自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

轉數快$500入佢account用唔到啲錢去充值,搞到我遲一日發貨,而家同佢講快啲派客服話佢控制唔到, 咁可以點算?

我知有啲人20日先收到貨,今次死啦...

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

用左超過1年,一般2-3日,最耐特別情況5日,暫時滿意。

你要充值入數就預時間提早,想係截單前就唔好充值,直接淘寶支付就得,事實任何一間集運都冇辦法控制運輸時間。

珍珠宮

小肥§澄 發表於 21-1-6 11:53

你要充值入數就預時間提早,想係截單前就唔好充值 ...

我1月3號轉數之前問客服佢都唔提我,我都用左成年,係12月開始唔掂

珍珠宮

小肥§澄 發表於 21-1-6 11:53

你要充值入數就預時間提早,想係截單前就唔好充值 ...

其實佢地本來OK,但新增加急服務真係普通服務慢左好多....加急服務係雙倍運費

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你自己已經用咁耐,對佢運作都有基本了解,好多條款都需要自己去睇,又唔係呃人,但你用中伏去形容,對人地都幾唔公平,我最後2單12月中用,近期冇野買唔知咩情況,但雙11同雙12我全部冇用加快,都好彩正常到貨。

就算需要用加急服務,運費都唔算貴,我有時急用,就算叫鋪頭用順豐幫我直發香港,店家都話佢唔保證幾時一定到香港。

珍珠宮

小肥§澄 發表於 21-1-6 14:04
你自己已經用咁耐,對佢運作都有基本了解,好多條款都需要自己去睇,又唔係呃人,但你用中伏去形容,對人地 ...

好老實講,通常我係問d客服,我如果問客服轉數快嗰時佢有出聲話唔可以當日充值,我都唔會轉,但佢又冇提到,到我話俾佢聽用咗轉數快,俾轉數證據,佢仲叫我稍等,等啲同事幫我個戶口充值,講講吓又話嗰日唔會充值.....有時二時半前下單,咪又未必即日出貨⋯⋯有時佢哋啲客服講嘅嘢都唔係一致.....

子爵府

天貓 發表於 21-1-6 14:12
好老實講,通常我係問d客服,我如果問客服轉數快嗰時佢有出聲話唔可以當日充值,我都唔會轉,但佢又冇提到 ...

用得唔開心我會選擇轉,但如果對方冇呃人地都冇錯。

我初用時一直都淘寶支付,都用左一段時間先敢充值,充值前都睇清佢條款,如果冇記錯佢網頁有講明過數後send轉數收據,辦公時間內1-2小時,所以我次次都朝早9-11點轉,咁樣佢就算有拖延都可以即日入到帳

珍珠宮

小肥§澄 發表於 21-1-6 15:04
用得唔開心我會選擇轉,但如果對方冇呃人地都冇錯。

我初用時一直都淘寶支付,都用左一段時間先敢充值, ...

我都係晨早9點轉數,轉數前有問,佢哋冇提我先覺得無理由....

我一開始已經用轉數快,係方便啲

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

淘寶多數用官集,外地就用 shipbao

私集都未諗到用邊間,其實比錢係咪可以用支付寶?

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 21-1-6 15:19
淘寶多數用官集,外地就用 shipbao

私集都未諗到用邊間,其實比錢係咪可以用支付寶?

係,不過佢用轉數快係1:1,同埋唔使喺淘寶訂單再quote返運單號碼係方便d

子爵府

天貓 發表於 21-1-6 15:12
我都係晨早9點轉數,轉數前有問,佢哋冇提我先覺得無理由....

我一開始已經用轉數快,係方便啲

咁自己衡量下,我就覺係溝通問題,自己都有責任去睇清條款,如果其他方面唔係太大問題,可以繼續用,或者搵第二間再試用。

我以前用新x代,用左好多年,但慢慢計體積愈來愈誇張,由初頭用3邊加埋超過100cm計到後尾單邊30cm就計,最終有次買左幾件大嘅貨計體積之餘,仲要每邊都計多1-2cm,計埋運費收多幾十,問返客服左拖右拖,終於狠心轉。

其實每間集運都有人讚有人彈,有時撞啱唔好彩,果批比較慢,我自己就會衡量下,10次1-2次服務冇咁好,咁都唔係大問題,始終佢收費算好平。

男爵府

呢間我覺得又平又正,無再用其他集運了

男爵府

天貓 發表於 21-1-6 15:22
係,不過佢用轉數快係1:1,同埋唔使喺淘寶訂單再quote返運單號碼係方便d
1:1?
姐係人仔同港幣1:1?

男爵府

回覆 oceandeepsea 的帖子

最近用集運王快,當日4點半前入倉第2日已收貨,可用支付寶

珍珠宮

szeszephoebe 發表於 21-1-6 16:14
1:1?
姐係人仔同港幣1:1?

珍珠宮

suki620 發表於 21-1-6 16:24
回覆 oceandeepsea 的帖子

最近用集運王快,當日4點半前入倉第2日已收貨,可用支付寶 ...

係咪所有野都可以運,因我多數生鮮野都多....又唔想用好多間

男爵府

天貓 發表於 21-1-6 17:07
咁又幾好WOW, 最少要增幾多

珍珠宮

小肥§澄 發表於 21-1-6 15:32
咁自己衡量下,我就覺係溝通問題,自己都有責任去睇清條款,如果其他方面唔係太大問題,可以繼續用,或者 ...

佢收費係平,但最大問題係我真係鍾意買生果或新鮮野有時會好耐,如果擺得嗰啲,我之前其實都係好耐先運一次....

珍珠宮

szeszephoebe 發表於 21-1-6 17:10
咁又幾好WOW, 最少要增幾多

500起

首頁

尾頁

跳至