蚊個月, 唔洗嫁有錢人下話 我唔係匯豐高層學跳舞比6200萬學費

你做過ftm就知,初頭好高興周圍搵野玩,耐咗1年2年3年, 個人只會越來越懶, 無啦啦唔想走出街,一個人出去又戇居居,所以耐咗就屈係屋企食痾瞓

我番工好開心

禁止訪問

大宅

茶木 發表於 20-12-11 11:21
嫁俾有錢人先學得瑜伽,園藝,跳舞,近排鐘意kpop又去報班學韓文? 我都有學瑜珈同整蛋糕, 樣樣幾百蚊個月 ...

我諗如果冇錢咁做ftm會慘d? 冇得請工人,一日忙到黑做家務湊仔,隨時辛苦過打工。嫁有錢人起碼屋企有工人打理家務,請家教黎同仔女補習唔洗自己煩,自己就去扮靚學嘢做貴婦 我又真係無聽過佢呻悶喎,睇得出佢好enjoy. 我自己就因為睇唔開份糧所以一直都做wkm, 番工未至於話唔開心,但做熟左黎黎去去都係個d嘢做足1x年都好無聊,如果攞時間黎學嘢應該有意義d

首頁

尾頁

跳至