自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

人山人海

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然呢啲係個人自由,但我諗起 如有突發事,又要香港政府包機接返香港!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

趕返去過年。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章

my005 發表於 21-1-4 11:40
趕返去過年。

都幾多人帶埋仔女, 仲有手抱bb.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 21-1-4 11:42
都幾多人帶埋仔女, 仲有手抱bb.

係呀,真係無言。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章

my005 發表於 21-1-4 11:46
係呀,真係無言。

新政策14+7, 大人都辛苦.

水晶宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我諗大陸人好憎呢班人

我有學生家長, 舊年大陸疫情嚴重, 新年封大陸關...佢喊晒 wts 我話好驚想返香港, 好啦到香港疫情嚴重又wts 我話好想返大陸, 果度先係佢屋企, 阿仔爸爸仲係大陸, 好掛住佢, 跟住就唔知點就上左去啦..到開學 又 wts 話担心返唔到香港返學, 落左黎香港返學...疫情好返d 10月左右又話打算上過過聖誕新年

老實講, 我都好憎佢地

瑪瑙宮

大廚勳章

my005 發表於 21-1-4 11:40
趕返去過年。

好多人一年無返過鄉下。。。又有些橫掂無工開。。不如上去隔離。。見下親人。。

侯爵府

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 21-1-4 11:52
我諗大陸人好憎呢班人
agree...今朝新聞, 廣州一宗輸入個案來自香港。

珍珠宮

BK Milk勳章

Sumyeema1 發表於 21-1-4 11:37
人山人海

其實班香港人成日唔鐘意內地人來港搶資源, 而家咪自己做咗令人討厭嘅人? 有D自打咀巴....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

加加埋埋唔知要幾多個鐘至去到酒店做隔離?見到都覺得辛苦。

象牙宮

2024年龍年勳章

siujanjan 發表於 21-1-4 11:55
其實班香港人成日唔鐘意內地人來港搶資源, 而家咪自己做咗令人討厭嘅人? 有D自打咀巴....
...

香港咁多人, 有人唔鍾意大陸, 但也有人要上去返工或者提早返去鄉下過年.

珊瑚宮

seaheart88 發表於 21-1-4 11:55

好多人一年無返過鄉下。。。又有些橫掂無工開。。不如上 ...

明白既,尤其係上面有老人家既,咁真係會掛心既,所以我唔評論喇。

象牙宮

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 21-1-4 11:56

十個鐘都唔知派到酒店未.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小菜豆 發表於 21-1-4 11:55
agree...今朝新聞, 廣州一宗輸入個案來自香港。

大陸人遲早叫去香港封關

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好想返,親戚建議走港珠澳口岸去珠海隔離~

珊瑚宮

Sumyeema1 發表於 21-1-4 11:51
新政策14+7, 大人都辛苦.

早幾日睇呢度有個POST,話有年幼同老年者,可減少酒店隔離日數喎,嗰個POST主,佢帶小朋友返去既,只在酒店隔離2日,就返去家居隔離喇。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyueng 發表於 21-1-4 11:56

尋日見人話9個鐘
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章

my005 發表於 21-1-4 12:02
早幾日睇呢度有個POST,話有年幼同老年者,可減少酒店隔離日數喎,嗰個POST住,帶小朋友去,只在酒店隔離 ...

新政策, 凡係有英國新肺炎患者地區, 要14+7, 包括香港.

首頁

尾頁

跳至