自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我19:51叫麥麥送,本身預佢個半鐘送到(app寫30-60分鐘)咁我21:16打去23382338問佢出餐未佢話幫我同分店吹下,咁我繼續等,自問都好有耐性咁等,等到22:18再打去問,冇理由個餐要兩粒幾鐘都未送到呀?

打去佢再同我吹,我問埋佢邊間分店做,佢話富泰邨,我話我住藍地咋喎,好近咋喎咁都要咁耐? 咁拎左分店電話打去,個電話比人浪起左吾通
咁我繼續等啦都係,等到接近11點,心諗我要訓教喇喎仲未送黎?

咁又打去問佢又係再吹,到23:20 foodpanda哥哥拎住包野,我話點解得呢包既?
哥哥就話,分店淨係比左呢包野佢咋,話呢個急喎叫佢送左先

吾夠打

28/12 18:22加返啲食物相

別墅

跟住我即刻打返去分店(又通喎今次)
我問佢點解淨係得包薯條,佢了解完就話執果個聽錯同執錯左,即刻整野送黎
我仲有同佢講,包薯條連茄醬都冇,佢話一陣補送返
等到00:00收到,少左個包,咁我又打去問,佢地明顯收工mode
係,原來間野係收23:00,即係如果我吾打去追,我個餐係分分鐘冇左。
又係個男既聽電話,佢話我岩岩打去係話收到個包,我話我係收到薯條喎
跟住佢就比左個女既聽,都係講返同一番說話,咁我問佢,我收到個包既話,咁你地係咪都要比薯條呀?點解第2包冇薯條?
咁你地出餐都要睇單呀下話?第一張單都可以淨係執薯條?

別墅

跟住佢話要等個包要1-1.5個鐘喎,我話幾點呀依家?我等你個餐等L左4粒鐘喎你有冇搞錯呀,我話我吾要啦吾該你退返個包既錢黎啦
叫我去分店拎,我住藍地,間麥記係富泰,行就一定吾會行,搭車都要搭小巴16蚊,包既錢都蝕埋,咁佢話聽日搵車手送返黎
我真係未試過叫麥麥送要等成4粒鐘仲要乜都冇得食,仲阻住我訓教

伯爵府

富泰間m記係好唔掂架,唔夠人,員工又手腳慢,出餐又慢,次次都大排長龍,我有朋友用機買餐,收多左佢double錢,在場員工冇人幫佢,連試吓幫都冇,最後硬食冇得追返

別墅

szesze_lam 發表於 20-12-28 01:19
富泰間m記係好唔掂架,唔夠人,員工又手腳慢,出餐又慢,次次都大排長龍,我有朋友用機買餐,收多左佢doubl ...

其實之前我叫麥麥送,佢係用景峰分店,今次吾知點解係富泰。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係值得你嬲,取消order唔使嬲咁多轉

伯爵府

Ashley_kyu 發表於 20-12-28 01:20
其實之前我叫麥麥送,佢係用景峰分店,今次吾知點解係富泰。

So sad, 景峰係好D, 富泰真係唔掂,你唔好彩
不過富泰都合理因為近d

別墅

yuenloklok1 發表於 20-12-28 01:20
係值得你嬲,取消order唔使嬲咁多轉

我自問好有耐性等,但係吾好咁過分,好明顯佢地收到單扔埋左一邊,吾打去吹都吾做,佢地收23:00,包薯條23:20 foodpanda哥哥收到即送黎
即係吾吹分分鐘我張單係被消失

別墅

szesze_lam 發表於 20-12-28 01:23

So sad, 景峰係好D, 富泰真係唔掂,你唔好彩

之前係睇到邊間分店做外賣,而家睇吾到、係打去問佢先知

公爵府

szesze_lam 發表於 20-12-28 01:19
富泰間m記係好唔掂架,唔夠人,員工又手腳慢,出餐又慢,次次都大排長龍,我有朋友用機買餐,收多左佢doubl ...

咁過份
其實樓主係叫麥麥送定係panda? 點解冇la la變左panda送?
良景果間成日送漏野,叫麥麥送明明最近係兆康,但係成日去左良景,等一個鐘好正常,黎到全部凍ge,汽水正常冰都變少冰or冇冰
之後有日係panda叫,寫明係兆康,黎到仲熱ge, 冇執漏,都只係俾多幾蚊運費,好好多

男爵府

過左一個鐘、我會直接cancel,煮麵食無咁嬲

別墅

S_family 發表於 20-12-28 01:28
咁過份
其實樓主係叫麥麥送定係panda? 點解冇la la變左panda送?
良景果間成日送漏野,叫麥麥 ...

用麥記app,foodpanda哥哥叫我下次用foodpanda叫,佢話用麥記個app冇人送架
佢話佢都係見到有單先接黎做
其實我去兆康都係一個站,但夜啦同埋要睇住個仔,吾想出去先等外賣

男爵府

Ashley_kyu 發表於 20-12-28 01:10
我19:51叫麥麥送,本身預佢個半鐘送到(app寫30-60分鐘)咁我21:16打去23382338問佢出餐未佢話幫我同分店吹 ...

好慘的經歷 同情

別墅

yoko_hau 發表於 20-12-28 01:30
過左一個鐘、我會直接cancel,煮麵食無咁嬲

我係突然想食薯條同安格斯包,諗住雪糕比個仔食下,個雪糕黎到已經12點啦,食條毛咩

別墅

S_family 發表於 20-12-28 01:28
咁過份
良景果間成日送漏野,叫麥麥 ...

咁我下次都用panda啦,但好似冇兆康簡,得富泰咋

公爵府

Ashley_kyu 發表於 20-12-28 01:34
咁我下次都用panda啦,但好似冇兆康簡,得富泰咋

佢好似係跟地址俾最近你,藍地果邊近富泰多d ga? 我意為一個輕鐵站兆康會近d tim... 屯門我未熟路 但可能依家panda睇唔到,因爲兆康唔係24hrs
依一年麥麥送ge經驗(差唔多一個月叫一次),我同老公都black list左,老公直情嬲到打去鬧人成日送漏野, 究竟有冇睇單執?!

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

S_family 發表於 20-12-28 01:48
佢好似係跟地址俾最近你,藍地果邊近富泰多d ga? 我意為一個輕鐵站兆康會近d tim... 屯門我未熟路 ...

我等左4粒鐘,個肚餓到古古聲,真係等到噴哂火呀

公爵府

Ashley_kyu 發表於 20-12-28 01:53
我岩岩都嬲到係咁Diu佢啦,因為佢地仲要好串咁話自己收工啦話我岩岩話第一次有包
乜佢地執完吾會吾記得執 ...

真係唔出奇,次次執漏唔同野,薯餅/薯條真係成日,包都試過成個巨無霸冇左,99要豬柳蛋漢堡走蛋走芝士,咁麻煩佢都可以執漏,打去話送漏,再送俾左個正常,老公打去xyz佢話如果對蛋對芝士敏感咁點食?! 仲有蘋果批,脆香雞翼都成日執漏

伯爵府

BK Milk勳章

有次我叫麥記早餐,其實在我家樓下商場因為天熱不想出街,同埋之前都好準時ok .點知9-10點本應該到的早餐,快11點都未到,打電話就只是說幫我催,打分店電話說等下。我說就來11點都過早餐時間,那邊好串得答,早餐會留比我,我說那要幾點送?答12點後吧,氣得我,取消張單,從此都不敢早叫麥麥送。

首頁

尾頁

跳至