美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

今日neutrogena retinol 0.22又跌破$100,新心理價位成立,高過$100唔買!

大宅

greentea000 發表於 21-1-16 10:50
唔會。
雖然同樣係30%玻色因,黑繃帶配方係修護方向,AGE面霜配方係抗糖化方向,真係又要玻色因又要修護仲 ...

茶妹,係咪可以搽搽紫米精華之后加AGE面霜?thx

子爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-1-16 04:58
起效濃度
b3 2.5%
retinol 0.05%

377我真係無感
已用完一支
反而FAB cream我呢排用親都那
Lamer 支保濕精華被小紅書長期評為最癈嘅產品
性價比唔高

公爵府

2021勳章

candycakee 發表於 21-1-16 12:38
377我真係無感
已用完一支
反而FAB cream我呢排用親都那

fab ultra repair cream都出事?第幾支?
佢得2個成分唔夠安全
1.sodium hydroxide,連用係卸妝產品都高度刺激性。
2.防腐劑用phenoxyethanol,係一個低度皮膚過敏成分。

公爵府

2021勳章

siukei 發表於 21-1-16 12:17
茶妹,係咪可以搽搽紫米精華之后加AGE面霜?thx

就算你唔介意主打成分重疊比較浪費,呢2個產品分開用都有搓泥問題,一齊用唔敢想像。如果未買,係專門店試真D先。
紫米精華係濃度同配方上令玻色因功能最大化,用完都感受唔到飽滿效果既話唔值得進階更高濃度。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

hkairportshop有好多牌子做82折中,再加個東亞9折就74折,卡到用時方恨少!

子爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-1-16 14:50
fab ultra repair cream都出事?第幾支?
佢得2個成分唔夠安全
1.sodium hydroxide,連用係 ...

一直用開無問題
所以都唔知咩野出事
不過我會繼續用

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

總結得非常簡潔,EA粉絲試玻玻膠先唔會中坑!
我係老粉絲,不過只買金膠同粉膠。每年都會買幾次,10次有9次係莎莎買,專櫃比莎莎平既機會唔係每年有。我唔係每日都用,但肯定每星期都用,搽手多過搽面。用完就買,見平就囤。

公爵府

2021勳章

candycakee 發表於 21-1-16 16:03
一直用開無問題
所以都唔知咩野出事
不過我會繼續用

FAB CREAM你是第幾個步驟搽臉呢?也搽手嗎?

公爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-1-16 19:45
總結得非常簡潔,EA粉絲試玻玻膠先唔會中坑!
我係老粉絲,不過只買金膠同粉膠。每年都會買幾次, ...

會在卓悦、卡萊美買EA膠囊嗎?

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 21-1-17 08:46
會在卓悦、卡萊美買EA膠囊嗎?

上年買過,因為要買既時候莎莎日期唔靚,有銀聯、boc pay優惠先平過莎莎,呢D機會都唔多。

終於又到年貨節,記得拎唔同種類紅包!

大宅

greentea000 發表於 21-1-16 15:04
就算你唔介意主打成分重疊比較浪費,呢2個產品分開用都有搓泥問題,一齊用唔敢想像。如果未買,係專門店試 ...
請問早上用CE後可以疊上用嗎?是否會減左效果呢??平時早上CE後都係搽水份精華同面霜再防曬,因為夜晚都係用Retinol。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

初步做左些小LAN精華油同卸妝油功課,暫時兩個都唔會買住。
精華油包裝有特色又靚,膚感輕薄,有幾個抗氧化成分加持,成分同配方都唔算好低級。可惜我鍾意厚重滋潤既油,要求又兩極化,一係強力抗衰老,一係簡單夠滋潤。LAN呢支係大衆路線,更適合有儀式感、享受過程而唔太要求功能既人。我加入左送禮名單,好啱送人。
卸妝油我一向唔要求入眼唔刺激,不過買左唔止我一個人用,多一事不如少一事。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

LAN卸妝油有優惠券,拉向下拎埋精華油果張,比雙12平。

1恭喜您,此商品有优惠券哦~
【商品原价】119 元
【优惠券】20 元
【最终价格】99 元
【淘口令】4¥56TycGqUjUo¥~.taӦ宝或點几链节 https://m.tb.cn/h.47Q9CNa 至浏览er【LAN兰天然水感植物卸妆油敏感肌脸部深层清洁眼唇卸妆水乳膏】
复制这条信息,打开[手机淘宝]即可领券并下单

公爵府

2021勳章

kklyly 發表於 21-1-17 09:35
請問早上用CE後可以疊上用嗎?是否會減左效果呢??平時早上CE後都係搽水份精華同面霜再防曬,因為夜晚都係用R ...

官網指示係可以

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

我好肯定自己唔會打棟搽潤唇膏,太唔方便!

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

YSL護膚品真係好耐唔見身邊既人提及,韓國牌子除左IOPE亦唔覺眼有其他retinol。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

我男友由識佢到而家十幾年都係用資生堂紅色尿素手霜,好鬼專一長情。我買其他俾佢當然佢會用,一無人供應佢就買返資生堂。
DUIT搽腳跟非常正,搽手我頂唔順。
為左夠滋潤又無香味,要特登經過下innisfree試下先得。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

茶在哪個私院做IPL?是否只有套餐?術後用甚麼產品?

子爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-1-17 12:57
我男友由識佢到而家十幾年都係用資生堂紅色尿素手霜,好鬼專一長情。我買其他俾佢當然佢會用,一無人供應佢 ...

我個腳跟自上年開始爆
試過搽金裝AD+ , 護膚油都唔得
的起心肝買個浮水石腳挫
用1次已經去左8成爆裂
用兩次已經好滑
差小小就清哂堆死皮

首頁
1011121314...44

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊