自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

好耐啦

子爵府

lemontea520 發表於 20-12-4 23:24
因為香港報紙啲妓者只會講藝人既負面新聞,露幾多呀,老豆老母有無錢呀..... 幾有潛質既藝人都比佢地寫死 ...

同意

巨星嘅出現,傳媒有份捧出來,而家d傳媒質素真係好差,好左而家有好多social media platform 可以自我宣傳,但咁樣即貼地平民化左,靠自己一定去唔到巨星層面

禁止訪問

伯爵府

2023年兔年勳章

noel2010 發表於 20-12-5 08:33
姜B唱廣東歌不算好好聽,唱普通話歌就非常好聽。連Do Do 姐都好喜歡他,你上網search 下他,欣賞他是他的 ...

對呀!喜歡姜濤係成個package, 樣幾好,跳舞唱歌雖未算好好,但也唔錯吧!最欣賞係佢嘅人品同待人接物!

伯爵府

2023年兔年勳章

bybewong 發表於 20-12-5 10:34
好矮

178喎,都算矮?

珍珠宮

qq媽媽咪 發表於 20-12-5 06:26
家駒一早講過,香港冇樂壇,只有娛樂圈,香港人以貌取人,只着重外表
...

他不是去日本參加電視娛樂節目玩遊戲嗎?藝人就是娛樂大眾。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

seiko123 發表於 20-12-5 00:08
但其實我唔知佢咩樣(唔好打頭)

我同你一樣

男爵府

lemontea520 發表於 20-12-4 23:24
因為香港報紙啲妓者只會講藝人既負面新聞,露幾多呀,老豆老母有無錢呀..... 幾有潛質既藝人都比佢地寫死 ...

完全同意! 自從毒果出現,有狗仔隊專揭藝人私癮後,香港好難再有巨星出現

珍珠宮

batiko 發表於 20-12-5 09:51
莎莉都好紅wor,梅姐之後 最受歡迎女歌手都係佢攞,直至王菲出現

有红過咩

珍珠宮

大將軍 發表於 20-12-5 09:37
小鳳姐仲紅d,我見到莎莉都黑人問號

係囉

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

力神 發表於 20-12-5 07:47
以前有版權費賺錢,自從有電腦,智能手機盛行,聽歌睇戲易過買棟菜,人地推出一首歌一套劇都要成本架,香港 ...

咁講真呢幾樣野唔係得香港先係咁gei. 全球都發生梗,但點解只有香港一壇死水呢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

batiko 發表於 20-12-5 11:31
一首祝福 紅到全球華人都識唱
90-93都係最受歡迎女歌手,咁叫未紅過??
...

認同!葉倩文當年都好紅,佢講過唔識中文,唱中文歌要拼音,但唱出黎真係勁好聽!焚身似火~好有feel的

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

成個娛樂圈都唔團結 當某個藝人有機會彈起或為人所熟悉後 傳媒就會不停報道佢啲負面新聞一沉百踩

子爵府

好媽媽勳章

apelok 發表於 20-12-5 11:36
咁講真呢幾樣野唔係得香港先係咁gei. 全球都發生梗,但點解只有香港一壇死水呢
...

淨係講人口比例香港和中國都差得遠,可想而知兩地市場賺錢都差天共地,唔係點解香港d2,3線演員返國內都賺咁多了,香港市場實在有限

男爵府

紅既定義, 可窄可闊

個人認為, 紅到衝出香港, 似之前周星馳, 劉德華等 幾乎有華人的地方都知佢地係邊個, 依家已好難...

姜濤??? 莫講話其他地方, 可能不少香港人都唔知佢乜水, 更不知道佢演過咩, 唱過咩...

如果姜濤已"夠紅", 咁"紅"既定義也太窄了吧....至少做到全港人都識佢先講....
張學友早幾年在全球各地搞過數百計的演唱會, 姜濤連在香港搞雙位數的都成問題吧

當然, 姜濤出道時間短, 難比較, 但同一道理, 現在亦無必要吹到咁高吧

男爵府

batiko 發表於 20-12-5 09:51
莎莉都好紅wor,梅姐之後 最受歡迎女歌手都係佢攞,直至王菲出現
從來吾覺得莎莉有紅過

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至