自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

omega_c 發表於 20-12-25 15:11
試下轉用中藥配方手工皂洗頭髮,真心試過好得

你在那裹買的?你改善後知繼續用?

大宅

omega_c 發表於 20-12-25 15:11
試下轉用中藥配方手工皂洗頭髮,真心試過好得

謝謝你分享,我見到佢有電話,你買咗佢幾多件皂用先有效。

男爵府

真心分享,我本來掉髮很嚴重,我發現係因為新陳代謝減慢引致,自從我做運動後,甩小左好多

大宅

loving_mybaby 發表於 20-12-25 18:23
真心分享,我本來掉髮很嚴重,我發現係因為新陳代謝減慢引致,自從我做運動後,甩小左好多
...

我體重嚴重超標,吾可以做跑步運動,除了急步行吾知有咩運動可以增加新陳代謝而且吾傷膝蓋的運動。

男爵府

singzone 發表於 20-12-25 20:56
我體重嚴重超標,吾可以做跑步運動,除了急步行吾知有咩運動可以增加新陳代謝而且吾傷膝蓋的運動。
...

你試下做coffee workout ,不用跳躍,我都是在家運動,自從運動+飲食控制,脫小了好多頭髮,我都好開心

大宅

loving_mybaby 發表於 20-12-25 21:33
你試下做coffee workout ,不用跳躍,我都是在家運動,自從運動+飲食控制,脫小了好多頭髮,我都好開心
...

好啊!多謝你。上網睇下她有邊間類運動可以由輕鬆開始。

男爵府

singzone 發表於 20-12-18 00:09
脫髮速度快過長髮,頭髮稀薄到見頭肉,天氣寒冷頭好似比針刺的感覺,係咪身體缺乏某種維他命引致脫髮急速? ...

我覺得同健康及壓力有關,要從飲食運動早睡早起開始,多菜少肉少糖少油少鹽,多運動,血液要循環,日日要洗頭,之後要立刻吹乾頭皮,唔好俾佢濕及up住,日日洗係要保持毛孔清爽乾淨

複式洋房

singzone 發表於 20-12-25 18:10

我用咗佢3件洗髮皂就止脫髮再生出啲新髮出嚟,依家都每日有用,我用咗超過一年,我生完細仔一年後嚴重脫髮再加上有甲抗仲掉得勁,依家無再勁勁咁脫髮

複式洋房

singzone 發表於 20-12-25 18:10

我上網買的,之後補貨就whatsapp佢,佢寄順豐比我

大宅

qq6a 發表於 20-12-25 22:05
我覺得同健康及壓力有關,要從飲食運動早睡早起開始,多菜少肉少糖少油少鹽,多運動,血液要循環,日日要 ...

已經吾係好大壓力,而且已經少油鹽糖,年紀大代謝慢,依家食丸仔再加D運動希望甩少D,多謝你的建議。

大宅

omega_c 發表於 20-12-26 23:04
我用咗佢3件洗髮皂就止脫髮再生出啲新髮出嚟,依家都每日有用,我用咗超過一年,我生完細仔一年後嚴重脫髮再 ...

先前都有甲狀腺線腫脹,都無嚴重甩髮,現時服食丸仔好似甩少咗D暫時頂住先,可以買你推介過的洗頭皂試試。謝謝你。

子爵府

cowmilkmummy 發表於 20-12-19 22:22
想請問係Aveda 既邊隻產品有效?因為我都係甩緊頭髮 有時多 有時少 而家用緊施巴溫和洗頭水係少咗甩頭髮 但 ...

佢有防脫line, 我用果時覺得d頭髮係 soft d順d,但唔覺甩少左或者生得多新髮 我都on and off 咁用左好長時間,中間會轉下 apivita 之類既 organic shampoo
只可以話無再甩咁多囉
而家用緊另一隻應該係直銷公司既brand 黎,真係生多左好多天線同埋額兩邊出晒頭髮出黎

我仲有用50惠 serum, 同韓國果隻魚腥草精華,都係輪住用

男爵府

DonnieBB 發表於 20-12-18 11:25
頭皮油, 可能會髮囊塞, 試下轉洗頭水, 唔好食d刺激性食物(油/辣都要少食)
另外你指甲長得快唔快?易 ...

我都係,我頭髮宜家好薄,見頭頂,條界愈嚟愈闊

指甲好軟,超易崩

jm有冇好介紹可以改善呀?我宜家30頭咋,未生小朋友就已經咁

大宅

回覆 Robinrobinrobin 的帖子

咁想問下你直銷個牌子係叫咩名?可以係邊度買到呢?謝謝

男爵府

除左飲食,接受都係一個好方法。

珍珠宮

singzone 發表於 20-12-25 20:56
...

試吓做橢圓機
雖然屋企樓下就係gym,但在未有疫苗情況下,如非必要,好少去gym,怕冇帶口罩嘅接觸。終於買個迷你橢圓機回來,日日睇電視就做30分鐘,好方便又唔阻地方

大宅

回覆樓主:

睇下中醫,氣血虛都會影響

男爵府

singzone 發表於 20-12-27 00:02
已經吾係好大壓力,而且已經少油鹽糖,年紀大代謝慢,依家食丸仔再加D運動希望甩少D,多謝你的建議。
...
食邊隻丸仔?

水晶宮

朱古力妹妹 發表於 20-12-27 04:30
我都係,我頭髮宜家好薄,見頭頂,條界愈嚟愈闊

指甲好軟,超易崩

我以前係因為經常抽筋補鈣, 我初頭飲康鈣c(一星期飲一次), 已經好快無抽筋, 一段時間後已經覺得指甲長快咗又硬咗。 之後我食swisse vit d加鈣, 再食埋Swisse women multivitamin, 呢2樣我分開食, 鈣每星期都係食一次, multivitamin 就1-2次/week. 之後一段長時間後發覺頭髮比以前厚咗

大宅

fatpigfatpig 發表於 20-12-27 09:37
食邊隻丸仔?

我食髮麗濃,這個牌子都是第一次試買,暫時食左半樽,試過今日掃地走廚房地下的甩髮,明早地下又見地下又甩一堆,頭髮薄又好似有針刺感,真係擔心甩晒頭髮變光頭,死者死地氣買試下。

首頁

尾頁

跳至