自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我上個月係理財板學回來,原來虛擬銀行活期息都多數有1%,有存款保證50萬及受監管。
咁我為左一些回贈之類就開了幾個。

1. Livi bank, 賺左2 萬yuu分自己; 38000yuu 分來自老公。(用yuu分換野幫補下。)之後買野用它比錢,就當月有3%定期息,上限5萬。

2. Za bank: 入優惠碼 PLT200賺200元現金回贈;

3. Welab : 我早期入優惠碼賺左268元;而家31/12前入優惠碼BENSIR開戶都有200元現金回贈。

4. Air star: 純賺它20000元有5%息。

大家如果開戶,最好刨文及打去客戶服務熱線確實有上述優惠先去開戶。祝大家順利。

別墅

認識瑞士牛牛第一回

請問za bank 的邀請碼仲有效嗎?

男爵府

回覆樓主:

好多虛擬銀行好似喺1月都未有新優惠

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

又唔錯喎
謝報料

我年初都開左張enjoy卡,無碌過迎新,淨拎佢2萬幾分,都幾好,去7仔買杯即磨咖啡都係1千定千2分加$1,慢慢用

uglytwins    發表於 21-1-3 23:06
Astra00    發表於 21-1-3 15:26

水晶宮

AX21 發表於 21-1-3 14:34
好多虛擬銀行好似喺1月都未有新優惠
最近有fusion bank 開戶送微信188元現金券及上限3.8萬有5%息。
我估優惠會越來越少,因為吸客都七七八八。

水晶宮

CHERRYCHAM 發表於 21-1-3 14:05
請問za bank 的邀請碼仲有效嗎?
不清楚。如果你猶豫,就咁開Welab bank,入 (BENSIR)都有200元現金回贈。

男爵府

Astra00 發表於 21-1-3 15:29
不清楚。如果你猶豫,就咁開Welab bank,入 (BENSIR)都有200元現金回贈。

Welab bank系邊開?

水晶宮

Astra00 發表於 20-12-18 09:56
我上個月係理財板學回來,原來虛擬銀行活期息都多數有1%,有存款保證50萬及受監管。
咁我為左一 ...

點入錢?實際有冇熱線有真人查詢問答?

水晶宮

spikenard 發表於 21-1-3 16:01

Icbc 4.2% 你覺得真實有冇呢個優惠?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

spikenard 發表於 21-1-3 16:01

用其他銀行app轉錢入 又 或者本身vb app有得喺入其他戶口做扣數!

水晶宮

cattz288 發表於 21-1-3 16:07

用其他銀行app轉錢入 又 或者本身vb app有得喺入其他戶口做 ...

心理上覺得唔穩陣,過唔到呢個關口

珍珠宮

spikenard 發表於 21-1-3 16:11

Me too

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

spikenard 發表於 21-1-3 16:11

擔心d錢唔見左? 每日login一次
放下自在

子爵府

spikenard 發表於 21-1-3 16:04

有,我開佐,優惠好似去到31/12/2020

水晶宮

ling426 發表於 21-1-3 16:48
有,我開佐,優惠好似去到31/12/2020

係咪有4。2的保證利息收回?
可唔可以實際開戶存錢,然後過數去呢個戶口? 我好15,16想開,4。2息好高

男爵府

Astra00 發表於 20-12-18 09:56
咁我為左一 ...

貢JM係咪響幾間都有開戶?覺得邊間較好呢?

子爵府

spikenard 發表於 21-1-3 16:53
可唔可以實際開戶存錢,然後過數去呢個戶口? 我好15,16想開,4。2息好高
...

佢係咁寫,4.2息上限8萬,存3個月利息有$8xx, 我上年9月尾開戶,已經到期不過我唔記得上網check,宜家見你講先記得

子爵府

spikenard 發表於 21-1-3 16:53
...

上網係預約開戶,要去銀行入錢,每月有月結單寄來

男爵府

spikenard 發表於 21-1-3 16:04

我上年開左戶,入左8萬,息都收左啦!

Astra00    發表於 21-1-3 17:29

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我擔心佢地唔穩陣...

首頁

尾頁

跳至