自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cecelc 發表於 20-12-29 16:30
座頭呢位真係勁厚面皮個喎

佢係講得勁好聽,唔係叫我特登行過去,係叫我可以經開先擺座頭俾佢,唔使特登行過去,佢唔急用喎心諗佢真係痴線,睬你都傻

但依然有好多好人,話就我時間地點,free 完野俾佢,仲送盒朱古力俾我,祝我聖誕快樂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

太平公主 發表於 20-12-29 16:38
佢係講得勁好聽,唔係叫我特登行過去,係叫我可以經開先擺座頭俾佢,唔使特登行過去,佢唔急用喎 ...

感恩既心真係唔係人人有

free物都好費神
寄的話:又要包裝又要去寄
面交又要夾時間 又要攞去地鐵站

呢個人送你朱古力真驚喜
當然 單純一句多謝都開心

男爵府

真係好多人覺得咩都理所當然,我都試過free 童書(差不多20本),寫明時間地點要求,絕不郵寄/順豐,提埋對方要帶車仔/環保袋,臨交收前半個鐘問我改第二日得唔得,我話唔可以(講明時間地點夾到優先),又問改順豐得唔得,我話太重太遠我寄唔到。結果遲左成20分鐘先到,仲要兩手空空無袋無車仔,好彩一早紮好比佢,唔該都無一聲,仲要黑口黑面,好似怪我唔配合佢咁。

呢次係唯一一次也最後一次free野,以後的童書玩具送比清潔姨姨同姐姐算數,至少唔會多多要求。

伯爵府

試過free完樣新淨嘢俾一位巴藉人士,對方竟然唔夠一個月post出嚟賣$200。我超嬲。以後唔會再free嘢。

伯爵府

同埋我覺得點都要收返啲錢。
當一樣嘢對方用一個抵價買返嚟佢會覺得抵買好開心。但當係Free佢就會唔珍惜,覺得係垃圾先會free. 人嘅心態係咁。

男爵府

開心吸收勳章

太平公主 發表於 20-12-29 16:23
成日都係咁,之前執屋,free 左好多嘢出去,有幾個又係咁,唔明點解留言話要就咁快可以秒回我,夾交收就咁 ...

嚟個都好極品

男爵府

開心吸收勳章

sky_blue618 發表於 20-12-29 17:01
真係好多人覺得咩都理所當然,我都試過free 童書(差不多20本),寫明時間地點要求,絕不郵寄/順豐,提埋對 ...

真係奉旨咁

男爵府

開心吸收勳章

yiqiyihui 發表於 20-12-29 17:35
試過free完樣新淨嘢俾一位巴藉人士,對方竟然唔夠一個月post出嚟賣$200。我超嬲。以後唔會再free嘢。 ...

我都試過,好你少少咋,我有賣過比一個人一架音樂字母巴士,八成新環保價賣$20 ,之後隔一排我見到佢用另一個account , 但用我之前post 嘅相再係bb 二手group 轉售多幾倍價錢,話95%新,因為相片一樣所以我認得係我之前放售的巴士。我都唔開心左一陣間。

我相信好多人無本生利⋯⋯

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

janede1314 發表於 20-12-29 11:16
我衰心軟

下次唔好心軟俾d 衰人

男爵府

開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 20-12-29 18:09
我都好怕free左比人既野佢轉頭拎去賣,我送野比人既原意係支持環保同幫人,真係想我既物品可以幫到得物者 ...

最令人氣憤係利用人的同情心

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 20-12-29 18:48
所以而家好多人都冇晒同情心,係有原因既

其實 set 返個價賣出去冇咁嬲啦

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

夾到地點 時間 要就自己 唔會就人,free 得都係想清位,唔會等

伯爵府

janede1314 發表於 20-12-29 17:52
我都試過,好你少少咋,我有賣過比一個人一架音樂字母巴士,八成新環保價賣$20 ,之後隔一排我見到佢用另 ...
真係好衰!!

男爵府

試過free野俾人, 臨近交收時間先話趕唔切, 要改遲幾個鐘交收, 但幾個鐘後又話今日黎唔到要改第2日 最後我當然無free俾佢啦

象牙宮

janede1314 發表於 20-12-29 08:37
月頭出post free 物品,對方話可否等佢到月中先過嚟我指定mtr 站交收,到月中時再問佢幾時有空方便來取,又 ...

原因是
香港是物資豐富的地方。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

free野下次就自己

子爵府

回覆樓主:

我free嘢絕對唔會就人,講到明要嚟我屋企附近自取

首頁

尾頁

跳至