夫婦情感

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 17:42
佢既信任一定係破晒產,我覺得佢返來大機會係為咗聲譽,因為佢好介意比人知呢件事,佢愛唔愛我,我都覺得佢唔愛我,我feel到。其實我接受唔到佢出軌,但我又唔想離婚,所以我好辛苦,我唔知應該點做 ...

你老公N年前已經叫過雞,唔知之後仲有冇叫,現在又小三,仲要覺得佢唔愛你,除左為$,唔知仲有乜需要保留佢。
反正佢都走左幾個月,如果係我,就唔俾佢再返屋企,離唔離婚就慢慢傾

大宅

點解我覺得佢唔係好愛我,係因為佢唔係好關心我,佢只會專注佢既工作,佢話佢要將工作放係第一位

大宅

soso1227 發表於 20-12-17 20:15
你老公N年前已經叫過雞,唔知之後仲有冇叫,現在又小三,仲要覺得佢唔愛你,除左為$,唔知仲有乜需要保留 ...

我的確係為咗錢,佢係經濟家庭支柱

大宅

佢自己就話仲愛我,但我從佢d行為覺得佢唔係愛呢頭家

侯爵府

回覆樓主:

你明確知道保留佢嘅目的都好,咁唔洗對佢有期望,唔會傷多次。不過要同一屋簷下會好影響情緒。
唔好點評我

大宅

你好嗎 發表於 20-12-17 21:30
你明確知道保留佢嘅目的都好,咁唔洗對佢有期望,唔會傷多次。不過要同一屋簷下會好影響情緒。
...

的確好影響情緒

複式洋房

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 20:59

感情唔係單方面可以決定到繼唔繼續,今日唔願意放手,唔等於將來對方唔會離棄。好多JM俾意見都係中肯的,有時可能忠言逆耳,但好多時現實就係咁。
其實如果真的只係為錢,選擇離婚應該一樣會分到錢,因為有小朋友需要照顧。建議你問下自己內心真正需要咩,回答自己便可以。記得要注意自己情緒健康,有需要就要搵人傾下舒緩下。

侯爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 21:34
的確好影響情緒

你想試就試,但記住太唔開心唔好死頂,唔好有錢無命洗。
唔好點評我

侯爵府

vivianho 發表於 20-12-17 22:03
感情唔係單方面可以決定到繼唔繼續,今日唔願意放手,唔等於將來對方唔會離棄。好多JM俾意見都係中肯的, ...

同意,好多問題係問自己,唔洗有別人認同。
唔好點評我

男爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 17:34
應該唔會,佢霸住左間屋,我同仔女住邊?佢無賤成咁,如果佢想霸住間屋,佢應該唔買樓
...

佢根本就食住你,氹住你,完全冇悔意,佢想享齊人之福,想係出面享性福,係屋企享家庭溫暖,玩到唔得到老都有人照顧
睇你自己接唔接受到,接受到就忍,當佢係同屋住,唔好因為佢令自己情緒波動,唔係分分鐘抑鬱
接受唔到就唔好俾佢返屋企,攞返個主導權,唔係佢鍾意走就走,留就留,依家最緊要係拗多啲錢,部署後路

somesome2020    發表於 20-12-17 23:21

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 20:59

佢咪就係因為咁先食得住你

同事日對夜對
信佢斷至奇

最慘小朋友
其中一個得1歲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

soso1227 發表於 20-12-17 20:15
你老公N年前已經叫過雞,唔知之後仲有冇叫,現在又小三,仲要覺得佢唔愛你,除左為$,唔知仲有乜需要保留 ...

分析得好

大宅

剛剛佢話返到屋企,阿囡話要同佢視頻,佢就話做緊嘢,唔可以分心,總之死都唔開視頻,根本就係講大話

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 23:57
剛剛佢話返到屋企,阿囡話要同佢視頻,佢就話做緊嘢,唔可以分心,總之死都唔開視頻,根本就係講大話
...

好老實,樓主唔使再估估下,你老公把口話仲愛你根本已係大話,如果想修補夫妻關係,根本唔係有令你懷疑既行為,會斷小3,行踪唔問都自己講清楚,晚晚傾下計,一定會feel到佢有心維持家庭,甚至轉埋工,轉電話號碼,就算都再有機,起碼會令老婆安心,有誠意。唔似樓主老公依家咁。所以唔使聽佢呃你或估佢行為,小3係未斷。

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 23:57
...

都係個句,如果係為個小朋友,同經濟問題唔離得,就當佢同屋主,有個銀包係身邊,佢出邊有d乜都唔鬼理,過自己生活,如果諗唔通,真係玩殘自己變抑鬱。

大宅

樓主full time mom?

珍珠宮

Shirleypatrick 發表於 20-12-17 16:35
佢話同佢一齊好舒服,同佢有共同社交圈子,佢同個女人又可以講粗口,但我老公平時唔講粗口的,我一直都唔 ...
嘩!原來佢對住你虛偽得咁嚴重。咁嘅關係佢當初都選擇同你結婚?!我明解到你點解覺得呢個人好恐怖。明白你話邪惡唔係在於講粗口,而係佢當初以虛偽嘅一面來擁有你。佢在人前擁有你佢會覺得增光,但佢認為帶唔出個大佢十幾年又講粗口(其實好襯佢好夾佢)嘅女人出來係人前曬命。而家你可會感到到其實佢覺得佢除咗錢之外,冇樣配得起有你。你覺唔覺得佢係又要面又貪慕虛榮呢?佢唔捨得妳嘅地方就在於妳畀到呢種虛榮感佢?
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

somesome2020 發表於 20-12-18 02:05
樓主full time mom?

不是,我有part time

大宅

858D 發表於 20-12-18 07:10
嘩!原來佢對住你虛偽得咁嚴重。咁嘅關係佢當初都選擇同你結婚?!我明解到你點解覺得呢個人好恐怖。明白你 ...

我覺得佢想保住自己既聲譽,佢的確要面子,但我覺得佢唔係有心想重新建立關係,就當佢真係同小三斷左,佢昨晚話佢做緊緊野唔得視頻已經證明佢唔care我,我係佢心目中既地位根本不及佢分工

大宅

ch14kwok 發表於 20-12-18 01:17
都係個句,如果係為個小朋友,同經濟問題唔離得,就當佢同屋主,有個銀包係身邊,佢出邊有d乜都唔鬼理,過 ...

我唔想再同佢一齊生活啦!婚可以唔離,只係維持分居既狀況我可能會舒服d

首頁
34567...9

尾頁

跳至