自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

根本上而家有幾多區議員係真心為巿民服務? 掛出黎既banner都係帶政治色彩, 民生無小事, 有心既就先照顧下巿民先

子爵府

peaceaa1122 發表於 20-12-11 12:29

隔離果14日,實會話心繫社區,隔離期間已在聯絡工作, ...

仲有人受就得

子爵府

我果區的區議員,一當選就在Facebook話吾會為區內的市民服務,他的辦事處又貼上籃C與狗不得內進的標語,區內有些年青的家長好支持佢,帶埋一家大細在街上為他派單張,個個講粗口好流利,那些細路話將來要做議員。
多得佢地,這幾年我地正常市民真係好難捱。

公爵府

牛年勳章

KCWO 發表於 20-12-12 09:10
我果區的區議員,一當選就在Facebook話吾會為區內的市民服務,他的辦事處又貼上籃C與狗不得內進的標語,區 ...

我長老家係老屋村,區議員當選第一件大事就係要將區內公告版轉做流膿牆!
疫情開始完全冇理過啲老人家!反為係上一屆建制派區議員喺村裏面派口罩同埋教老人家點樣去防疫!

子爵府

2024年龍年勳章

熊熊老婆 發表於 20-12-11 11:26
咁又唔得.高薪糧準
佢哋放假使唔使人批㗎喇?
如果唔使咪好發達,自己鍾意放假就放假

上次電視見就許X瘋個事件講,四個月唔開會,先有個唔知咩處理,反正好似仲唔係即刻取消資格?當時冇太為意。。想講,咁我三個月零廿天返嚟開會,係未就避過?人工又照逗,當區議員會唔會太輕鬆了?~~打邊份工有咁荀啊~~仲要一下穩逗四年高薪嘅長工~~

子爵府

熊熊老婆 發表於 20-12-12 09:13
我長老家係老屋村,區議員當選第一件大事就係要將區內公告版轉做流膿牆!
疫情開始完全冇理過啲老人家!反為 ...
我嗰區都係,疫情初期大家撲口罩,上任民建聯議員就派口罩派防疫包,今屆民主派議員就貼海報話好[辛苦]咁撲到口罩益街坊,不過各位街坊盛惠毎盒$200啦
hi

子爵府

回覆樓主:

我諗佢都無諗過會發生咁大鑊嘢,再者平時啲濕濕碎碎嘢咪俾啲助理做囉

反而我覺得佢唔係度喺好事喎,廢事又搞搞震,依樣唔得,果樣唔俾,做就反,唔做就追,依家啲居民可能檢測都未做,啲談判專家仲傾緊呀

水晶宮

回覆樓主:

居民想揾畢東尼交收鎖匙呀? 果個居民係唔係睇得區議員乜都肯做呀? 區議員39547, 信佢? 呢d 嘢, 揾自己親朋戚友啦。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Sumyeema1 發表於 20-12-11 11:59
香討有cap 圖, 居民搵佢幫手, 佢即刻退WhatsApp group.

面皮厚到呢

公爵府

牛年勳章

tszyan1001 發表於 20-12-12 09:48
我嗰區都係,疫情初期大家撲口罩,上任民建聯議員就派口罩派防疫包,今屆民主派議員就貼海報話好[辛苦]咁撲到 ...

你嗰區區議員都肯去搵口罩!
長老嗰區嘅區議員淨係貼大字報鬧政府防疫不力、要求封關、支持醫護罷工 .........乜嘢都冇做過

珊瑚宮

熊熊老婆 發表於 20-12-12 09:13
疫情開始完全冇理過啲老人家!反為 ...

一樣喎
當選個位, 我對佢印象最深,就係街撩女仔
以往係no show, 淨係見佢係fb話831, 721就去發花癲
呢排可以怕無左份工掛, 碌吓出來。
口罩, 上屆區議員派俾老人家, 多過佢啦。

珍珠宮

好似今次麗晶居民撤離居所,在群組搵佢幫手,佢竟然退出群組,睇吓啲黃C選件咩垃圾出嚟。

水晶宮

回覆樓主:

偏激自利黃色人選出來的同類人黃已完,就是咁既質素啦

子爵府

熊熊老婆 發表於 20-12-12 10:14
你嗰區區議員都肯去搵口罩!
長老嗰區嘅區議員淨係貼大字報鬧政府防疫不力、要求封關、支持醫護罷工 ...... ...

至弊$200盒一定有賺,我私下揾朋友工人姐姐買兩盒都唔使咁貴,佢識人大量購入一定唔洗二佰!成個屋苑七座如户户幫趁買盒佢都發到豬頭啦!可惜呢到唔係咩私樓豪宅,只是高齡舊屋苑,冇乜人幫趁佢,如意算盤打唔响!!
hi

水晶宮

回覆樓主:

佢哋都唔係做

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

平時都無做民生工作架啦,都係在網上批評政府之嘛,咁人不在香港都一樣可以上網啫,唔駛請假

琥珀宮

畀面勳章

Acaciacacia 發表於 20-12-12 10:17
好似今次麗晶居民撤離居所,在群組搵佢幫手,佢竟然退出群組,睇吓啲黃C選件咩垃圾出嚟。
...

自己選既人,自作孽

公爵府

牛年勳章

littlesister 發表於 20-12-12 10:37
自己選既人,自作孽

弊在好可能下次都會繼續選出佢哋做區議員

伯爵府

熊熊老婆 發表於 20-12-11 11:16
不談政治,只是好奇一問!
探完仔之後返嚟仲要隔離14日,咁佢咪放咗好多日假囉
https://news.mingp ...

已完已完邊使做啫!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

不已完打算走佬, 以後唔返香港?

首頁

尾頁

跳至