自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

如果你阿媽同你講個女婿搶咗自己個女,仲當佢係外人。身邊阿媽個女嘅你,會有咩感覺?

佢女婿已經當佢係自己阿媽咁對待。。。

男爵府

stopstop 發表於 20-12-27 20:55
如果你阿媽同你講個女婿搶咗自己個女,仲當佢係外人。身邊阿媽個女嘅你,會有咩感覺?

佢女婿已經當佢係自 ...

你咪反省下會唔會同老公太恩愛,比唔夠時間和關心媽媽囉!

大宅

熱血勳章

hellokitty111 發表於 20-12-27 20:57
你咪反省下會唔會同老公太恩愛,比唔夠時間和關心媽媽囉!

一星期已經返去1-2次,佢個仔幾個月先返一次
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

伯爵府

stopstop 發表於 20-12-27 20:58

咁佢錫你愛你啫,你咪抽多D時間,每日得閒whatsapp吓佢,佢未慣你嫁咗。
個衰仔幾個月先返一次,算把啦,以後唔駛返黎,生仔啦,無心肝的。

伯爵府

回覆樓主:

佢係咪講笑咋? 呷醋??
咁妳得閒就陪佢多D,等佢唔好孤單,亂諗嘢。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新婚?

大宅

熱血勳章

cy101 發表於 20-12-27 21:04
新婚?

就快兩年

我地感覺做咩都唔及佢個仔好!
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stopstop 發表於 20-12-27 21:06
就快兩年

我地感覺做咩都唔及佢個仔好!
2 年伯有都未慣,睇怕佢愈老愈寂寞,依家又冇得出去social! 唯有得閒同佢傾電話,關心下佢!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

stopstop 發表於 20-12-27 20:58

媽媽獨居?
佢緊你姐,你再比多d關心媽媽,閒時打電話問候下,上去又買佢愛食的東西氹下她。

珍珠宮

問亞媽點解咁講野?如果親家咁樣鬧自己個女搶手個仔,你有咩感覺?

子爵府

牛年勳章

其實同樣經常有的是

如果你99同佢個仔講,個新抱搶咗自己個仔,
仲當佢係外人。咁99身邊個仔嘅你c6,
會有咩感覺?

佢新抱已經當佢係自己阿媽咁對待。。。

大宅

熱血勳章

紅酒 發表於 20-12-27 21:26
其實同樣經常有的是

如果你99同佢個仔講,個新抱搶咗自己個仔,

所以其實我好嬲,有時老佛爺講嘅說話令到我地好嬲。但我成日都安慰我c6,唔好同老人家計較,做好自己就算。。。

侯爵府

stopstop 發表於 20-12-27 21:42
所以其實我好嬲,有時老佛爺講嘅說話令到我地好嬲。但我成日都安慰我c6,唔好同老人家計較,做好自己就算 ...

你先生好好脾氣
咁都忍到

珍珠宮

你媽媽唔捨得你結婚?

伯爵府

回覆樓主:

陪多d媽媽,等佢感受到你係愛佢

大宅

回覆樓主:

其實你應該認真地同你媽兩個人傾一次,講到聲淚俱下都要,因為她默默地在破壞你的婚姻,你一定要她明白你的心聲處境。

男爵府

如果係自己阿媽語氣唔好,已經見得好密都話女婿搶走自己個女,我會應阿媽一句:「你望個女有人搶,比人照顧好,定咩都要一人面對、攝灶罅好?你直頭多謝佢肯娶我啦!」如果老公已做得好好,但阿媽講得出寧願你單身,咁阿媽直頭思想有問題,無得救,叫老公見少d你媽,費事雙方一見面就唔開心。

珍珠宮

奶奶同新抱都有既問題
盡左能力就無咖喇,問心無愧

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

係媽媽都想出嫁女兒,得到老公愛錫。不是嗎?
媽媽要愛惜,但與妳其老係c6。
好女兩頭瞞
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

回覆樓主:

呀媽呻醋囉,要俾多d關注佢

首頁

尾頁

跳至