自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又唔覺得ok好差喎,幾鍾意食佢d三文治、潛艇

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

OK的確又冇7仔咁多新穎公仔產品、換購嘢、獨家優先嘢嘅。7仔就係捉到香港人貪新鮮嘅心態,所以係比一成不變嘅OK成功嘅。
至於職員問題,就唔關公司嘅事喇,試過響OK買鮮奶,職員主動攞張奶咭幫我嘟,可以平D,又試過響7仔買嘢,唔講係Yuu會員個職員係唔會問,唔會幫妳儲分的。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

回覆樓主:

我鍾意ok喎,員工有禮貌,有平野又會大聲講叫人睇。

伯爵府

回覆樓主:

可能係因為分店問題
我屋企附近反而7仔多
經過買飲品雪糕都係去7仔
我經常飲嗰隻咖啡係得七仔先有得買
所以我好少去ok

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我附近一左一右有齊兩間,格完價先決定揀去邊間買,家庭庄鮮奶就一定去 Ok (儲印花買五送一)

大宅

OK 的pizza做得幾好食,最愛蜜桃鴨胸。
7仔的咖啡和小食餐都不錯。
各有特色喇!

侯爵府

kensiu 發表於 21-1-4 00:49
忍左呢間便利店好耐
學人整飯糰,差唔多價錢可以難食過7仔幾倍
學人賣飯盒,分量味道性價比又差過7仔,知道 ...

其實妳有無去OK投訴呢?

侯爵府

唔鍾意可轉其他店舖既

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

你果間啫!我鍾意OK多過7仔喎!

珍珠宮

回覆樓主:

我屋企附近有OK,有7仔,我9成幫襯OK,員工比較親切,有次BOC有優惠,我唔識開,我話算啦唔用,反而個職員慢慢等我,話唔好,有得減要用,最後佢仲幫我係個APP開到。仲提我每日都有,記得用。
我鍾意係OK買雪糕,職員又會提我邊隻做緊特價,邊隻抵買。
其實OK對員工服務態度好嚴格,有次我去,剛教緊一個新人,聽到佢哋講野,要點樣同客人打招呼都講一大輪。
當然邊間公司總會有少數做野麻麻嘅職員,但係買少少野唔係咩大件事

男爵府

忍左呢間便利店好耐

不過ok既撈麵好食過7仔好多

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

我反而覺得OK好過7仔。種類多d, 成日有做優惠

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我鍾意OK多D,我冇買叮叮食物,但我覺得佢地員工大多都有禮貌過7仔。飲品成日有至優價和會員優惠,我鍾意去佢到買野。

男爵府

siuling0119 發表於 21-1-4 10:14
超市D雪糕好多時一樣係溶完再雪番,睇你好唔好彩

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我就幫趁OK多過7仔,屋企附近嗰間有即焗麵包同蛋tart,質素唔錯!

大宅

sytckm 發表於 21-1-4 04:37
我覺得佢雪糕雪條種類多好多喎。
我都鐘意ok啲雪糕,唔似7仔嚟嚟去去都係嗰幾款,有時某啲款特價真心抵

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

ok好過7仔!企理D!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓下得OK,同職員都熟,又無咩野,CITI優惠,自己睇海報.

大宅

忍左呢間便利店好耐

你講起Citi bank 現金折扣券,我都用到扯火,佢地居然話唔用得,用到都好似驗屍咁驗張coupon, 真係唔知佢同citi bank 係合作還是係被逼合作

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我樓下ok 員工好過7 仔好多

好少對比價錢,趕時間先喺便利店買,唔趕緊係惠康

首頁
23456...8

尾頁

跳至