時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

cathy-tse 發表於 21-1-2 11:02
黃 畜牲 話幫我哋擋子彈喎
聽到都笑!! 佩服 講嗰個唔笑

想作嘔

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

czl115 發表於 21-1-2 13:08
唔好意思,子彈本來就唔係飛向我
使乜佢「幫」我擋

男爵府

我一世都會記得!

我上年陀住B....(當時個肚未明顯)
突然話提早放工, 個個趕住回家....
因怕黃屍搞事....
我轉了幾程車先出到旺角 (因d 路俾黃屍塞咗)
成個旺角好似八號風球咁...d 鋪關晒, 條街超靜 (唔敢去彌敦道個邊)

之後個 8-9個月去產檢....
條街係燒過ge 車, 燶味....
真係嚇到死!!!
我地仲要行咗幾個站去醫院...

侯爵府

ABCBerry 發表於 21-1-2 22:52
我一世都會記得!

我上年陀住B....(當時個肚未明顯)

我記得佢地燒鋪連小巴都燒埋!其實點解要燒小巴呢?

男爵府

回覆 露比EE 的帖子

無原因, 發洩掛.....真係好恐怖

侯爵府

ABCBerry 發表於 21-1-2 22:57
回覆 露比EE 的帖子

無原因, 發洩掛.....真係好恐怖

點解佢地既發泄都係危害普羅市民既生命財產?點解唔見佢地發泄去搞有$人呢?

大宅

確實係一班垃圾破壞香港,多謝林鄭,多謝當時嘅警察一哥對垃圾嘅慈愛之心和無能!否則都唔會越搞越烈!

作為一個政府架構,相關措施或施政是否應仔細想清楚才公佈?公佈完多次跪低!公佈來做乜?醜!

大宅

就當你政府暴亂之初不懂應付,今時今日,此時此刻在疫苗上港民不可選擇,幸好此次跪低,否則此拿屎上身的捉蟲政策,簡直係一個低能笑話

若下屆特首換人,我仲開心過中頭獎六合彩,哈哈 !

男爵府

回覆 露比EE 的帖子

因為唔可以得罪有錢人, 有錢人可能會 養佢地....
傳聞誠哥有份出糧俾佢地....

子爵府

露比EE 發表於 21-1-2 23:01
點解佢地既發泄都係危害普羅市民既生命財產?點解唔見佢地發泄去搞有$人呢?
...
我都同過黃人朋友講過,當時心諗,佢地應該醒掛,點知佢地話,呢D野係警察做,目的係屈班示威者,等佢地屈服,真係比佢地吹脹
佢地有咁既思維,所以仇警情緒咁高漲

呢班人自私到極點,不斷支持攬炒香港,叫美國制裁香港,攪衰香港後,就話香港無希望,一窩蜂BNO 移民,留番個爛攤子比我地D正常人

不過,我相信呢個世上係有報應,善有善報,惡有惡報,若然不報,時辰未到,時辰一到,必定全報。

子爵府

CD 發表於 21-1-3 02:27
我都同過黃人朋友講過,當時心諗,佢地應該醒掛,點知佢地話,呢D野係警察做,目的係屈班示威者,等佢地屈 ...

同意,希望那班搞亂香港的黃人,移民後能認清事實,和由在港是中產專業,去到外國變成低端勞動的二等公民

公爵府

人哋唔笑狗都吠

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

真係擋咗唔追究人地,咪會罷囉!
人地一舉槍,佢地走都走唔切啦!

侯爵府

永遠唔會忙記,啱啱做完大手術返醫院覆診4個鐘

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

hithere440465 發表於 21-1-2 23:05
確實係一班垃圾破壞香港,多謝林鄭,多謝當時嘅警察一哥對垃圾嘅慈愛之心和無能!否則都唔會越搞越烈!

作 ...

所以咪話佢係無心定有意做場大龍鳳,結合犯民政棍、財團,配合歐美做show

子爵府

露比EE 發表於 21-1-2 10:52
為破壞而破壞先係佢地想要想做嘅,諗下如果無辜被人燒自己個家,你會唔憤怒嗎?

https://m.youtube.com/wa ...
永遠都記住呢班時代垃圾破壞香港

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

bleeblee 發表於 21-1-2 14:14
乜咁快去左時政既,你地慢慢係度討論,唔阻你地圍爐啦!

bk好自由喎, 你又起個黃屍爐喇
我有興趣玩喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

永遠都唔會忘記, 呢堆自稱光明正大, 但由頭包到落腳,
無面見人嘅黑衣暴徙人渣, 對全香港市民同物嘅催殘

子爵府

最憎聽到班黃畜話我地欠左班後生仔,呢班人簡直係眼肓心又肓,係嗰班所謂為HK好既年靑人,一手破壞HK,係佢地欠左HK人

大宅

如果有子彈都係打你地,我地係被你地所害,冇黃黑冇開槍。

另一子彈來源是英尾,請問你地有冇檔?定係捉住我地無辜市民檔在前面,有事走先?

首頁

尾頁

跳至