家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

但利息太低,3mth 0.25%,續唔續好?
轉人仔好唔好?

男爵府

虎到金來勳章

little_kid 發表於 21-1-1 15:58
轉人仔好唔好?

我1月14日到期,每次續係3個月,一次比一次低息,但唔續放係個度又無用,所以每次都迫住續。
澳紙唔可以直接對其他國家錢,要兌港幣再兌其他國錢(問過中銀),左兌右兌,虧左,所以我都無兌。人仔定期利息比其他高。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

續啦,仲有得升,人仔都可以但換來換去蝕差價,美元好快向下插。

男爵府

414928 發表於 21-1-2 22:41
續啦,仲有得升,人仔都可以但換來換去蝕差價,美元好快向下插。

點樣知仲有得升?現在5.9, 你預升到幾多才放好?

男爵府

Jessicawong818 發表於 21-1-2 15:43
我1月14日到期,每次續係3個月,一次比一次低息,但唔續放係個度又無用,所以每次都迫住續。
澳紙唔可以直 ...

我同你心態一樣,放响度又無用,續都叫有少少息,但息愈來愈低

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

little_kid 發表於 21-1-3 08:07
點樣知仲有得升?現在5.9, 你預升到幾多才放好?

美元跌相對其他貨幣就會升,升幾多就睇跌幾多,美匯第一波睇跌到84,會回彈再跌就7x了,我都有澳元,放埋一邊我升值啦。

男爵府

414928 發表於 21-1-3 10:01
美元跌相對其他貨幣就會升,升幾多就睇跌幾多,美匯第一波睇跌到84,會回彈再跌就7x了,我都有澳元,放埋一 ...

咁我跟你放埋一邊
你有無人仔?

水晶宮

little_kid 發表於 21-1-3 12:20
咁我跟你放埋一邊
你有無人仔?

有人仔啊

男爵府

414928 發表於 21-1-3 12:25
有人仔啊

人仔都係定期?
仲睇好邊隻外幣,推介下

水晶宮

little_kid 發表於 21-1-3 12:28
人仔都係定期?
仲睇好邊隻外幣,推介下

係呀,上之低位時入的,美元跌日元有避險作用會升,但我無錢入了。

男爵府

414928 發表於 21-1-3 12:39
係呀,上之低位時入的,美元跌日元有避險作用會升,但我無錢入了。
...

日元

大宅

如果仲有得升,買唔買得過?

公爵府

美元再跌, 其他貨幣有得升
我有澳幣, 利息太低, 放埋一邊
人民幣就一定做定期

男爵府

虎到金來勳章

轉人仔好唔好?

請問你續左未?今日諗住去續,得0.2%,我無續到。
想問假如1萬澳紙,0.2%利息,係咪有AUD20息?

男爵府

Jessicawong818 發表於 21-1-15 10:41
請問你續左未?今日諗住去續,得0.2%,我無續到。
想問假如1萬澳紙,0.2%利息,係咪有AUD20息?

我續咗。0.2%, 年息20 AUD.
現在買乜好?

男爵府

虎到金來勳章

little_kid 發表於 21-1-15 22:10

我續咗。0.2%, 年息20 AUD.

撞鬼,今朝去續左,如果1萬,年息先AUD20(我仲以為3個月有AUD20添)所以先去續。職員話可以兌港幣,7日有1.XX厘息,我話依家兌換咁少,唔會兌。

大宅

轉人仔好唔好?

請問知道邊間高息嗎?

男爵府

lakesilver 發表於 21-1-25 15:10
請問知道邊間高息嗎?

唔知,要問其他專家

首頁

尾頁

跳至