母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

我唔夠奶, 好多時都要補奶粉俾個仔, 不過佢一補奶粉之後第2日就冇便便, 試左2隻奶粉都係咁, 點好呀?

複式洋房

2021勳章

sasaire 發表於 20-12-20 23:44
我唔夠奶, 好多時都要補奶粉俾個仔, 不過佢一補奶粉之後第2日就冇便便, 試左2隻奶粉都係咁, 點好呀? ...

我一直人奶加水奶
便便從來都無問題
試下轉餵水奶

別墅

我補奶粉揀左aptamil essensis hmo,佢有益生元組合,可以保護腸胃健康,阿仔poopoo去得順同軟身。

大宅

2021勳章

媽媽放鬆d, 飲多d湯同水, 休息多d, 咁就會上奶, 加油

別墅

2021勳章

alvwon 發表於 20-12-21 15:49
我補奶粉揀左aptamil essensis hmo,佢有益生元組合,可以保護腸胃健康,阿仔poopoo去得順同軟身。 ...

之前聽姑娘話呢隻奶粉似初乳,對免疫力發展好,我b都補左一排,生長線keep到又好少病~

複式洋房

2021勳章

回覆 wwaimman 的帖子

多謝你, 我已經逼自己一日飲一煲上奶湯加10杯水, 同埋成日幫自己按摩, 不過仲係一日得80-100ml, 冇多過

男爵府

2021勳章

sasaire 發表於 20-12-22 23:20
回覆 wwaimman 的帖子

多謝你, 我已經逼自己一日飲一煲上奶湯加10杯水, 同埋成日幫自己按摩, 不過仲係一日 ...

留意bb會唔會對牛奶過敏,我同事個個b一飲奶粉都係咁,人奶無事,最後話有一個成份係敏感,補粉要用豆奶粉先掂

別墅

2021勳章

回覆 sasaire 的帖子

會唔會係BB腸胃敏感? 轉親護試下,我女都係睇左醫生,醫生教我轉

複式洋房

2021勳章

回覆 yv_von_e 的帖子

邊隻親護?

別墅

唔好俾太大壓力自己,其實餵奶粉都一樣可以好健康 ,幫BB搵隻啱佢飲就唔會便秘

別墅

2021勳章

雅培,醫生有建議幾隻俾我,我見唔會好貴,而且又係大牌子,就試左雅培先,飲左幾日便便開始正常返

複式洋房

yv_von_e 發表於 20-12-23 08:27

會唔會係BB腸胃敏感? 轉親護試下,我女都係睇左醫生,醫生教我轉 ...
同意…依家唔知係食物多左化學野定點, 多左好多BB有敏感同埋濕疹BB都多左好多

洋房

sasaire 發表於 20-12-20 23:44
我唔夠奶, 好多時都要補奶粉俾個仔, 不過佢一補奶粉之後第2日就冇便便, 試左2隻奶粉都係咁, 點好呀? ...

樓主食開邊2隻奶粉?我試過幾隻,都係皇家美素最啱我bb,佢有母乳低聚糖,人奶都有呢隻HMO的,咁佢食咗之後就成日有得去,啲POOPOO軟條狀唔硬

禁止訪問

洋房

我bb都係飲e隻,幾好啊,天天都有大便,唔使谷住肚仔

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊