夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我同老公係中學時代拍拖,拍拖十年就結婚,一直以來,我都好信任佢,我哋生咗兩個小朋友,一個五歲,一個1歲,今年係我哋結婚8周年,我老公自爆佢出面有女人,個女人大佢15歲,係佢同事,佢起初就同我講要離婚,佢哋已經到了上床階段,佢話佢要搬出去住,我無反對,跟住我哋佢睇婚姻輔導,係婚姻輔導裏,佢決定一個月後要解決究竟揀我定個女人,佢同個女人一齊左2個月,後來佢揀咗我,

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:02
我同老公係中學時代拍拖,拍拖十年就結婚,一直以來,我都好信任佢,我哋生咗兩個小朋友,一個五歲,一個1 ...

佢話已經同個女人分左手,我怕d有咩變數,所以係知道佢出軌後就立即買左樓,佢話新屋裝修好先返來住,佢係出面住左4-5個月,今個星期我哋會入伙,佢話會同我重建關係,起初我唔想離婚,因為我唔捨得我哋段婚姻,呢幾個月,我不停咁喊,我無諗過我段婚姻會搞成咁,心裏好難過,我執屋時見到結婚相,又喊,心裏好難受,明天就係我哋結婚8週年,佢話一齊食飯,一齊執屋,我心裏想人地有婚外情,老公會立即講對唔住,求僥,但我老公仲要諗,佢話佢仲愛我,我唔信佢仲愛我,佢愛我的話點會出面有女人,我諗住比機會佢,

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:03
佢話已經同個女人分左手,我怕d有咩變數,所以係知道佢出軌後就立即買左樓,佢話新屋裝修好先返來住,佢係 ...

因為我唔想兩個小朋友係單親家庭成長,但我好似無辦法接受佢,心裏仲係好傷心,又好嬲佢,佢話呢d事唔會再發生,我心裏當然唔信佢啦!佢背叛左當初結婚時的承諾你叫我仲可以點信佢,呢個星期六我哋就搬返新屋住,我應該點做好?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:02
我同老公係中學時代拍拖,拍拖十年就結婚,一直以來,我都好信任佢,我哋生咗兩個小朋友,一個五歲,一個1 ...
吓.............個男人好早就無左媽媽?

大宅

你肯定佢哋已經斷左?
佢地係同事日見夜見,你老公佢有無咩表示可以令你可以安心?例如:報告行蹤,錢過你手等。

如果無表示又無悔意既話你要好好為自己同仔女打算下。

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:03
因為我唔想兩個小朋友係單親家庭成長,但我好似無辦法接受佢,心裏仲係好傷心,又好嬲佢,佢話呢d事唔會再 ...

你問我就一刀兩段吾會比鎖匙佢, 亦吾洗佢幫手掃把快走正垃圾講完!

大宅

wmt1217 發表於 20-12-14 16:37
你肯定佢哋已經斷左?
佢地係同事日見夜見,你老公佢有無咩表示可以令你可以安心?例如:報告行蹤,錢過你 ...

我唔肯定佢地斷架,佢有報告行蹤,但以前有比gps,而家無,佢堅持唔比我,手機密碼又係咁,之前肯比我check電話,而家就唔比,佢話佢要有私隱

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:43
我唔肯定佢地斷架,佢有報告行蹤,但以前有比gps,而家無,佢堅持唔比我,手機密碼又係咁,之前肯比我check ...

我覺得兩公婆一世人流流長,男男女女都好,遇到引誘做錯事都唔出奇,現今社會真係好多好多。

但做錯事要識得知錯同改過,口講知錯係無用,要行動令人覺得佢有改過。 佢地仲要係同事,佢地對住時間仲多過你。佢如果連少少安全感都比唔到你,你實成日亂諗嘢。會好辛苦。

珍珠宮

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 16:43
我唔肯定佢地斷架,佢有報告行蹤,但以前有比gps,而家無,佢堅持唔比我,手機密碼又係咁,之前肯比我check ...

你仲相唔相信佢
手機上鎖,私隱同大話可以並存

純個人睇法
幸福肥師奶

大宅

首先,層新樓用邊個錢?寫邊個名?
佢會唔會唔捨得你要分佢半層樓而扮揀你?
冇理由有心同老婆重修舊好但仲要出去住多幾個月⋯⋯

子爵府

回覆 Shirleypatrick 的帖子

其實佢的行為已經話咗俾你知佢的選擇,佢選擇留低未必係留戀你

你話你諗過離婚,但因為仔女細,唔想佢係一個單親環境下長大,你選擇留低,原因都唔係因為佢,佢可能都一樣,可能有人會話男人點會咁諗,但世事無絶對

珍珠宮

佢毫無誠意,可能因為個女人大佢15歲,佢地關係都唔正常,出街比人眼望望,你先生父母家庭都接受唔到呢個女人。我覺得佢地唔會斷,同返你一齊只係煙幕,我唔會比佢得逞。

大宅

wmt1217 發表於 20-12-14 17:05
我覺得兩公婆一世人流流長,男男女女都好,遇到引誘做錯事都唔出奇,現今社會真係好多好多。

但做錯事要 ...

我係一d安全感都無,佢可以有咩行動證明佢仲愛呢頭家,我唔知呀?我好亂呀!

大宅

hha 發表於 20-12-14 17:09
首先,層新樓用邊個錢?寫邊個名?
佢會唔會唔捨得你要分佢半層樓而扮揀你?
冇理由有心同老婆重修舊好但仲 ...

層樓用我既名,錢就大部分都係佢既

子爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 17:39

名係你都未必一定穩陣,只要佢證明到錢是佢出,到時離婚佢都可以分返錢⋯⋯

大宅

個女人大佢15年?
唔好意思,個腦諗起呢句⋯⋯我不想努力了
佢係咪為左上位要咁樣做?

大宅

Shirleypatrick 發表於 20-12-14 17:39

咁我覺得佢唔想分一半身家比你,又有人繼續幫佢湊大兩個細路多d。
之前佢揀離婚因為唔使分咁多比你。

大宅

20150618bb 發表於 20-12-14 16:36
吓.............個男人好早就無左媽媽?

哈哈係未姓白个女人救命?

大宅

BK Milk勳章

其實佢自爆就已經好似冇彎轉啦,仲要自爆完要搬出去住?咁梗係想同個女人一齊啦!
到今日,佢話要返妳,妳條刺都唔會拔得掉呀,睇妳自己忍唔忍到了

伯爵府

回覆樓主:

佢以前吾要私隱,而家出軌後要私隱,擺明此地冇銀,咁都說服到自己信佢你就真利害

首頁
12345...9

尾頁

跳至