潮流時尚

跳至
[其他] 我的H之路....  

首頁
12345...31

尾頁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆 tttra 的帖子

係呀,買時好肉尺。著落真係退瘦兩個碼。
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Kelly Glove Clip

H glove clip好多時都會想起金屬果款。Kelly Glove Clip係今年出的。
其實除了手套,佢仲可以扣太陽眼鏡,絲巾等。單當charm都OK,不過果Kelly 扣向下。唔會太閃。相對金屬果款,佢冇咁容易整花果袋。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Kelly Belt

我好少用belt,如果只買一條H belt,我一定推薦 Kelly 18 Belt。
唔同年紀身型有時肥有時瘦,呢條belt可調校,襯高中低腰都冇問題,束在外套大衣面都得。
出差一條belt走天涯冇問題。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Hermes 90cm Silk Scarf

Hermes 90cm 絲巾係最具代表性的size,雖然佢有好多size,但90cm係最最多打法的絲巾。
每年Hermes會出兩季絲巾90cm都出近十個圖案, 而每個圖案都有8個顏色以上。所以係咁多size中最多選擇的。
如果甚少去正款場合,又唔想花地方放formal的衣服,可以入一兩條絲巾。著淨色衫加條巾已經好優雅,用埋絲巾扣更加高貴。H sa都會教客人點用,想學點樣穿搭可以去IG #hermesscarf #hermescarre有好多高手。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Hermes 140cm Shawl

Hermes 140 是另一個多客人買的size,因為有cashmere成份,保暖度比90cm高好多。一年四季都能用,夏天出入冷氣地方不用帶褸。如果入一件5萬起的Cashmere大褸,咁不如買五條140,因為真係用得上的日子係超多。和90一樣一年兩季,每季六款以上,每款都有多色選擇。

複式洋房

jenniferK 發表於 20-12-22 21:59

係呀,買時好肉尺。著落真係退瘦兩個碼。

你搞到我心思思想試Jumping,但其實我仲未諗到點襯
同埋我驚香港好快唔凍

複式洋房

jenniferK 發表於 20-12-22 22:31

Hermes 140 是另一個多客人買的size,因為有cashmere成份,保暖度比90cm高好多。一年 ...

同意,我買咗好多140但都未的起心肝買件䄛

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

去google 搜尋 Hermes jumping boots,有好多穿搭。不過真係去試多幾次size先入手,唔好衝動。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

H大褸雖然好耐看,我放棄左了。140相對平D容易失手D。
冬天最怕凍係頸肩位,我用左140後少左著厚褸了。

大宅

jenniferK 發表於 20-12-22 22:03
Kelly Glove Clip

H glove clip好多時都會想起金屬果款。Kelly Glove Clip係今年出的。

可以扣其他嘢㗎?! 多用途又可以入手,多謝JM share 靚野

子爵府

jenniferK 發表於 20-12-19 00:27
回覆 jenniferK 的帖子

我買左有踭呢對story boots黑色

Regards,
Flipflop

子爵府

jenniferK 發表於 20-12-22 22:38

H大褸雖然好耐看,我放棄左了。140相對平D容易失手D。

褸今年年頭買過一件,全年穿了一次(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

jenniferK 發表於 20-12-22 22:31

Hermes 140 是另一個多客人買的size,因為有cashmere成份,保暖度比90cm高好多。一年 ...

對BOOT次次入去都想買,不過,真係唔知係咪好硬好似機械人咁三思三思,而且BOX皮一向麻煩~~ 反而我買了Neo ankle boot, 容易日常不錯呀~!! Hermes 140我仲未入手, 因為我粗手粗腳, 好驚不小心勾爛 ( 我發覺我好易勾爛野..... )
◕順其自然啦~♥ ◕

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

nattle 發表於 20-12-23 00:38
可以扣其他嘢㗎?! 多用途又可以入手,多謝JM share 靚野

可以架。好多H粉鐘意玩拼搭。sa有時都會話講下。另外可以當cashmere140絲巾扣用。多d想像力好多玩法。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

flipflop 發表於 20-12-23 01:44
我買左有踭呢對story boots黑色

story boot都靚。不過我年紀大平底著得輕鬆些。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

flipflop 發表於 20-12-23 01:50
褸今年年頭買過一件,全年穿了一次(emoji)

呢兩個星期凍返好快又可以出場啦。

大宅

回覆樓主:

Kelly belt 真係好好用 , 但係140 shawl 未學識點樣可以整得靚啲

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

kekka 發表於 20-12-23 09:37
對BOOT次次入去都想買,不過,真係唔知係咪好硬好似機械人咁三思三思,而且BOX皮一向麻煩~~ 反而我 ...

boot著一陣身體熱力會整軟d皮,所以要試得好清楚。neo都靚,但我係象腿著得唔靚。

140cashmere少少勾線可以自己挑返好,90全絲就冇得攪。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

tiffanyhk2000 發表於 20-12-23 11:47
Kelly belt 真係好好用 , 但係140 shawl 未學識點樣可以整得靚啲

我之前有答過jm的post點打,不過搵唔返 。簡單的就跟H網上model咁用,再唔該就參考ig或google。不過太花巧的打法一定冇90咁多。

tiffanyhk2000    發表於 20-12-24 10:12

大宅

jenniferK 發表於 20-12-23 12:13
我之前有答過jm的post點打,不過搵唔返 。簡單的就跟H網上model咁用,再唔該就參考i ...

有個法國 blogger mai tai collection 都有教好多打法,每次帶140我都要望一望佢d打法

tiffanyhk2000    發表於 20-12-24 10:14

首頁
12345...31

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊