美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

greentea000 發表於 21-1-16 10:34
我收集左幾個國貨品牌精華油,未開始研究。研究完仲要等活動先買,唔係一百幾十既價錢。

...

原來係精油,我不會考慮這支了,謝謝

子爵府

greentea000 發表於 21-1-17 12:28
我好肯定自己唔會打棟搽潤唇膏,太唔方便!

我試用至本唇膜一段時間之後,覺得唇紋&唇色都有輕微改善,成份好似唔錯的,有興趣可以睇下

大宅

我由尾開始慢慢睇緊你嘅分享,想問淡斑有冇野可搽下,謝謝

珍珠宮

回覆樓主:

CSS天貓旗艦店已經無左,官博都超過1個月無更新!
成個牌子咁多產品,來去官推4個,唔怪得做唔住。不過佢算有心,功能解釋得清楚又整埋CP,尤其係痘肌要橄欖同色修一齊用先最好效果。

珍珠宮

回覆樓主:

兩個女同事試過phyto c橄欖嫌貴同膚感差,轉去css除左平D膚感無好幾多,為左更好效果又轉返phyto c!
橄欖都由一支發展到一個系列,希望面霜快D出口碑。
另一個女同事跟elena試左selenium in c serum,效果驚艷,唔通C同A有強大協同效應?

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-19 07:20
兩個女同事試過phyto c橄欖嫌貴同膚感差,轉去css除左平D膚感無好幾多,為左更好效果又轉返phyto c! :joy ...

用過Phyto C就唔想用番CSS嘅高彷,效果冇得比
Selenium in C質地和效果都好,係唔鍾意佢紅色

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-19 09:58
...

有沒有試過兩支分開的C和A一起搽,效果也好嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

愛買禮券的也可以考慮一下屈臣氏

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-19 14:38
愛買禮券的也可以考慮一下屈臣氏

買$1500送$50,唔抵!
我有DBS,逢5號、15號、25號屈臣氏買$400就92折。

青衣公園落羽松就快尾聲,想去既要快啦!

珍珠宮

回覆樓主:

phyto c竟然唔係開天貓旗艦店,唔怪得我唔知,仲以為未開。
官微都冷冷清清,無人留言轉發。連個產品名稱都改唔好,gel同serum都叫精華!

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-19 09:58
...

selenium in c serum你用左幾多支啦?效果非凡既話,黑色都好多人唔介意架!

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-19 15:21
買$1500送$50,唔抵!
我有DBS,逢5號、15號、25號屈臣氏買$400就92折。

DBS的屈臣氏推廣3月就完,所以我沒有申請。還是HSBC的萬寧推廣好,長期都有。

珍珠宮

Superwomia 發表於 21-1-18 18:17
我由尾開始慢慢睇緊你嘅分享,想問淡斑有冇野可搽下,謝謝

好多支,輪住搽,俾住部份易買既你參考下。

B3
Olay White Radiance Light Perfecting Essence

VC
AD+ C5/C10 Brightening Essence
Filorga C-Recover
Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%
Vichy LiftActiv Vitamin C Serum

Retinol
Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Night Cream
ROC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream

珍珠宮

回覆樓主:

HPR好冷門,好辛苦先揾到3個產品。

珍珠宮

回覆樓主:

daisy sky 玻色因係内地生產,唔同loreal版本。

水晶宮

asweetmom 發表於 21-1-19 12:57
有沒有試過兩支分開的C和A一起搽,效果也好嗎?

沒試過叠住搽,因為一向都唔會叠搽精華。

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-19 15:55
selenium in c serum你用左幾多支啦?效果非凡既話,黑色都好多人唔介意架!
...

用了2支Selenium in C, 但唔鍾意有紅色,染衫領枕頭。效果非凡嘅產品都好多選擇,會染色的暫不考慮

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-19 23:51
用了2支Selenium in C, 但唔鍾意有紅色,染衫領枕頭。效果非凡嘅產品都好多選擇,會染色的暫不考慮
...

那個紅色是否可以去角質去掉呢?
不染色又效果非凡的沒有多少,這支染紅,cef染黃。

水晶宮

asweetmom 發表於 21-1-20 00:04
那個紅色是否可以去角質去掉呢?
不染色又效果非凡的沒有多少,這支染紅,cef染黃。
...

紅色染角質不明顯(即使每晚搽),CEF如晚上搽亦冇染角質問題,因早上會洗面。但如早上搽,再上粉底妝好易變暗,又要維持一整日。最煩不是染角質,而係染枕袋。

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-18 12:49
我試用至本唇膜一段時間之後,覺得唇紋&唇色都有輕微改善,成份好似唔錯的,有興趣可以睇下
...

要排隊慢慢研究,至本都好有研發能力!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊