自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

豬仔嘜 發表於 20-12-23 10:58
應該係關於有冇任何性罪行

哦哦,應該係

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

my005 發表於 20-12-23 10:30
係要自己畀錢查。我朋仔個仔試過。

叫得去查既,就多數一定入到去訓練架喇。
係vetting需要交環聯信貸報告,若個人有馬會戶口/有借貸紀錄/家人有問題.....,都好難入到去訓練

珍珠宮

Audrey1999 發表於 20-12-23 11:03
係vetting需要交環聯信貸報告,若個人有馬會戶口/有借貸紀錄/家人有問題.....,都好難入到去訓練

有馬會戶口都唔得咁嚴架?長知識

goldpiglet    發表於 20-12-23 13:52

男爵府

回覆樓主:

Check TU好正常!
做保險都要check~
就係驚你欠人好多錢時,
貪錢做無間道。

我有朋友TU一向冇問題,
但衰左馬會戶口。
因為佢賭得好大,
警署驚佢會輸大左,
最後做唔到 Inspector!
衰埋門一腳~
最後佢把鬼火cancel 埋馬會戶口,
轉賭排隊買飛!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

白毛毛 發表於 20-12-23 11:04
有馬會戶口都唔得咁嚴架?長知識

朋友有網上投注戶口,只用過一兩次,入面得幾舊水
係咪衰呢樣就不得面知了,但佢有俾人q過

男爵府

牛年勳章

以前做銀行都要自己交信貸報告,何況警察⋯⋯

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-12-23 11:14
朋友有網上投注戶口,只用過一兩次,入面得幾舊水
係咪衰呢樣就不得面知了,但佢有俾人q過
...

⋯咁講,用戶口仲有得check住。
無戶口用現金買或外圍,咪仲唔知。
唔識

子爵府

Charlotte_mom 發表於 20-12-23 10:19
唔好話長工
我女申請做d 兼職要對小朋友,都要自費去警局申請無罪案證明(唔記得咩名),申請咗幾次了
...

我仔兼職教小朋友都要,記得係去灣仔警局

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Audrey1999 發表於 20-12-23 11:03

係﹗一定唔可以有馬會戶口。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 20-12-23 10:50

我朋友最後衰咗,唔知衰咩 (財務狀況正常)

若有馬會戶口,都唔得既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野原美冴 發表於 20-12-23 10:09
朋友覺得奇怪,點解警察要申請者「買」一份商業公司的信貸報告,環聯又唔係政府機構。政府vetting唔係自有一 ...

呢間公司最update!又係申請人自己申請, 唔駛涉及私隱問題
另外仲要填一堆近親資料添
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章

my005 發表於 20-12-23 13:26
係﹗一定唔可以有馬會戶口。

咁嚴, 我都有馬會户口,買6合彩用。

如果申請前已取消咗馬會户口,又得唔得呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野原美冴 發表於 20-12-23 13:59

取消左應該無record喇

我n年前都有戶口, 唔記得pwd後都無用喇
放下自在

珊瑚宮

野原美冴 發表於 20-12-23 13:59

咁我唔知喎。

我只知申請嗰個若有馬會戶口,唔理佢有無用過,多唔會被選中入去訓練營既。(因聽過幾多人既經驗而大約估到係咁)

複式洋房

2021可愛聖誕B勳章

正常啊. 就好似你破左產做政府工都會知

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 20-12-23 10:19
唔好話長工
我女申請做d 兼職要對小朋友,都要自費去警局申請無罪案證明(唔記得咩名),申請咗幾次了
...

係呀!仲要自費比百幾蚊,超煩,老實講比份性罪行申報同意書我簽,咪受權你去警方查咪得囉,做乜要咁麻煩,又要成立個小組,浪費資源。

侯爵府

回覆樓主:

識有朋友個朋友囝考警察,查到佢媽欠債(拖糧),警方同佢囝講,叫佢媽還清債項才會聘用佢。真係唔好父母會陀累仔女。

子爵府

野原美冴 發表於 20-12-23 10:09
朋友覺得奇怪,點解警察要申請者「買」一份商業公司的信貸報告,環聯又唔係政府機構。政府vetting唔係自有一 ...

政府點check到借貸紀錄?政府唔係做銀行喎

仲要check埋馬會紀錄架有機會

以前有人過唔到vetting係無得做,仲要查三代

首頁

尾頁

跳至