自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

小菜豆 發表於 21-1-6 15:46
又想人地欣賞佢煮乳豬手藝, 又唔貼錢請人食

你猜對!還要放上Facebook,好似對我哋好好咁!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ssh912 發表於 21-1-6 15:05
我試過去佢家打邊爐,好似配給咁,每樣丸、腸、餃子各一粒,食牛肉,有2-3塊,見我食唔飽,塞7、8舊薯仔、 ...
唔好介意,你買左的什麼東西上人家呢?

大宅

回覆樓主:

食到配給,冇下次

伯爵府

ssh912 發表於 21-1-6 15:05
我試過去佢家打邊爐,好似配給咁,每樣丸、腸、餃子各一粒,食牛肉,有2-3塊,見我食唔飽,塞7、8舊薯仔、 ...
唔好意思,似講笑話,笑咗。

我識人唔係孤寒,只係唔想有嘢剩返冇位放咋。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

hellokitty111 發表於 21-1-6 15:40
不是打邊爐。佢自己焗咗隻乳豬,話要成$500,所以我哋出隻乳豬錢,飯就佢請窩!但事前我完全唔知佢整咗隻 ...

咁其他餸貴唔貴?

大宅

回覆 20150618bb 的帖子

$100超市禮券

男爵府

李豆豆 發表於 21-1-6 15:55
咁其他餸貴唔貴?

唔貴! 菜,雞翼,丸之類,最貴可能係碟蝦。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

有呀有呀,請佢食十餐飯,佢都唔會請你飲返一盒375飲品

大宅

回覆 1988cc 的帖子

仲有朋友做?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

missyoumum 發表於 21-1-6 15:54
唔好意思,似講笑話,笑咗。

我識人唔係孤寒,只係唔想有嘢剩返冇位放咋。
試過去一個朋友度, 果個唔係孤寒,
幾個朋友一齊買野, 預到岩岩好
結果個個食極都唔飽, 要食埋朋友第2朝既早餐- 面包
仲有公仔面, 加埋丸, 薯片, 杯面, 仲要係咁買啤酒汽水

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

ssh912 發表於 21-1-6 16:00
回覆 1988cc 的帖子

仲有朋友做?

無所謂啦,知佢係乜人就得

伯爵府

孤寒唔緊要,但唔好搵人笨。人地請食飯就只少要$600個人頭,飯後仲想要燕窩甜品,好彩另一個朋友話唔要,佢請食飯呢就$50個人頭,仲要問你係唔係未食過咁好嘅野呢!依個就係我老公嘅舊同學,老公堅嬲

侯爵府

有,又貪心又孤寒

子爵府

幾好笑吖
可以講一世

伯爵府

littlefunpig 發表於 21-1-6 16:02
試過去一個朋友度, 果個唔係孤寒,
幾個朋友一齊買野, 預到岩岩好
結果個個食極都唔飽, 要食埋朋友第2朝既 ...
嘩哈哈,你同啲朋友都好大食下,好似想連朋友間屋都想食埋超開心

不過話說下次買多些,如果多咗嘅話,咪講明大家分咗佢囉。

男爵府

回覆樓主:

有,不過算係小家多d

見個侍應好傾,問人俾折人地唔肯,企埋起身追住去問員工優惠,其實成枱人都唔介意無,同佢講唔好問就話,「幫你慳錢唔好咩,咁係咪你幫我俾呀?」
問陌生路人有無某張信用卡因為埋單有折,人地唔幫就話人咁都唔幫
酒店唔肯俾late check out就要同酒店理論,成班朋友好尷尬
佢識個朋友個女大學讀某科叻,講左嗰日weekend要OT唔得閒義務幫佢個女溫書,佢就係都要帶自己個女上人屋企,人地又唔好意思推小朋友,搞到人地OT更遲
行行下街要print野,唔俾幾蚊喺街print,打俾住嗰區住既人,人地唔幫就又話人

侯爵府

回覆樓主:

唉! 真係要唉聲先, 試過去朋友屋企,兩家人打邊爐,食哂枱面食物,跟住屋主去廚房拎一碟出來,食哂後又拎一碟,拎左6/7次,兩家人都覺得好無癮,最後我回家途中去買麥當勞食

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ssh912 發表於 21-1-6 15:57
回覆 20150618bb 的帖子

$100超市禮券
現今去人家係送呢的,不而用佢來買食物咪大家都好,照你甘講又太小食物

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

missyoumum 發表於 21-1-6 16:17
嘩哈哈,你同啲朋友都好大食下,好似想連朋友間屋都想食埋超開心

不過話說下次買多些,如果多咗嘅 ...
係呀, 後生仔女多, 個個圍住個邊爐, 一岩岩熟就撈起
秒速清光光... 主人家都話下次會預多D, 無諗到班人大食成咁
次次同佢地食親野都爭食咁....
D 送一上1分鐘內清盤, 尤其是一開頭上果幾碟

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至