自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

洛杉磯!

大宅

okgoodla 發表於 21-1-6 18:54
洛杉磯!

我都有睇到,我以為自己聽錯,好慘

子爵府

回覆樓主:

咁咪要留在家中等死

男爵府

這應該促使一些對意願移民美國的盲目熱情銳減了。

男爵府

MommyPanel勳章

唔係想話佢地活該
但係佢地無視疫情
唔當戴口罩係一回事
令到疫情加劇
係佢地要付出既代價

大宅

生存都無得選擇的國家, 仲講什麽民主

侯爵府

2024年龍年勳章

kamkong 發表於 21-1-6 20:15
咁咪要留在家中等死

其實而家西方國家covid 數字完全吾能夠反映真實數目! 我識幾個嗰西班牙英國都話中左有睇症狀都無得驗無得證實! 好彩佢地都好得番, 否則四十幾歲都會死!

男爵府

美國疾病控制與預防中心(CDC)病毒呼吸科主任阿隆·霍爾(Aron Hall)表示,美國的新冠肺炎病例數和死亡人數被低估了,新冠病毒實際感染人數很可能比報告中的病例數高出2到7倍。
霍爾在2020年12月10日的美國食品藥品監督管理局(FDA)疫苗和相關生物產品諮詢委員會會議上發表講話時說,目前美國的新冠肺炎病例超過1500萬例,死亡病例超過285000例,“但是,根據檢測陽性率和預測模型的估計,感染總數可能比報告的病例高出2到7倍。”
https://finance.sina.com.cn/worl ... znezxs6299227.shtml

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kamkong 發表於 21-1-6 20:15
咁咪要留在家中等死

係呀

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

即係老人家都唔使送院

男爵府

回覆樓主:

講出黎都令人心寒

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

洛杉磯!

佢點樣判斷病人生存機會低呢?係咪老嘅、窮嘅、有缺陷嘅、有色人種就即是生存機會低呢

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無人性!! 係外國既真係聽天意安排

伯爵府

親子王國15週年勳章

美國冇全民醫保

男爵府

洛杉磯郡緊急醫療局(The Los Angeles County Emergency Medical Services)指示,不要將生存機率渺茫的患者送往醫院。
洛縣官員說,他們必須將人力和資源用在生存機會較大的病患身上。

洛縣官員預期耶誕節及新年假期過後,醫院狀況會在未來幾周進一步惡化,因此採取這些緊急措施,希望能騰出更多空間和醫材,專注治療重症患者。

洛縣衛生服務局長賈利(Christina Ghaly)表示,許多醫院「已經達到危機點,必須做出有關病患照護的艱難決策」。

「我們醫院目前見到的患者人數,還是感恩節假期造成的結果」,她補充說。「我們還會見到耶誕假期的個案,很遺憾的,還有最近新年假期的個案在前方等待我們,洛縣各地醫院正在盡全力做準備。」

洛縣醫院加快患者出院速度,如果是在平時,這些患者可能需要留院觀察。這些措施已經發揮效果,但官員憂心新一波染疫患者的快速湧入,趕不上他們送走非緊急病患的速度。

洛縣緊急醫療服務局也在周一發佈指示,要求救護車工作人員應該節省氧氣用量,只提供給血氧飽和度在90%以下的患者。為了抒解醫院壓力,該單位上周發出備忘錄,指示救護車人員不要將存活機率渺茫的患者送進醫院。

在非疫情時期,這些與死神拔河的患者會被送到醫院,因為即使是生存機率微乎其微的患者,醫院仍然有足夠空間和人力。

不再送進醫院的救護車患者,包括:實施心肺復甦術後,心臟仍停止跳動;沒有呼吸、動作、脈搏或血壓;當場宣告死亡的患者。救護車急救人員及緊急醫療技術人員將持續在現場實施心肺復甦術,直到脈搏恢復,等到患者穩定後再送到醫院。

大宅

回覆 okgoodla 的帖子

咩政府!!

珍珠宮

回覆 okgoodla 的帖子

點可以咁講? 救護員憑咩判斷一個人有無得救? 有時輕微患者突然有併發症可以突然死亡又或者垂危病人奇蹟地有好轉, 邊個知?

如果香港政府有人講類似說話, 肯定一分鐘之內俾人咒罵佢祖宗十八代. 而家外國人咁講又唔見班正義之事出聲喎. 根本所有論點均從政治出發, 佢地對是非黑白已經唔識分, 好可悲!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

珍珠宮

洛杉磯!

我C6尋晚有講,我以為C6開玩笑。。。他說: 新聞報的! ......我無言

首頁

尾頁

跳至