自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

是次萬寧推廣的TnC跟上年 (2020 1-2月) 基本一樣

由2021年1月1日至2月28日,憑卡於萬寧及GNC累積合資格簽賬滿港幣1,000元,可享高達額外12%「獎賞錢」回贈:
  • 星期一至日:額外5%「獎賞錢」回贈
  • 星期五至日:再享額外3%,即合共額外8%「獎賞錢」回贈
  • 以流動電話付款更可享額外4%「獎賞錢」回贈
流動電話付款包括Apple Pay、Google Pay™及Samsung Pay

會於2021年5月31日或之前將額外「獎賞錢」自動誌入於我們紀錄中您首張用作登記的合資格信用卡戶口內。

最紅冬日賞 - 萬寧

最少需簽賬合資格金額為1000
回贈5+3% 上限300+180RC,
流動支付 (Apple/Google/Samsung Pay) 額外4% 上限200RC

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-winter/mannings/

• 合資格簽賬指推廣期內於香港的萬寧、Mannings Plus、Mannings Baby之分店、萬寧網上商店(www.mannings.com.hk)及GNC專門店以合資格信用卡單一簽賬淨額最少滿港幣500元並以港幣結算的交易。以下交易並不是合資格簽賬:購買初生嬰兒配方奶粉(一號嬰兒奶粉)、塑膠購物袋收費、以電子錢包所作的交易(包括增值電子錢包)、所有未誌賬、取消以及退款的交易。
  • 流動電話付款包括Apple Pay、Google Pay™及Samsung Pay,不適用於萬寧網上商店。

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-winter/mannings/terms-and-conditions/

建議簽賬方式 (一次過簽6000或每單500up都得):
星期五,六,日
合資格簽賬金額$6000 & 用流動付款
(如有)就封頂
可得480RC + (流動支付) 200RC
再加基本=24RC (非RED CARD) / 60RC (RED CARD)

P.S. 由於萬寧由2021年1月1日起, 已被剔除在最紅自主指定商戶, 因此不再享有最紅自主5x + VS 3x 的額外回贈

例: 星期五六日用流動支付簽賬6000

(非RED CARD BASIC 0.4%)
$6000=(480 +200 + 24)RC
704/6000=11.7333...%回贈

(RED CARD BASIC 1.0%)
$6000=(480 +200 + 60)RC
740/6000=12.3333...%回贈

由於mobile payment只有200RC (cheap terms)

簽1000-5000的回贈比率最高12.4% (非RED CARD) / 13.0% (RED CARD)

=================================================

另外, 最紅網上及海外簽賬獎賞於新一年 (2021) 的首2季會繼續, 每季最低累積簽賬要求調高為$5000, 上限不變仍然是每季$15000

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-online-and-overseas-spending-rewards

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-online-and-overseas-spending-rewards/terms-and-conditions/

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

yeah
12月未買,1月買番。

伯爵府

我計數差,想請問萬寧今年冇咗最紅自主指定商戶,係咪今次回贈係少過11~12月做果次?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Ytfc 發表於 21-1-1 01:47
我計數差,想請問萬寧今年冇咗最紅自主指定商戶,係咪今次回贈係少過11~12月做果次?
...

謝謝樓主分享

大宅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-12-31 23:41
是次萬寧推廣的TnC跟上年 (2020 1-2月) 基本一樣

萬寧promotion真快又來la

珍珠宮

Ytfc 發表於 21-1-1 01:47
...

可以咁講

上期可達14.6%

今次只得12.4%

伯爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-1-1 09:50
可以咁講

上期可達14.6%

唔該哂

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-12-31 23:41

冇了VS x3 嗎?

珍珠宮

kcm 發表於 21-1-1 10:52
冇了VS x3 嗎?

FOR 萬寧

5x 同埋 3x 都無哂
合共3.2%

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-1-1 10:57
5x 同埋 3x 都無哂
合共3.2%

我以為vs x3 係長有
即係2021 開始,vs 簽乜都冇3陪積分?
謝謝解答

珍珠宮

kcm 發表於 21-1-1 11:00
我以為vs x3 係長有
即係2021 開始,vs 簽乜都冇3陪積分?
謝謝解答

如屬最紅自主五大類商戶/交易
今年仍然會有VS 額外3x 同埋自行分配的額外5x

只是萬寧不再是五大類之內
所以就無5x.
亦無VS的3x

伯爵府

Thanks for your sharing :)

水晶宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 21-1-1 11:24
如屬最紅自主五大類商戶/交易
今年仍然會有VS 額外3x 同埋自行分配的額外5x

我一直以為用VS 簽乜都有x3
原來唔係
多謝你詳細解答

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

好複雜

男爵府

每次都靠晒你!Thx for sharing

男爵府

用red card會唔會抵D呢?

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

啱啱完左咁快又黎

珍珠宮

wanlucky 發表於 21-1-1 12:20
用red card會唔會抵D呢?

RED卡簽萬寧

網上買貨就4%, 但就無左手機O既4% 首$5000無分別

門市 應該計1%? 他card 基本0.4% 呢度相差為0.6%

P.S.
已補充RED卡部分在#1

伯爵府

kcm 發表於 21-1-1 11:41
我一直以為用VS 簽乜都有x3
原來唔係
多謝你詳細解答

我都一直以為VS 係乜都有x3

男爵府

想請教如果我用vs,但一直都冇賞家居,其實我1月攞到嘅rc係咪多過12月份? 因為流動支付比上個月多咗100蚊回贈

首頁

尾頁

跳至