婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

估唔到Facebook 留言有甘多人唔相信喺真人真事 當年我前任阿媽更利害,抹乾碗筷嘅布 喺可以抹飯檯布&抹廚房爐頭布喺同一條。次次上佢屋企食飯都嗅到個碗有陣up味,後來俾我見到她順手抹埋廚房地下

https://www.facebook.com/835266909851002/posts/3948071405237188/

我8-9年前喺bk婆媳板申過同樣問題 其實好多原由來自個一家之母99點持家,個新抱/阿仔女友跟本冇得say。

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

同老爺住我都接受唔到,何況共用毛巾!簡直天方夜譚

大宅

Huuu 發表於 20-12-15 12:47
估唔到Facebook 留言有甘多人唔相信喺真人真事 當年我前任阿媽更利害,抹乾碗筷嘅布 喺可以抹飯 ...

同家人共用毛布和不能接受

大宅

其實我懷疑只係個仔隨口講,可能新抱有自己毛巾掛喺房,因我唔相信個新抱會肯咁核突,仲有節目有講,佢搬入前,要帶阿媽上去男家執咗一大轉,絕對唔係咁冇要求嘅人

侯爵府

Pianocake 發表於 20-12-18 08:48
其實我懷疑只係個仔隨口講,可能新抱有自己毛巾掛喺房,因我唔相信個新抱會肯咁核突,仲有節目有講,佢搬入 ...

當年我上到前任阿媽屋企都喺全家人共用一條抹身毛巾,

洗面巾就分開。當然我唔會共用喇,不過廢事多口講,得罪99一直定落嘅家庭教育。節目新抱寄人籬下唔通多口講6299咩?!
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Huuu 發表於 20-12-18 14:37
當年我上到前任阿媽屋企都喺全家人共用一條抹身毛巾,

洗面巾就分開。當然我唔會共用喇,不過廢事多口講 ...
佢冇需要講,只要自己用自己毛巾就得啦。你前度全家包唔包括新抱女婿先?

大宅

我識人都係全家共用毛巾,雖然用完即刻洗,但我都接受唔到。
其實大家又咁諗喎,你去旅行有無用人哋酒店提供毛巾先?如果有,咁其實咪仲污糟?全世界咁多人用過,成千千萬萬用過,而屋企at least都係嗰幾個啫。你話邊個核突啲?我就係接受唔到,所以去旅行我自備毛巾。

大宅

回覆 Huuu 的帖子

共用一支牙刷都有啦~~

侯爵府

weekychan 發表於 20-12-19 14:41
回覆 Huuu 的帖子

共用一支牙刷都有啦~~

https://www.instagram.com/p/CI-MvICHSui/?igshid=gfd6pmkd42lt

原因有網上記者影晒圖,當日個仔喺一直想分開毛巾 無奈99唔跟從& 地方亂都喺99啲野,外母都上去男家幫手清潔打理

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

牛年勳章

AmelieC 發表於 20-12-18 19:55
我識人都係全家共用毛巾,雖然用完即刻洗,但我都接受唔到。
其實大家又咁諗喎,你去旅行有無用人哋酒店提 ...

所以我去旅行都會帶自己嘅毛巾,瞓覺套亦都著長袖衫長褲加對襪

大宅

Huuu 發表於 20-12-15 12:47
估唔到Facebook 留言有甘多人唔相信喺真人真事 當年我前任阿媽更利害,抹乾碗筷嘅布 喺可以抹飯 ...

我媽又係咁
佢成日話每次用完都會洗
洗完我都唔覺得乾淨囖

別墅

好癲,俾我見到食完都想嘔返餐飯出嚟
要心理幾強大先會覺得呢件事係無問題⋯⋯

首頁

尾頁

跳至