想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我開始準備去台灣放胎,申請台灣醫療簽證手續煩覆,之後又要留2-3個月,唔知住邊間酒店好?有冇jm 知道台北有冇月租酒店?如果準備去,一齊傾下,到台灣時間相同又可以有個伴。

洋房

大眼B仔 發表於 20-12-17 16:52
我開始準備去台灣放胎,申請台灣醫療簽證手續煩覆,之後又要留2-3個月,唔知住邊間酒店好?有冇jm 知道台北 ...

我都好想去放胎,你點申請?我諗住去住3-4個月

大宅

我開始準備去台灣放胎,申請台灣醫療簽證手續煩覆,之後又要留2-3個月,唔知住邊間酒店好?有冇jm 知道台北 ...

我都申請緊醫簽去台灣準備放胎。同路人

別墅

新聞好似話又暫停左申請了

珍珠宮

我果陣租台北車站旁邊京站樓上既京站國際酒店式公寓(iTaipei)
果度好多類似既酒店式公寓,我住過2間,呢間係乾淨好多,因為我哋果陣係先提前去一次睇唔同醫生做準備,順便睇下呢啲月租酒店,呢間帶我哋去睇房時,入屋會提醒我哋除鞋,佢自己都係,而我哋習慣入住後會自己再抺下梳化家私等,都非常乾淨,所以住果一個月好舒服同安心,另一間後來入住過1晚,清潔程度感覺motel都比唔上。。。
另外呢間位置好,買野食野方便,我睇既醫生係捷運站旁邊,所以就算外面大風大雨,我都可以唔洗帶遮就可以來回。
唯一缺點應該係貴,我租2房1廳(900呎左右),約2.2萬/月不計水電煤
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

我也是等放胎,上年9月入紙申請醫療簽,但12月底被通知又暫停醫療簽。現在不知何時可以過去(emoji)

我最初是打算應該留台大概1個半月,先住14天隔離酒店,放胎後再住醫院附近的酒店7天,之後再找bnb 住

別墅

回覆 saila 的帖子

我都停咗,等待中,唔知幾時先可以去!我醫院建議停留而懷孕7週才回去!唉!好心急!

別墅

回覆 小寶貝兒 的帖子

Thx thx! 等待中!🥲

別墅

我成功批左,但台灣又突然封關,所以過唔到去。而我所知台灣係有指定既飯店做隔離

別墅

回覆 大眼B仔 的帖子

你系去台灣既邊間阿@@?

別墅

上網睇應該係有指定幾間先可以住? 都驚開番關個時台北d酒店又full哂...

別墅

回覆 FungKSh 的帖子

我末知道,不過剛剛收到通知,3月1日台灣再開始接受醫療簽證申請,但條件又嚴咗,14天隔離後+7天自己健康管理,共21天之後才可以去醫院!🥲

別墅

Hen-mocha 發表於 21-2-20 22:35
我成功批左,但台灣又突然封關,所以過唔到去。而我所知台灣係有指定既飯店做隔離
...

恭喜(emoji)。你係邊間?

別墅

可以上網搵戈D service apartment
應該都唔錯

大宅

有冇諗過去泰國, 隔離 10 days only

複式洋房

回覆 J_2008 的帖子

其實泰國係咪相對冇香港同台灣咁好?(技術同衞生方面)

大宅

回覆 foxybaby 的帖子

又唔係,泰國都先進過香港

大宅

回覆 J_2008 的帖子

同意,而家泰國真係先進左好多,以前好多刻板印象...

首頁

尾頁

跳至