自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

翡翠宮

jewelry~day 發表於 20-12-29 10:03
個個男人都話同老婆有問題架啦!聖誕都唔陪你朋友就知咩事啦

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 kiki1230 的帖子

NGO, 好快揚.....因為同事間好興帶另一半出席各種活動, 所以同事之間的配偶不是秘密, 另外做NGO真係唔易識到異性, 因為咁好多女同事係單身. 我以前個部門有17人, 只有4個是男同事, 13個係女的(全部已25+). 但女同事已婚只有5個, 另外的8個已經肯定結婚機會不大(因為都是40+).
所以你朋友的情況只會沉淪下去, 沒有結果, 因為肯定不會離婚, 但你朋友又唔會揾到第二個男人, 一直做第三者下去, 這個就是結局了.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

FionaWong0118 發表於 20-12-29 10:11
淨係覺得你朋友好cheap, 明知人地有老婆都照同人上床!

老實講, 個男人做部門主管,有車有樓,相貌堂堂,對女仔細心溫柔, 又真係好吸引人

佢地同事,日久生情又唔出奇

珊瑚宮

2024年龍年勳章

kiki1230 發表於 20-12-29 09:59
佢做人小三,驚佢比人呃

佢都知自己係小三,仲有咩可以呃

叫佢唔好信個男人真係會離婚,都要識下其他男仔算啦

珍珠宮

x00_00x 發表於 20-12-29 10:23
你朋友慘乜呀?口口聲聲都話你朋友慘怕比人呃,其實你朋友搞散緊人哋家庭!最慘係個老婆喎!
...

咪就係,簡直社會敗壞風氣。道德標準係邊度?偷人夫不成就話呃?慘?究竟邊個慘

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

kiki1230 發表於 20-12-29 10:25
老實講, 個男人做部門主管,有車有樓,相貌堂堂,對女仔細心溫柔, 又真係好吸引人

佢地同事,日久生情 ...
咁講咪好多婚外情?

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 10:25

佢地同事,日久生情 ...

咁一個願打一個願挨。難聽講句,個男人免費叫雞,個女人享受出入有車載,有人關心有人愛,公平交易啦。唔存在呃既成份
醒目女人就會識醒離場

大宅

蘋果姐姐^_^ 發表於 20-12-29 10:24
講感情都有個vision㗎嘛。你覺得個男人又窮,又職位低,無樓無車無事業,你朋友會唔會愛得如火如荼呢?
一 ...

咪係, 明知人有老婆都痴埋去, 好威? 好有魅力? 係公司比人唱唔係預左咩? 諗下人老婆先啦!

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 10:07
香港啲女人情路真係咁崎嶇

個個都想嫁得好架啦,我啲朋友一係無男朋友,一係做有條件嘅男人 ...

又唔係喔,大把好女仔唔怕同老公一齊奮鬥一齊捱,好少坐享其成,除非緣分遇到一個有錢仔

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 09:58
我朋友冇錢喎, 反而個男人係部門主管,有樓有車,佢就係日日車我朋友番工放工熟咗
...

唔好貪人有樓有車,好易貪字得個貧

大宅

回覆樓主:

你個[朋友]做咗免費G,仲想坐正!
呢種人我會疏遠

大宅

Manwah 發表於 20-12-29 10:24

NGO, 好快揚.....因為同事間好興帶另一半出席各種活動, 所以同事之間的配偶不是秘密 ...

完全就係你所講,佢地呢啲工,個個可以做到退休, 公司老人院咁好多好大年紀, 我朋友正正常常,斯文靚女, 圈子問題,一路識唔到男朋友

佢地起公司已經揚晒,佢話啲同事最鍾意講是非, 我地而家一齊咗半年, 全世界都知,得個男人老婆未知咋

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 09:46
我朋友係單身女仔,同上司擦出愛火, 佢上司追佢,朝朝早買早餐比佢,2個一齊食lunch一齊放工,個個禮拜上 ...

成30歲人都信啲咁嘅嘢?你朋友都佢有自信啊!
上司一日未離婚,一日都唔應該開始。

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 10:19

我就係驚佢比個男人呃幾年唔離婚,到時我朋友都老啦 :lau ...

搞到人離婚坐正個心會好過?
做女人要有道德底線

男爵府

好多男人去滾都話同老婆有問題,實質好多唔係

公爵府

2023年兔年勳章

Elenalan 發表於 20-12-29 10:12
咁你朋友有咩可俾人呃? 佢又愛得痴纏即係好enjoy啦。感情冇話呃唔呃,佢自己嘅選擇。
...

又唔係十八廿二,咁大個人無話呃唔呃嘅。

男人去廁所放水,會唔會去完廁所,搬個尿兜番屋企?

信果個都係傻瓜吧。

珍珠宮

kiki1230 發表於 20-12-29 10:34
完全就係你所講,佢地呢啲工,個個可以做到退休, 公司老人院咁好多好大年紀, 我朋友正正常常,斯文靚女 ...

做人老婆嘅第六感直覺最靈敏,人家老婆點會唔知?睇嚟最天真無知係你朋友啊!

男爵府

佢可以咁對正印,亦都可以咁對佢

珍珠宮

老婦仁 發表於 20-12-29 10:38
好多男人去滾都話同老婆有問題,實質好多唔係

真係有問題都離左婚囉!唔駛一腳踏兩船啦!

子爵府

吓? 個男人有經濟條件 相貌堂堂又溫柔 就可以不出奇地接受個男人? 可以,如果男係單身! 但係個男人係有老婆架喎?! 你個fd根本就好享受獲得既所有 有咩咁惨驚比人呃 每日接送返放工 每日包飲食 仲未計其他禮物 你個fd樂在其中 有理過個大婆感受咩

首頁
12345...23

尾頁

跳至