自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 loved 的帖子

其實都未知資料來源堅定流﹐政府真係講話無人肯做。你要BOLD晒D字鬧政府﹐你咁叻又唔出黎做高官? 你考入政府﹐報名選特首LOR.....(或者好多高官係空降﹐唔見搵到你既?)又OR你既然咁不滿不如你離開香港啦﹐大陸真係一個非常安全既地方。人地深圳廣州一早已經一切如常。政府係唔抵幫﹐正如比人話佢做事唔到位﹐呢個真。

男爵府

水晶宮

回覆 wendyaupooh 的帖子

我諗讀書叻同辦事能力係兩樣嘢嚟個喎。讀得書叻未必做到野。做到野又未必讀得書叻。

珍珠宮

wendyaupooh 發表於 20-12-16 16:49
回覆 loved 的帖子

其實都未知資料來源堅定流﹐政府真係講話無人肯做。你要BOLD晒D字鬧政府﹐你咁叻又唔出 ...

你後面話政府就得,人地話就叫人咁叻就出黎做高官叫人離開香港,即係有你講無人講,咁野蠻

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 幸福花 的帖子

SORRY.......我有講讀書叻嗎?

子爵府

emilylam 發表於 20-12-16 16:01
7月後有國安法社區大致回復平靜,仲要搵咁多藉口幫政府? 點都講唔通囉!而家咪又是得!只是政府唔一早做, ...
甘你都識講7月先有 人地講緊23月份

男爵府

Chowying 發表於 20-12-16 14:42
咁我好有興趣知道酒店業界 出咗咩offer, 要求政府包啲咩先

係呀!之前佢哋有啲嘈雜聲音?點解依家會改變?

子爵府

loved 發表於 20-12-16 16:34
我當然係做番好一個普通市民要做嘅野,如果我收得咁高人工就會做番咁高人工嘅事,乜你覺得班高官而家所做嘅 ...
無人話好滿意 但唔係姓馬叫後炮囉 同埋同你有d對立唔係就叫支持政府囉好無

伯爵府

你幾時見我地嘅特首聽過人嘅意見嘅?佢永遠都覺得人地嘅意見係冇用嘅,唔work!但多次最尾都係自打嘴巴,又要跪低……真係唔明佢諗乜,點解唔可以一開始就硬淨D,反正佢都冇乜民望嘅啦

珍珠宮

loveshp238 發表於 20-12-16 16:59
無人話好滿意 但唔係姓馬叫後炮囉 同埋同你有d對立唔係就叫支持政府囉好無
...
我從來都無分對吾對立,亦吾分支吾支持政府,我只係對班高官所做既抗疫事情不滿,反而係你地見人一話政府不是,就扑生黎護航話人反政府姐

珍珠宮

QY08040408 發表於 20-12-16 17:04
你幾時見我地嘅特首聽過人嘅意見嘅?佢永遠都覺得人地嘅意見係冇用嘅,唔work!但多次最尾都係自打嘴巴,又 ...
尋晚聽冼師傅同你講嘅一樣

珍珠宮

回覆樓主:

幾時都係馬後炮最易做
實際係點都無人知

男爵府

當時市民一早自發戴口罩,但政府仲叫啲官唔好戴戴咗都要除返,咁試問佢又點會有可能包酒店做隔離

別墅

要睇清楚酒店出咩OFFER... 可能要全包呢...

水晶宮

QY08040408 發表於 20-12-16 17:04
你幾時見我地嘅特首聽過人嘅意見嘅?佢永遠都覺得人地嘅意見係冇用嘅,唔work!但多次最尾都係自打嘴巴,又 ...

一語中的 林鄭自己經常自打嘴巴

珍珠宮

Chowying 發表於 20-12-16 16:05
鬧政府做得唔好係最容易

數字高嗰陣政府唔包酒店比人鬧, 我百分百肯定數字低嗰陣政府包返二三十間酒店畀 ...

都係架

水晶宮

loved 發表於 20-12-16 17:08
我從來都無分對吾對立,亦吾分支吾支持政府,我只係對班高官所做既抗疫事情不滿,反而係你地見人一話政府不 ...

佢哋同yc一樣,唔理性睇事情,政府咁多不足佢哋眼盲心盲

子爵府

emilylam 發表於 20-12-16 17:32
佢哋同yc一樣,唔理性睇事情,政府咁多不足佢哋眼盲心盲

唔係眼唔眼盲,你地一味得個嘈字,咁叻你地做囉,好似冼師傅咁囉!
你地識咩最叻咩,最叻馬後炮囉,巴巴閉

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ngokwan 發表於 20-12-16 15:03
酒店願意,出什麼offer?
而且,有幾多願意?

可能係收天價呢
(well, 即高過市價)

首頁

尾頁

跳至