自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

agnes_bebee 發表於 21-1-4 15:32
上次睇洪永城*你還好嗎*,泰國都有個甘樣既程式。
人地去mall行街,係個保安企係門口叫你掃code.
香港係有個 ...

係呀,我見人地國家係在門口掃CODE先比入去,但香港係放在唔顯眼的地方自已掃,出口又四通八達,出咗個商場都未揾到黎掃CODE,利申我一早裝咗,但唔係度度用到,真心要特登開APPS去掃幾麻煩.

男爵府

Yeelim 發表於 21-1-4 14:49
原本都唔想講, 真係頂唔順的官的思維離晒地!
唔該政府, 唔好再花錢安裝藍芽裝置啦!
安心出行程式, 要成功, ...

赞成, 身體最誠實, 如每DO一次出+入, 就有$1, 大把人do.
唔該d唔好再亂花錢

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Yeelim 發表於 21-1-4 14:49
原本都唔想講, 真係頂唔順的官的思維離晒地!
唔該政府, 唔好再花錢安裝藍芽裝置啦!
安心出行程式, 要成功, ...
我長期開藍芽,裝咗安心出行好少用,因為要 do 好麻煩,如果可以自動感應幾好呀。不過你嘅提議都幾好,利誘對香港人好 work。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

wtcys 發表於 21-1-4 15:22
我第一日已download, 去過唔少餐廳同搭過唔少次的士,真係唔記得咗要記錄。 的士係關我自己事,但餐廳門口 ...

我見過餐廳特登在個qr code 上邊噴朵聖誕花,係我想do 都do 不到

大宅

我會盡自己能力做

子爵府

做到泰國每個商場要安檢咁,咁就唔洗煩,不過最聰明既香港人邊有咁聽話

首頁

尾頁

跳至