夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:59
回覆 monfong500 的帖子

係呀,我都想正面d,都想有人氹下,講返句:你懷孕辛苦了...

想寫乜都可以,當然文章寫得好,關係會更好

子爵府

2021勳章

我想你要認真的check 一下佢手機..........
佢似有紅颜知己!
十是寂寞夜裡 百是懷了疑
千是掙扎夢醒 萬是鐵心離開你
經歷這個你 活成這個我
細數自己

男爵府

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 11:27
回覆 heidys 的帖子

媽咪生日,我買左d外賣返屋企一齊食。係餐廳的時候我想叫多一兩樣餸,老公話會食唔哂 ...

咁小事就嬲佢係咪痴線架

大宅

2021勳章

趙元嵩 發表於 20-12-29 13:11
我想你要認真的check 一下佢手機..........
佢似有紅颜知己!

似呀,仲要一星期飲2日

複式洋房

2021勳章

回覆 belovedfafa 的帖子

宜家啲男人好鍾意冷暴力,好小器,講一句就嬲足一個星期唔理你,但佢又會成日講說話嚟踩對方,把口仲賤過女人,但你唔可踩番佢,呢個係我老公,可以成兩個月唔睬我,似陌生人生活在同一間屋。做呢啲人嘅老婆好易有情緒病,我覺得好辛苦囉。
如果你有小朋友佢仲係咁,佢要改一改,否則影響家庭生活,影響小朋友成長。

複式洋房

2021勳章

佢真係好小器囉,甘都可以嬲一餐,一啲男人風度都無,叫佢做女人算

複式洋房

2021勳章

佢好唔成熟,只顧玩,結咗婚有咗家庭就唔應該三更半夜出去飲酒,應該多陪家人囉。俾著我一定同佢嘈,唔可以三更半夜仲陪朋友,太離譜。

大宅

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 11:27
回覆 heidys 的帖子

媽咪生日,我買左d外賣返屋企一齊食。係餐廳的時候我想叫多一兩樣餸,老公話會食唔哂 ...

正常人都無法理解個嬲點係邊
其實佢係咪有其他不滿 借啲易發爛渣

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

睇見你都辛苦,或者你暫時當佢同屋主,吾好俾佢牽動你情緒,等到bb出世睇佢有冇改善再作打算

洋房

2021勳章

其實佢可能真係有紅顏知己,但我唔會知,因為佢手機24小時跟身,我亦唔想因為自己猜疑令自己更辛苦

之前同佢傾過,結左婚就係2個人的事,好多野要係 '我們' 的角度出發,佢都只係同我講,唔好諗住改變佢,佢就算肯應承我,都只會覺得我逼佢

洋房

2021勳章

回覆 秋天楓葉 的帖子

你好勁,2個月我一定忍唔到

子爵府

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 09:08
已經不止一次,最近又冷暴力
26號同媽咪慶祝生日我講左句笑話,老公唔中意,當場發脾氣
我立即澄清,摸摸 ...

諗起以前認識的一位男性友人有類似情況,有時覺得佢好好人,好sweet,但諗真d,更多時候係冷暴力待人,同佢越親近的人受越多冷暴力,冷暴力完之後仲要身邊人無條件地諒解佢

佢女朋友好彩,最後一刻(臨結婚前)叮一聲醒左,之後呢個男性友人就消失係朋友圈。依家諗返,我會覺得佢可能有d人格障礙

別墅

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 15:39
其實佢可能真係有紅顏知己,但我唔會知,因為佢手機24小時跟身,我亦唔想因為自己猜疑令自己更辛苦

之前同 ...

就算唔係有紅顏知己,佢對你既態度都好過份,你宜家大肚,都要保重身體,唔好太激動

珍珠宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

接受唔到老婆大肚在家,個老公自己去同朋友開party,尤其是現在疫情嚴重,就算佢唔怕中招,都應該為老婆丶BB諗下。
樓主,你老公問定你31號行程,又話你要早瞓,又講定朋友個老婆大肚唔去都自己去開party⋯⋯我估你老公會拖到31號嗰日先話要去,你可以一早準備定,到時睇佢俾唔俾你跟埋去,就知佢有冇古惑。

男爵府

2021勳章

soso1227 發表於 20-12-29 17:01
接受唔到老婆大肚在家,個老公自己去同朋友開party,尤其是現在疫情嚴重,就算佢唔怕中招,都應該為老婆丶B ...

係,佢似係為31號出去舖路

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

曾經有個男友係咁,一個小笑話可以嬲我成個禮拜,嗰個禮拜仲要係去日本旅行,全程一個行前一個行後,我爭D 想訂機票早D 返屋企。(仲要唔講我知嬲乜,我完全唔知係嗰個小笑話的問題)
仲有其他嘢,最後我飛咗佢。

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 09:55
回覆 kl1 的帖子

係呀, 真係要 '大家' 溝通返, 而唔係冷暴力, 仲係你懷孕期間, 話後悔同你結婚, 係你懷孕 ...

唔比家用,唔遷就,甚至傷害

仲一齊??
相知相遇相識

水晶宮

2021勳章

belovedfafa 發表於 20-12-29 15:41
回覆 秋天楓葉 的帖子

你好勁,2個月我一定忍唔到

樓主你都好勁,可以忍到而家,離婚算啦,你同bb仲有好多日子要過,唔好難為自己!

水晶宮

2021勳章

接受唔到老婆大肚在家,個老公自己去同朋友開party,尤其是現在疫情嚴重,就算佢唔怕中招,都應該為老婆丶B ...

我都估佢老公31號會出去!

公爵府

2021勳章 畀面勳章

同意
平時都出去玩
唔信31號除夕咁好機會佢會唔出

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊