自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我真係唔好彩,次次碰到的大哥大大,佢駕馭非常快完全唔理你,你唔讓路你就唔好彩,你地有無甘經歷

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而家商場大把 個個都當係戰車咁揸

公爵府

我可能好彩,又冇乜嘢,會主動讓路畀佢哋

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

佢地正常行駛我冇意見, 但有D揸得好快, 賽車咁, 唔理路上行人, 另外, 我公司幢大廈, 有一位坐超大電動輪椅, 佢唔會理電梯入面有幾多人, 一打開門就剷入黎, 次次老馮要讓佢咁

侯爵府

回覆 20150618bb 的帖子

先幾年我行前面, 後面有條友坐電動輪椅撞埋來, 大佬我睇唔到後面嫁, 我照產佢

子爵府

回覆樓主:

之前住個屋苑都遇過,佢一出(emoji)就揸得好快,完全無理過人

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

20150618bb 發表於 20-12-18 12:48
我真係唔好彩,次次碰到的大哥大大,佢駕馭非常快完全唔理你,你唔讓路你就唔好彩,你地有無甘經歷 ...

正常速度當然冇問題, 有d真係超快, 我住果邊有個成日頭文字D上身咁, 有次落雨佢係斜路沖落來,撞到幾個人, 我鬧鬼佢,佢仲講人唔睇路, 係佢落來先

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

自由自在228 發表於 20-12-18 13:22
之前住個屋苑都遇過,佢一出(emoji)就揸得好快,完全無理過人
到現在回應,都唔好感覺多

珊瑚宮

魔怪媽媽 發表於 20-12-18 13:32
正常速度當然冇問題, 有d真係超快, 我住果邊有個成日頭文字D上身咁, 有次落雨佢係斜路沖落來,撞到幾個 ...
有時唔係針對佢地,其實需要坐輪椅已經直得同情佢地,但是有一小部份........真係過份左

子爵府

超市一小段直路都要片車,老馮要人讓,懷疑心理不平衡,自卑變自大

公爵府

2024勳章

20150618bb 發表於 20-12-18 13:35
有時唔係針對佢地,其實需要坐輪椅已經直得同情佢地,但是有一小部份........真係過份左
...

唉, 我都咁諗
之前見過有個男孩(似話小至初中)揸得好快, 有時會同情咁後生就要坐輪椅, 但都好擔心會撞到人

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

無知一問,呢啲電動輪椅使唔使考牌?仲要係行人地方使用,其實存在一定危險

子爵府

佢哋真係當戰車開

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

喺馬路奔馳都見過,自己唔怕死都唔好害到其他道路使用者啦

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

我大廈有個後生女坐電動輪椅,佢無撞過我,不過非常無禮貌,幫佢hold(emoji)門讓佢出(emoji)再快步去幫佢開埋大廈門口,唔好話講聲唔該,佢連眼尾都冇望吓我。我決定以後當睇佢唔到

yeung_ma    發表於 20-12-19 22:14
stagea    發表於 20-12-19 12:35
anna59    發表於 20-12-19 12:25

男爵府

我遇過飄移

珊瑚宮

BeadBead 發表於 20-12-18 14:38
我大廈有個後生女坐電動輪椅,佢無撞過我,不過非常無禮貌,幫佢hold(emoji)門讓佢出(emoji)再快步去幫佢開 ...
會唔會呢類人士....玻璃心多呢?

珊瑚宮

JojoFung0304 發表於 20-12-18 14:43
我遇過飄移
佢有無反車?

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

20150618bb 發表於 20-12-18 12:48
我真係唔好彩,次次碰到的大哥大大,佢駕馭非常快完全唔理你,你唔讓路你就唔好彩,你地有無甘經歷 ...
會盡量避開
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

回覆 20150618bb 的帖子

冇, 總之遇見呢d大哥, 就要自己靈活避開, 如果避唔到比佢撞親, 都係你嘅錯, 因為人地係 "有特殊需要人士"

首頁

尾頁

跳至