0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB補奶粉之後眼屎多咗,而且幾日先有一次便便,放d屁仲勁臭,想知咁係咪熱氣?定係我揀果隻奶粉唔啱佢?

大宅

2024年龍年勳章

應該係啱啱補奶粉未適應,有d熱氣同消化得唔係幾好

大宅

我B仔補奶粉之後又冇咁喎,唔知係咪因為我幫佢補Aptamil白金,有益生菌,幫到佢消化~

禁止訪問

大宅

tsuitinyan 發表於 21-1-6 15:25
應該係啱啱補奶粉未適應,有d熱氣同消化得唔係幾好

咁係咪可以觀察多排先再睇下要唔要轉奶粉?

別墅

laiwailing988 發表於 21-1-8 17:05

可以睇定啲先,但冇改善就最好轉啦,我個B 飲皇家美素冇呢個問題,媽媽谷入面好多媽媽補奶粉用呢隻都話好順利😆

大宅

我b之前都試過飲過一隻奶粉,幾日先一次便便,去到既便便都係好硬,飲得佢好熱氣呀,仲飲少左奶。之後我轉左樓上媽媽講果隻皇家,日日都有便便去喇,胃口仲好左。

別墅

可能你呢隻唔夾bb
我之前都試過禁
轉左樓上同款奶粉之後無事

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆 laiwailing988 的帖子

我又係呀,仔仔之前也試過,之後朋友介紹轉食同款皇家美素,就無甘熱氣!仔仔每日都keep住有便便,心情都好左,病痛又少d.

大宅

我女之前都熱氣,健康院姑娘教可以冲奶粉果陣,加多少少水,會冇咁熱氣。但之後直頭轉飲埋樓上媽媽講果隻,腸胃好咗,無再熱氣,脾氣都好咗。

大宅

laiwailing988 發表於 21-1-8 17:05

可以睇多個禮拜先,都係冇改善再考慮轉,轉既話要一餐餐咁轉,同埋觀察下BB適唔適應到隻新奶粉

大宅

fongyanhai 發表於 21-1-7 16:02
我B仔補奶粉之後又冇咁喎,唔知係咪因為我幫佢補Aptamil白金,有益生菌,幫到佢消化~

...

我囡囡戒人奶之後都係補呢隻,腸胃都好好,幾乎日日都有靚便便

大宅

shumwaisin 發表於 21-1-11 11:24
可以睇多個禮拜先,都係冇改善再考慮轉,轉既話要一餐餐咁轉,同埋觀察下BB適唔適應到隻新奶粉

我諗真係要轉,呢個禮拜都仲係咁,見佢谷便便谷得好辛苦

大宅

laiwailing988 發表於 21-1-12 12:14
我諗真係要轉,呢個禮拜都仲係咁,見佢谷便便谷得好辛苦

揀隻有益生菌既奶粉應該會好d,幫到BB腸胃消化,便便都會易d去

別墅

回覆 laiwailing988 的帖子

係,我B都係轉左心美力之後先冇事,始終呢隻係一次成粉,冇其他奶粉咁熱氣,而且有益生菌同益生元,腸胃好好多

洋房

laiwailing988 發表於 21-1-6 11:15
BB補奶粉之後眼屎多咗,而且幾日先有一次便便,放d屁仲勁臭,想知咁係咪熱氣?定係我揀果隻奶粉唔啱佢?

...

你bb食邊隻奶粉?聽你講似係消化不良同隻奶粉唔太啱佢,我bb之前都有便秘問題,後來轉食美素金裝就日日有便便,無咁熱氣同無起痰

首頁

尾頁

跳至