自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

阿仔呢幾日有d 腸胃炎, 頭先買完外賣返來, 剛剛開始想食野, 阿仔無端端就嘔水, 我已經九秒九秒拎膠袋, 個C6仲大大聲叫我快d 啦, 佢自己就仍然坐係度食飯無起身幫我, 我一啖飯都無食過騰嚟騰去清潔, 仲要被呼喝, 我都忍唔住話返佢, 但係c6 仲要話我想人幫手咪出聲囉, 點知我少少野都攪唔掂, 咁都要計較佢唔幫手, 之後仲要不斷話我生完仔之後變得好難相處, 為個仔做少少野都計住又埋怨佢, 下删三千字.....

我煲粥比仔食, 到我自己食飯已經近9 點. 我一路食飯一路喊, 仲要聽住佢話我, 滿口歪理, 咁樣都變成我唔岩, 唔應該怪佢唔主動幫手, 係我自己無出聲

珍珠宮

錫返
記得你c6今日講嘅嘢,下次記得聽佢吩咐坐係到出聲叫佢幫手。

伯爵府

回覆樓主:

如果婚前佢性格已經係咁,
就無語了 .......
唔知道你地夫妻平時係咪都係咁溝通?
男尊女卑?

禁止訪問

大宅

oreo20hk 發表於 20-12-27 21:51
阿仔呢幾日有d 腸胃炎, 頭先買完外賣返來, 剛剛開始想食野, 阿仔無端端就嘔水, 我已經九秒九秒拎膠袋, 個C ...

啲C6就係咁,真係一D都幫唔到仲要話番你,你唔好唔好心我哋錫番你要保重身體,仲要照顧小朋友㗎

男爵府

咁Q乞人憎

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

佢咁嘅性格、咁嘅態度,
點過埋下半世呀…

珍珠宮

有冇睇醫生?保重!病咗就減少外賣了,出面啲嘢好污糟。

公爵府

真係心淡
好好傾下,平心靜氣表達你感受,亦開放D,聽下佢感受。祝順利

水晶宮

回覆樓主:

唔好喊, 錫番!!
你 c6 將來會受番晒你d 委屈。
祝你小朋友早日康復。

大宅

回覆樓主:

我自己有做野, 人工仲係佢三倍多, 屋企九成野都係我理, 阿仔學業, 管教工人, 出糧, 供樓大部分我出, 水電煤都係我, 買餸日用品, 阿仔學費車費....

佢頭先話我既時候, 我真係委屈到出唔到聲, 亦唔想同佢係仔面前爭吵, 究竟呢段婚姻仲有咩意義?? 好想大叫離婚!!!

象牙宮

恩庭寶貝 發表於 20-12-27 21:57
比我開佢拖,一定同佢鬧過,仲咩要比佢鬧作賤自己,呢啲死佬唔惡啲鬧佢,當你死架!
...

Me2

男爵府

錫番、錫番!
唔好咁嬲,冷靜、冷靜!
留返啖氣,照顧小朋友好過!
等小朋友好返,之後,搵日心平氣和,再同佢傾吓。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

呢種人只會顧自己,有意外會推你兩個出去自己縮响你後面,但外人面前就聲大大認屎認屁

好老實你揀咗個爛燈盞,你忍到就忍,忍唔到就離婚吧!佢到死嗰日都唔會變㗎啦!呢種人好難過人世的

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔好怪我老實,呢D咁嘅C6好廢

sukihazuki    發表於 20-12-28 02:32

珍珠宮

oreo20hk 發表於 20-12-27 22:02
我自己有做野, 人工仲係佢三倍多, 屋企九成野都係我理, 阿仔學業, 管教工人, 出糧, 供樓大部分我出, 水電煤 ...

牌面你蠃晒喎
唔需要係個仔面前吵
工人係度叫工人,唔係度自己做
無期望無失望

大宅

我自己有做野, 人工仲係佢三倍多, 屋企九成野都係我理, 阿仔學業, 管教工人, 出糧, 供樓大部分我出, 水電煤 ...

離譜

水晶宮

你付出咁多都得唔到佢欣賞,爆佢,爆醒佢,爆佢反到屋企做皇帝,爆佢對屋企的事唔上心,爆佢反工,你都一樣要反工同佢無分別,你仲要負責屋企的野而佢反嚟做皇帝

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

閙爆佢
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁
12345...6

尾頁

跳至