自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

你老公咁衰架!比我一定剷到佢C。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

oreo20hk 發表於 20-12-27 22:02
我自己有做野, 人工仲係佢三倍多, 屋企九成野都係我理, 阿仔學業, 管教工人, 出糧, 供樓大部分我出, 水電煤 ...

咁就小爆佢啦! 唔洗叫都要主動做啦,咩叫幫你手? 佢應份要出手架

大宅

回覆樓主:

佢平時對我都ok, 但就個人好負能量, EQ 亦低, 一吵架既時候唔會講粗口, 但成日講d 好傷害人既說話, 而我多數選擇唔出聲, 佢就唔得, 一定要keep 住講講講, 仲要話我唔出聲唔好以為係自己岩, 我係唔想講左d 收唔返既說話咋, 唔想嘈交都係我錯, 我已經越來越憎佢 !!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔好哭 ,你好叻。 唔需要睇佢面色

大宅

唔評論應唔應該離婚

下次屋企人有腸胃炎,記得擺定個膠袋在手邊
因為我自己間唔中都會腸胃炎,所以知道要準備定膠袋

珍珠宮

回覆樓主:

講真呢d時候唔係喊住去忍佢,而係爆佢一大鑊等條廢柴知自己唔蝦得,賺咁少憑乜係度囂張,叫佢去食c

侯爵府

我自己有做野, 人工仲係佢三倍多, 屋企九成野都係我理, 阿仔學業, 管教工人, 出糧, 供樓大部分我出, 水電煤 ...

佢有什麼吸引之處,你會同佢結婚?

男爵府

搵日工人姐姐放假,你俾佢全日照顧個仔,只要仔仔安全,你翹埋雙手唔好理,等佢自己感受下
平時照顧仔仔,你要俾啲嘢佢負責,唔好乜都自己攬上身,久而久之,佢覺得唔關佢事

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

下... 樓主咁忍佢為咩?我唔會咁委屈自己,一路食一路俾人話都喊哂,都唔收聲!佢係咪男人黎?你老公當你工人?佢一啲都唔尊重你喎

男爵府

咁你唔好斜佢...下轉拎返佢啲說話話返佢

珍珠宮

回覆樓主:

反佢枱啦!忍佢一次就再有下次,甚至更難聽既說話。。。

伯爵府

好媽媽勳章

下次叫工人姐姐,男人係咁,唔好勞氣,希望小朋友快啲好返。媽媽都要放鬆下。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

SUMSUM_88 發表於 20-12-27 22:31
搵日工人姐姐放假,你俾佢全日照顧個仔,只要仔仔安全,你翹埋雙手唔好理,等佢自己感受下
平時照顧仔仔, ...
好提議

伯爵府

你何必要委屈
大聲指揮佢放低飯碗即刻嚟幫手
無謂嘢咪講咁多
你老公可能就係自卑能力不如你,所以喺其他方面糟質你

男爵府

比我會一碗飯車埋去

子爵府

可能已經有種逢旨係你負責的感覺,真係要早些好好溝通一下。

伯爵府

oreo20hk 發表於 20-12-27 22:20
佢平時對我都ok, 但就個人好負能量, EQ 亦低, 一吵架既時候唔會講粗口, 但成日講d 好傷害人既說話, 而我多 ...

唔得囉,唔係平時對你好就可以佢嬲就講野傷害人,一次半次火遮眼就話姐,我已經覺得哩啲係家庭暴力既起點,好多個案都話個男人唔發脾氣時好溫柔,一火遮眼就拳拳到肉!既然你有經濟能力應該搬開住 ,離唔離婚係後話,叫佢死去上下堂學下情緒管理先好返黎搵你

伯爵府

oreo20hk 發表於 20-12-27 22:20
佢平時對我都ok, 但就個人好負能量, EQ 亦低, 一吵架既時候唔會講粗口, 但成日講d 好傷害人既說話, 而我多 ...

Del

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

認真同佢傾一次,平心靜氣,攤哂出來講。佢唔改就諗下你自己將來仲想唔想同佢生活

水晶宮

回覆樓主:

好明顯個男人食住女人

首頁
12345...6

尾頁

跳至