自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

cheechi 發表於 20-12-28 19:09
我讀左13年女校,我嗰間比較純樸,女仔間無乜是非小圈子,讀得幾舒服同開心。
TB一定有,我青春期喜歡過幾 ...
識唔識到男仔, 好個別的. 我中學都有玩活動, 仲識唔少男仔, 男仔又會介紹佢地D FRIEND 比我識, 都唔少人追, 哈哈!!

珍珠宮

HOPEFORBB 發表於 20-12-28 19:10
回覆 Bobo1210 的帖子

我自己係讀女校,我唔覺得會讀書專心啲

對!好多聯校活動,啲師姐大把機會識男校生啦!

水晶宮

skmibb 發表於 20-12-28 19:16
對!好多聯校活動,啲師姐大把機會識男校生啦!
係D 阿媽覺囉!

水晶宮

我仔女都讀男女校, 都有好多同學中學冇拍過拖, 所以冇關係的. 有男有女係你面前出現都唔一定啱的

水晶宮

Bobo1210 發表於 20-12-28 18:08
囡讀緊男女小學,佢唔鍾意讀女校。但我覺得女校會專心d讀書,成績好d,英文好。同埋同區band 1女校多呀! ...

當年同佢分析利弊,和她一起參觀學校
有共識先揀,但我心目中都已經揀咗
最好傾掂佢,佢唔想讀得唔開心
我囡話中一,二個陣,身邊已經有人拍拖,係門口等,周邊都係男女校,食個午餐都識到男仔

大宅

回覆樓主:

識幾個讀女校出身嘅都係鍾意搞小圈子講是非嘅人 可能咁岩係我遇到

水晶宮

囡讀緊男女小學,佢唔鍾意讀女校。但我覺得女校會專心d讀書,成績好d,英文好。同埋同區band 1女校多呀! ...

再講,我仔仔讀男女校,佢身邊幾個同學到中五都無拍拖,原因係打機讀書都唔夠時間用⋯所以話都唔駛諗太多

水晶宮

回覆樓主:

同事同你想法一樣,結果佢囡讀b1男女校,今年dse喇,佢囡怨足佢6年!

男爵府

難得小朋友有自己主見話唔想
我會尊重佢

水晶宮

momonicnic1107 發表於 20-12-28 19:30
識幾個讀女校出身嘅都係鍾意搞小圈子講是非嘅人 可能咁岩係我遇到
...

真係唔關事⋯⋯我識好多男女校既女仔都好鍾意講是非⋯應該係個人既問題
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我三個女,小學男女,中學女校
讀女校會粗魯d,冇避忌,由其著住校服,可以擘大個髀坐,但朋友圈子細左,讀到高中就會心思思想拍拖,不過就淨係想,會專注讀書,大女一考完dse即返part time,就識到男朋友,不過都考到大學

子爵府

牛年勳章

揀學校,校風緊要d, 小朋友既選擇都緊要,佢至係未來用家

我中學讀男女校band2,同學間拍拖係好平常嘅事,而真係有d人會亂搞男女關係,我唔鍾意呢類讀書環境,見過有同學間爭風呷醋,上堂單打氣氛好怪,我只係講我身邊遇過既個別事件,可作參考

珍珠宮

好媽媽勳章

咁男女校都有好學校,我反而覺得升中遊戲不易,應該咩校都諗吓,如果限住男女校而令自己入咗差d level就唔好囉,不過讀嘅係佢,叫佢諗吓呢個問題,或者可能令佢力爭上游入間叻d嘅男女校呢!

翡翠宮

牛年勳章

小學我會幫仔女揀,但中學會俾佢哋自己在同級範圍入面揀,費事俾佢怨

水晶宮

aaaiqc 發表於 20-12-28 18:22
你個case 同我掉轉,我都放手比阿女揀,始終日日返學返足六年嘅係佢,唔係我。
而且費事將來有咩事比佢怨。 ...

我都覺得應該放手比佢哋話事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

讀女校係會專心d,少d機會,遲d拍拖
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 20-12-28 18:45
我讀女校,我女(我妹)讀男女
我人生miss咗樣嘢:無男性嘅好友
中學階段係最易識到最傾得埋嘅好友。大學、 ...

我同你一模一樣,自己本身讀女校,总覺得人生有遺憾,所以到我的女兒選中學,我不介意佢哋讀男女校。依家兩個女都讀不同男女校。依個年代,電子世界要識人,除了坐監冇得上網啦,否則,以讀齋校來以為可控制佢哋識人未免太天真。而且,我更唔想佢哋同性戀(不是說齋校一定會但比率是高d是事實)

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我自己由幼稚園到中學都女校,我女也是由幼稚園到現在中學都女校,反而佢話一定要讀返女校

男爵府

我女小學都唔想讀女校,我都唔想佢讀女校。我覺得依家呢個年代,性別差別無咁大。

男爵府

畀面勳章

讀女校free d, 擘大腳坐唔驚走光,漏m都唔怕,雖然係是非多,8婆多,但總會搵到啱咀型嘅。

首頁
12345...6

尾頁

跳至