美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bbbchoco 發表於 21-1-5 08:13
大獲,我日日就甘撕雙眼皮膠紙,撕左十年都有
要改變壞習慣

仲有長期戴隱形眼鏡、化眼妝、貼假睫毛、搽睫毛膏呢D都會拉扯上下眼瞼皮膚,加速眼部皮膚鬆弛下垂。

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-5 00:15
SkinMedica LYTERA 2.0 Pigment Correcting Serum茶家有沒有混合面霜搽過,這樣影響效果嗎?
...

無溝面霜搽過lytera 2.0,有試過creave eye cream(好稀薄既乳液質地)打底再搽lytera2.0,再慢慢過渡到可以直接搽lytera 2.0。
買之前已經知道lytera 2.0刺激性比較大,有心理準備用唔到,或者各種方法勉強用完而效果無咁好。

珍珠宮

回覆樓主:

【拆穿〝時空膠囊〞的秘密】
https://www.makehappyskin.com/info.php?info=605

【洗髮/潤髮/護髮,安全知多少?】
https://www.makehappyskin.com/info.php?info=604

珍珠宮

candycakee 發表於 21-1-5 10:51
我買左4款盒裝奶
補鈣同蛋白質
其中安怡最得我歡心

鈣思寶當初吸引我買既係植物固醇果款,我媽減肥買俾佢飲。佢肥左咁多年要減返都要拖拖拉拉2年時間,好容易灰心放棄。除左體重、體脂呢D數字,都要有其他激勵。果陣每季都做簡單身體檢查,佢見到血壓、膽固醇數字有改善更開心!

子爵府

greentea000 發表於 21-1-5 19:14
鈣思寶當初吸引我買既係植物固醇果款,我媽減肥買俾佢飲。佢肥左咁多年要減返都要拖拖拉拉2年時間,好容易 ...

我鍾意芝麻呢款有3.5g 纖維
你果款我都會試下

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-4 22:54
邊個olay eye cream咁吸引你?係試新定回購?

原來係loreal

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-5 00:08
今年的冬天都說特別冷,我現在先不訂新運動目標,等到春天再打算。寒流來就停一停,回暖了就動一動。 :wah ...

支持支持

珍珠宮

bbbchoco 發表於 21-1-5 08:12
我而家都小左出去跑步,系屋企跳 youtube算,同樣有效
近期仲買左啞鈴,想有小小 muscle
...

我好想試下coffee

珍珠宮

candycakee 發表於 21-1-5 10:51
我買左4款盒裝奶
補鈣同蛋白質
其中安怡最得我歡心

我飲無糖豆漿咋
安怡是奶粉?

子爵府

迷人pinklady 發表於 21-1-5 21:31
我飲無糖豆漿咋
安怡是奶粉?

盒裝即飲奶

珍珠宮

candycakee 發表於 21-1-5 21:41
盒裝即飲奶

我早1,2年飲奶會生瘡,所以停左

男爵府

candycakee 發表於 21-1-5 21:41
盒裝即飲奶

香港有?

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-5 11:06
因為維A不耐受性,陸續出現類維A成份,如補骨脂酚,Protinol (Avon獨家)......

暫時類維A成分之中補骨脂酚跑出,越來越多中外牌子出補骨脂酚產品。但係要一個人選擇非主流好困難,無人分享經驗,自己面對所有未知既問題,好難堅持。補骨脂酚次次係新品上市推介既時間現一現,之後就無以為繼,回購榜同年榜都唔見。無人肯種樹,個個等乘涼。

真係用唔到維A類既,仲有胜肽。

tingting2200    發表於 21-1-6 11:17

珍珠宮

回覆樓主:

有D衰老問題,搽咩做咩醫美,都無用!

珍珠宮

回覆樓主:

紫玻A面霜幾個月之前上市,當時接左推廣既博主最後將佢放入今年既類維A合集,兩篇都係使用感講得好詳細而效果無點提及。

好在kiehl's係熟悉既牌子,方便易買,仲有9%玻色因保底,試呢個面霜唔算好揾笨。不過有效果亦唔知效果係來自玻色因定類維A,抑或係組合既更好效果。

同樣打組合拳既仲有A醇+補骨脂酚呢種產品,開頭我以為係買豬肉搭豬骨,後來又見到有配方師講補骨脂酚可以穩定A醇。咁樣就無得拆開A醇同補骨脂酚,要用配方整體角度去睇。

珍珠宮

回覆樓主:

上個月家族二手交換活動我拎到個熱噴蒸面機,隔日用下,主要係想快速排出毛孔內油脂。天氣咁凍,已經完全唔流汗唔出油,又長時間搽防曬霜,毛孔好堵塞。

我係清潔完先蒸面,蒸3~5分鐘就成面油淋淋。用紙巾抹走,抖3分鐘唔再流汗出油就搽護膚品。感覺護膚品效果係明顯左些少,尤其係第1支就搽油既時候。

呢個方法同按摩加強吸收係一樣既,對護膚品安全性有要求,安全放大好處,唔安全放大壞處,唔會有選擇性。

珍珠宮

回覆樓主:

仲有子彈,或者雙糧花紅湧緊埋黎既,慢慢揀。

珍珠宮

bbbchoco 發表於 21-1-5 08:12
我而家都小左出去跑步,系屋企跳 youtube算,同樣有效
近期仲買左啞鈴,想有小小 muscle
...

我也youtube找了一個内地的廣播體操做,不辛苦,只是活動一下。

珍珠宮

candycakee 發表於 21-1-5 21:19
我鍾意芝麻呢款有3.5g 纖維
你果款我都會試下

芝麻香味濃嗎?

男爵府

asweetmom 發表於 21-1-6 07:19
我也youtube找了一個内地的廣播體操做,不辛苦,只是活動一下。

我年紀大左,做吾到 coffee
都係搵d low impact 既做下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊