自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

原本都唔想講, 真係頂唔順的官的思維離晒地!
唔該政府, 唔好再花錢安裝藍芽裝置啦!
安心出行程式, 要成功, 係要大家都支持的.
現在大的商場都無. 只係D食肆, 政府地方有.
仲要入出DO一次, 出又DO一次. 咁麻煩. 邊有人會用. 跟本係設計上就有問題, 唔夠USER FRIENDLY.
無人用, 仲想強制市民用?? 點強制呀! 無手機點用? 無上網又點用??
現在仲要花錢去加 裝藍芽裝置. 最重要係要用家開左藍芽先.
老實講, 今時今日邊有人會24小時開藍芽的. 藍芽跟本就很少用到的.
如果想成功, 不如將加裝藍芽的錢, 改為派錢, 每DO一次出+入, 就有$1好過啦!
可以上限每人每日最多收$5, MAX 一個月 $50/$100. 我相信效果一定比加裝藍芽好.

peggy1    發表於 21-1-6 10:40

珍珠宮

我個BT長期開喎。無線耳機用呀,都見街上大部分人都轉用無線啦。

伯爵府

問題係香港人唔合作之餘還要玩對抗,之前已經有人話買部非智能手機做樣!就算個app幾完美都無用!
贊成政府唔好再嘥錢,除非強制使用,不過係香港無可能!
我自己好乖有用安心出行,但咁少人用又有咩作用呢!

子爵府

回覆樓主:

我第一日已download, 去過唔少餐廳同搭過唔少次的士,真係唔記得咗要記錄。 的士係關我自己事,但餐廳門口真係唔覺有個code喎。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Yeelim 發表於 21-1-4 14:49
安心出行程式, 要成功, ...

出唔使do 架

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我長開架! 因為有手帶
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wtcys 發表於 21-1-4 15:22
我第一日已download, 去過唔少餐廳同搭過唔少次的士,真係唔記得咗要記錄。 的士係關我自己事,但餐廳門口 ...

有喇! 多數餐廳都放門口!
放下自在

侯爵府

有時出入好多轉,我都睇唔到安心出行嗰張A4紙,張嘢鬼咁細,好心整大少少,太細我感覺唔到佢存在
8-)

伯爵府

大商場肯定有,你去邊個商場無呀

別墅

回覆樓主:

上次睇洪永城*你還好嗎*,泰國都有個甘樣既程式。
人地去mall行街,係個保安企係門口叫你掃code.
香港係有個方案出左黎,又無人執行

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我估計係,需要強制之前做嘅措施, 又或者如果 有可以被追蹤嘅 紀錄,你就能夠 去某類場所, 或者搞過中型嘅宴會婚宴咁樣
總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

咁跟國内做法,
全港裝cctv, 有人面辨析科技,
冇手機的長者或唔開手機的年青人,
在疫厦逃往他區去投靠親友播毒track倒,
躲藏那兒不肯强制檢疫都無所遁形,
民市是否更安心?
有多少港人會支持呢?

要完美track人系統,
至少有200幻人反對啦!

禁止訪問

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

係囉。無诱因下載,無資訊提供得個嘟住有咩用。唔好再倒錢落海啦,財政赤字啦

珍珠宮

減齡達人勳章

大商埸一定有,係門旁邊,另入要’do’ 一次,出係唔使’do‘架。

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

hohodemama 發表於 21-1-4 15:42
係囉。無诱因下載,無資訊提供得個嘟住有咩用。唔好再倒錢落海啦,財政赤字啦
...

你話每嘟一下即係顯示最近14日有冇確診人士到訪仲好啦

伯爵府

走不用再Do 的,你有否做過

侯爵府

rickswim 發表於 21-1-4 15:14
問題係香港人唔合作之餘還要玩對抗,之前已經有人話買部非智能手機做樣!就算個app幾完美都無用!:thinking ...

咪係,國內一個order全民響應,香港政府叫去東,其他人就去西,公民教育做唔好,所以一定要改革教育!

水晶宮

回覆 Yeelim 的帖子

其實我覺得冇咩問題喎, 一入即"DO", 好似CHECK 體温咁, 走就電話禁個制就得, 好方便吖. 依家大家共同面對, 一人做多少少經己好好.

水晶宮

ivyko 發表於 21-1-4 15:47
走不用再Do 的,你有否做過
我諗佢冇. 仲可以走咗記得先按返"LEAVE"其實依家大家一人做多一DD, 唔好為插而插, 紀錄低自己行程唔洗估估下應該係自己責任.

kakachopper    發表於 21-1-5 09:45

首頁

尾頁

跳至