潮流時尚

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

luvysl_blythe 發表於 20-12-19 11:51
我睇中左呢對既短boot, 唔知好唔好著呢

我買左呀,好好著 但我腳粗一定跟 leggings 著。著牛仔褲褲腳成日束起上黎一舊,唔好睇

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Collier de Chien 24 bracelet

CDC興左好多時間了一直係H粉至愛,不過我自己覺得現在價位真係好高同埋好高調,返工就唔係咁得。CDC 24係今年新出的低價版,相對斯文些。RGHW再帶少少高貴溫柔感,買一隻和H袋同色用,穿搭簡單已經好好睇,平時帶小孩出街著襯衫唔煩惱。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

jenniferK 發表於 20-12-19 12:11
Collier de Chien 24 bracelet

CDC興左好多時間了一直係H粉至愛,不過我自己覺得現在價位真係好高同埋好高 ...

補埋H網店介紹

A customer's flight of fancy sometimes results in a piece that becomes essential to the Hermes collections. In 1927, a daring customer looking for a belt to accessorize her outfits was especially drawn to our dog collar. The request inspired the house to create a belt decorated with four-faceted Medor studs and adorned with a ring. The purity of the belt's lines and volumes eventually led to the creation of the iconic Collier de Chien bracelet. The Collier de Chien 24 bracelet, as its name suggests, is a refined reinterpretation of the famous Collier de Chien bracelet.

work hard PLAY hard

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

nattle 發表於 20-12-19 12:04
我買左呀,好好著 但我腳粗一定跟 leggings 著。著牛仔褲褲腳成日束起上黎一舊,唔好睇:laugh2cry ...

唔知可唔可以順便當配貨 好想出大象灰L26

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Hermes Drag Bracelet

Drag 袋呢個絕版袋,真係相逢恨晚。果扣真係靚到不得了。第一次見係年初SOGO,深紅色金扣靚到不得了。不過上我手膚色唔襯,呢隻Bracelet係舊款,果時其他鋪已經唔見有。我買左藍拼金。

男爵府

jenniferK 發表於 20-12-19 00:27
回覆 jenniferK 的帖子

對boot我試過、好硬、跟住頂到個膝頭好痛⋯⋯我同佢無緣

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

luvysl_blythe 發表於 20-12-19 11:51

之前有jm分享過,印象中係正評。不過H的boot出下街行一陣為準。上山下海就唔得咖。

大宅

luvysl_blythe 發表於 20-12-19 12:29

鞋都計㗎,good luck

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

swift_call 發表於 20-12-19 13:10
對boot我試過、好硬、跟住頂到個膝頭好痛⋯⋯我同佢無緣

我試第一次時都放棄唔買。不過係我真係冇咩boot著得落又想靚,少少唔舒服都想試,足足試左三次先買。
試果時都覺得硬,著大少少碼冇咁貼腳好少少,著過幾次又好少少。同埋著住一陣對腳會熱d皮就軟dd。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

luvysl_blythe 發表於 20-12-19 12:29

除非有相熟sa,否則肯定舖內有齊兩樣先好試。我都唔清楚舖內會唔會長期有呢d大熱款。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

jenniferK 發表於 20-12-19 13:26
除非有相熟sa,否則肯定舖內有齊兩樣先好試。我都唔清楚舖內會唔會長期有呢d大熱款。
...

知道,呢樣真係好高技巧

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

luvysl_blythe 發表於 20-12-19 13:43
知道,呢樣真係好高技巧

因為jumping boot冬天一向多人買,sa會hold起比熟客,大鋪都未必齊碼比walk in客。

大宅

jenniferK 發表於 20-12-19 00:19
這裡分享我買過既H產品。

因為每次買野都係90%先睇資料再入手10%衝動消費,所以先會有Hermes 101呢個POST ...

多謝你分享. 次次睇完你嘅post都學到野

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

amyannis 發表於 20-12-19 13:51
多謝你分享. 次次睇完你嘅post都學到野

大家交流下。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

nattle 發表於 20-12-19 12:04
我買左呀,好好著 但我腳粗一定跟 leggings 著。著牛仔褲褲腳成日束起上黎一舊,唔好睇:laugh2cry ...

我暫時跟絲襪,等著鬆d再去legging,然後牛仔褲。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Kelly Dog Bracelet & Loop Earring

POST左幾多accessory,等我放埋幾個Post就轉其他。悶多一陣先。

Kelly Dog 係除了CDC之外另一大熱粗SIZE Bracelet,早期係六釘款,近年變冇釘。唔鐘意CDC金屬咁誇張,Kelly Dog都係一個斯文causal 並重的選擇。

Loop Earring簡單得來係好閃,係少數H皮制的大耳環款。

買佢地的原因好簡單,因為佢地係用barenia度咁囉。想擁有Barenia皮又和袋無緣的可以考慮下佢地的小皮件。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Mini Pop H Earrings & Pop H Pendant

H Pop H出左好多年,價位比好多大牌的首飾低。H就係每年出下唔同色咁,買一件用好多年都唔過時。

Mini Pop H耳環上一季先出,比原PoP H耳環細D,簡簡單單,容易親衫。買左一對之後,我明白點解有jm可以入手好多對POP H。

Pop H Pendant襯V領衫好顯瘦。有jm提過有卡頭髮問題,我自己唔嚴重,想入手要留意。

公爵府

JM , you are the best

複式洋房

我覺得好著,著成日都唔攰
同埋顯腳瘦呀,就咁著襯短裙都ok!

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆 Misaki88 的帖子

多謝讚賞

首頁
12345...31

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊