美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

可惜比dhc貴(sasa價)又份量少

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

抗衰老同油痘肌刷酸目的唔同,產品選擇都唔同,例如水楊酸抗痘非常好但唔抗衰老。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

茶開始用s霜了嗎?

公爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-4 22:43
抗衰老同油痘肌刷酸目的唔同,產品選擇都唔同,例如水楊酸抗痘非常好但唔抗衰老。

那麼杏仁酸呢,也不抗衰老嗎?

公爵府

2021勳章

me920 發表於 21-3-4 22:35
呢個,我見佢成日賣FB廣告,唔知係咪新產品呢

美國官網都話係新產品,不過更重要係美國官網對呢個產品既介紹,如果係想提拉(香港產品名稱有呢2個字)就唔使咁多期待啦!

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 21-3-4 23:14
茶開始用s霜了嗎?

我已經打完3次IPL,而家皮膚狀態大勇,用s霜好可能測試唔到我想知道既野。如果無表姐想試,我就俾我媽。我仲有1次IPL打,打埋應該熱到我用唔到啦!

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 21-3-4 23:16
那麼杏仁酸呢,也不抗衰老嗎?

已經有論文出左,最抗衰老係乙醇酸同乳酸。

公爵府

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-4 23:47
我已經打完3次IPL,而家皮膚狀態大勇,用s霜好可能測試唔到我想知道既野。如果無表姐想試,我就俾我媽。我 ...

皮膚狀態大勇是個怎麼好法呢?

珍珠宮

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-4 23:40
美國官網都話係新產品,不過更重要係美國官網對呢個產品既介紹,如果係想提拉(香港產品名稱有呢2個字)就 ...

https://www.dfs.com/tc/hong-kong/brands/la-prairie/11199968/essence-of-skin-caviar-eye-complex-with-caviar-extracts

La Praire 呢款價錢差唔多,但官網話呢個之後要再用精華加眼霜。你覺得EL 新產品好定LP 呢個好?

珍珠宮

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-4 23:40
美國官網都話係新產品,不過更重要係美國官網對呢個產品既介紹,如果係想提拉(香港產品名稱有呢2個字)就 ...

https://www.dfs.com/tc/hong-kong/brands/estee-lauder/60233643/re-nutriv-ultimate-diamond-transformative-eye-serum

呢度有詳細成份

公爵府

2021勳章

me920 發表於 21-3-5 08:16
https://www.dfs.com/tc/hong-kong/brands/la-prairie/11199968/essence-of-skin-caviar-eye-complex-with ...

LP得一堆水溶性保濕成分,作用太單一。
EL成分比較多元化,營養性非常好,功效性就唔係強效成分。抗皺靠六胜肽,可惜放鬆左肌肉眼袋會更明顯。
p.s.2支都要另外加眼霜補充不足

珍珠宮

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-5 12:48
LP得一堆水溶性保濕成分,作用太單一。
EL成分比較多元化,營養性非常好,功效性就唔係強效成分。抗皺靠六 ...

謝謝意見,咁我兩支都唔買lu

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 21-3-5 07:10
皮膚狀態大勇是個怎麼好法呢?

飽滿同細緻

我無等優惠碼,搶信用卡優惠(原來逢星期五名額700個)更實際,砌完見好價已經買左部份。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

【商品原价】138 元
【优惠券】20 元
【最终价格】118 元
【淘口令】0¥BKYFcBcq6Ep¥ https://m.tb.cn/h.4OUFRTX 自然堂烈日防水防汗防晒霜SPF50 防紫外线隔离高倍持久防晒乳官网
复制这条信息,打开[手机淘宝]即可领券并下单

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

【商品原价】119 元
【优惠券】20 元
【最终价格】99 元
【淘口令】2¥fLlgcBozNZN¥ https://m.tb.cn/h.4P6i1df LAN兰天然水感植物卸妆油敏感肌脸部深层清洁眼唇卸妆水乳膏

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

茶在哪家買紫外線測試卡?

公爵府

2021勳章

asweetmom 發表於 21-3-5 13:28
茶在哪家買紫外線測試卡?

我未收貨

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

【商品原价】360 元
【优惠券】30 元
【最终价格】330 元
【淘口令】4¥ZC8McBLId1M¥ https://m.tb.cn/h.4lB9lup 【立即抢购】理肤泉B5抗皱提拉紧致精华玻色因淡化细纹抗老玻尿酸

大宅

2021勳章

greentea000 發表於 21-3-3 20:30
即刻改去京東買,贈品多D又免運費,仲有京豆扣,埋單¥148/支。

...

茶,要link ar, 防曬用哂呀,仲有冇保濕cream介紹啊?

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

見到另一款紫外線測試卡,用spf更加直接!

首頁
4243444546...80

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊