美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

laneige都出返支retinol啦,仲要叫perfect renew eye cream for face。

珍珠宮

回覆樓主:

韓束沉靜左好耐,差D唔記得佢。個名令人以為係咩韓國山寨牌子,其實係正宗國貨。幾年前係內地屈臣氏買過佢支爆款377美白精華,做到同外國牌子咁猛烈,又係時候睇返美白系列有咩好野先!

珍珠宮

回覆樓主:

仲以為又一支猛烈C+A,點知C係retinol 0.5之後!

珍珠宮

回覆樓主:

attenir大熱上榜既係柑橘卸妝油,fancl moc唔係我杯茶,attenir都好大機會唔係。都係打支眼霜主意好過,我媽好愛好潤好鎖水既眼霜。

珍珠宮

回覆樓主:

無雙11同雙12抵

【商品原价】229 元
【优惠券】30 元
【最终价格】199 元
【淘口令】0¥1ECccuqPAu7¥掏 https://m.tb.cn/h.4RvIfjt【薇姿高浓维C 提亮紧致抗氧化安瓶 熬夜挚爱 VC精华】
复制这条信息,打开[手机淘宝]即可领券并下单

珍珠宮

回覆樓主:

為左玻色因買lancome好唔抵,菁純只有5%,黑金先係10%。

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-20 00:08
紅色染角質不明顯(即使每晚搽),CEF如晚上搽亦冇染角質問題,因早上會洗面。但如早上搽,再上粉底妝好易變 ...

當初為何沒有選擇phytoc olive serum呢?

水晶宮

asweetmom 發表於 21-1-21 07:08
當初為何沒有選擇phytoc olive serum呢?

因為當時Selenium in C做特價,我在美容院買仲有嘢送

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 08:14
因為當時Selenium in C做特價,我在美容院買仲有嘢送

用完1支(或者2支也行)selenium in c有沒有做了1次等價醫美的效果呀?

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-20 18:50
attenir大熱上榜既係柑橘卸妝油,fancl moc唔係我杯茶,attenir都好大機會唔係。都係打支眼霜主意好過,我 ...

你媽在用甚麼眼霜呢?

水晶宮

asweetmom 發表於 21-1-21 08:21
用完1支(或者2支也行)selenium in c有沒有做了1次等價醫美的效果呀?

醫美效果同搽skincare冇得比,搽skincare效果比較表面而且慢,打一次plasma係換一次皮,而且即時firm左。

2支Selenium in C夾埋都係千幾蚊,未必夠做一次醫美。

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 08:49
醫美效果同搽skincare冇得比,搽skincare效果比較表面而且慢,打一次plasma係換一次皮,而且即時firm左。
...

所以很保守的茶也要打IPL了,還3次。
你selenium in c之後哪支接力呢?會試superheal olive serum嗎?

水晶宮

asweetmom 發表於 21-1-21 09:08
所以很保守的茶也要打IPL了,還3次。
你selenium in c之後哪支接力呢?會試superheal olive ser ...

之後係AD+ C5和左旋C粉接力。
其實點解你唔考慮醫美呢?

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 09:09
之後係AD+ C5和左旋C粉接力。
其實點解你唔考慮醫美呢?

我有考慮呀,上個帖子就說了女兒結婚的時候做thermage/ultherapy。這兩個都不便宜,又不可能經常做。像茶那樣去私院做1次IPL就$3000,太貴,對我不可持續。就算做了,一次半次改善也不大,就不花那個錢了。

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-21 08:22
你媽在用甚麼眼霜呢?

幾時都有shiseido benefiance wrinkle smoothing eye cream看門口,用左benefiance幾十年。去年尾佢自己買左vital perfection wrinklelift cream,有搽眼。
計你做1次ultherapy2次thermage,而家加埋都超過10萬,真係要留定錢。

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-21 08:21

考慮下果酸換膚,又平效果又好,又去斑又膠原增生。
我而家時間成本太高,只可以做非入侵性差唔多唔使點修復既醫美快餐項目。40歲打後,唔想成日做又要平又要明顯改善,我都揀果酸,暫時諗唔到其他選擇。

珍珠宮

回覆樓主:

玉澤新出果酸身體乳同沐浴露,ph比較高,溫和到幾乎無咩效果。身體乳有b3,b3唔可以低ph,為左就b3拉高ph。如果有美白效果,功勞係b3多過果酸。

珍珠宮

回覆樓主:

日常家用的果酸護膚品效果有多少呢?

珍珠宮

回覆樓主:

自從我30歲之後,我媽既乾肌基因開始明顯。我未至於一定要用面霜,不過比以前鍾意睇面霜點評。暫時我用開既makehappyskin雖然叫乳霜,質地其實偏乳液,而且係牙膏包裝。

珍珠宮

回覆樓主:

有新券,更優惠!

首頁
1213141516...652

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊