自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

c6係大家族,佢d..親戚好麻烦。
- 有次佢家姐A返興趣班,臨時要請假,竟然whatsapp..叫我check email..同佢印出來fax俾學校。
我多手開左佢個whatsapp才勉強幫佢

-佢另一家姐買左樓先通知我,竟然叫我check最遲幾時交印花稅。因為佢個律師叫佢入埋數。乜唔係問agent..同個律師?
追問税局幾時退到印花稅,又點我打去税局追!我都要應酬佢。

- c6家姐要寫信投訴物業事宜,話要約我同來傾,叫我寫信!
我話公司忙冇啋佢。佢家庭聚會見到我就黑面。

- 又有次要入會所玩,臨急臨忙又call又app..我以前有乜急事,原來叫我即刻落嚟帶佢入,我冇啋佢。

我嫁c6.不是同c6家打工。
唔知點推佢又不得失佢d..家姐'

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你咪扮傻乜都話唔識
叫佢地揾c6唔好揾你

Astra00    發表於 20-12-12 18:02

伯爵府

回覆樓主:

開左個頭,收番都好難

男爵府

回覆 cecelc 的帖子

就係俾佢地知道我識搞呢d文書野才煩到我。我上興趣班有個同學又係咁,只不過同佢social下,佢唔見左份筆記叫我同佢影,老師話學校要收錢。我好勉強才幫佢影。點知下次又app我,話佢要請假,又點我同佢fax信俾學校。我真係啋佢都short..

做一次義工原來要做一世

唔明點解d人咁厚面皮

幫佢又怕惹來下一次。唔幫又得罪人

子爵府

siucl 發表於 20-12-12 15:53
- 有次佢家姐A返興趣班,臨時要請假,竟然whatsapp..叫我check email..同佢 ...

你講只是生活上小事,可能在你心目中,C6 家人未能融入你內心當家人吧。如果是你家姐叫到,你會否都嫌麻煩?

大宅

- 有次佢家姐A返興趣班,臨時要請假,竟然whatsapp..叫我check email..同佢 ...

以上全部我咩都唔識同唔知

點解你會聽佢地點?

開左個頭做得一次就一定有下一次

Astra00    發表於 20-12-12 18:02

男爵府

回覆 noel2010 的帖子

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆 KARORO1030 的帖子

就係諗住一次半次才幫。點知就俾人當下屬咁點。

男爵府

我有個朋友又係咁

行行下街突然醒起要拎野,一定要print hard copy 填form 又唔想洗幾蚊,打俾一個住嗰區完全唔熟既人叫人幫手print,人地拒絕就鬧人唔肯幫

有次去另外一個朋友屋企,打上黎叫人落去接佢,叫佢自己睇google map,佢嬲左,一開門就鬧點解叫佢自己搵路都唔肯落去

有一日佢喺超級市場買太多野又唔想俾錢買袋,就叫個朋友拎個袋出去俾佢,朋友唔肯又鬧

有d人係咁,以為全世界都係under佢

大宅

你調轉麻煩佢地,晤幫你你就黑面。

newcook    發表於 20-12-12 22:41

子爵府

我更加唔明嘅係點解你要理會佢哋,一隻手掌拍唔響~

俾我,我直頭唔會理,就算WhatsApp見到我都冇需要理,佢地有嘢想人幫我搵自己細佬囉,關我咩事~

公爵府

牛年勳章

goosy83 發表於 20-12-12 16:27
我有個朋友又係咁

行行下街突然醒起要拎野,一定要print hard copy 填form 又唔想洗幾蚊,打俾一個住嗰區 ...

直情覺得好似欠左佢咁
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

男爵府

回覆 恩庭寶貝 的帖子

試過已讀不回。下次見面俾人黑面。
又有次幫佢屋企寫左封物業投訴信,後來也不能成功追討。
仲背後俾人唱,話我冇盡力幫。

其實我返工也好忙,放假上興趣班係我嘅事,唔係嫁左人就係賣身,有乜都關我事

公爵府

牛年勳章

金黑街矇 發表於 20-12-12 16:30
我更加唔明嘅係點解你要理會佢哋,一隻手掌拍唔響~

俾我,我直頭唔會理,就算WhatsApp見到我都冇需要理 ...

我都係咁諗喎!細佬就話有責任啫,弟婦喎⋯⋯ 又唔係佢秘書,又唔係佢管家,有閒時間順手就幫,要限時限候又要report比佢果d, 我唔會當面拒絕,不過拖得就拖囉!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

男爵府

回覆 Ssddff 的帖子

我真係冇野要人求人
買樓有問題咪問agent..佢收我佣

要投訴咪自己寫

追税局退税咪自己打去

邊好意思開口

男爵府

回覆 金黑街矇 的帖子

就係應酬左佢一次就出事
咁有冇乜方法又唔幫又得失人

拖到我都想拖到過期才覆。已經不接tel,有人厚面皮打我公司仲衰到app我,我返工係要睇whatsapp的

男爵府

回覆 goosy83 的帖子

有同感。難為佢開到口

侯爵府

回覆樓主:

當你係家庭秘書 , anyway , 有能者先比佢地信任.依賴

伯爵府

佢⋯⋯⋯冇老公嘅咩?
佢⋯⋯⋯應該搵細佬,唔係搵弟婦lor

首頁
12345...6

尾頁

跳至