夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由囝囝係bb就開始出現呢啲情況,佢係好鍾意大力“鏈”佢個pat,用自己面磨囝塊面(但未剃鬚或者到晚上啲鬚已生返出來),差不多等於用佢啲鬍鬚來刮小朋友塊面,小朋友不時因此又紅又損。講咗好多次,我相信佢係細力咗,但不時都仍然出現呢種情況,現在為了避免意外,而家我基本上一見佢開始攬住個仔就即刻提高警覺,隨時衝埋去抆開佢隻手。

大宅

SpongeBoBo 發表於 21-1-6 23:55
由囝囝係bb就開始出現呢啲情況,佢係好鍾意大力“鏈”佢個pat,用自己面磨囝塊面(但未剃鬚或者到晚上啲鬚 ...

我應該點做?

男爵府

SpongeBoBo 發表於 21-1-7 02:52
我應該點做?

應該點做?唔係應該直接同佢講咩?仲上黎問?

男爵府

爸爸有爸爸的方式,有細力咗證明佢都care小朋友,試下睇開啲俾啲空間,如果小朋友玩得開心 爸爸願意陪佢其實好難得... 君不見版上幾多人講自己生完偽單親,爸爸的陪伴對小朋友好重要,有些東西確實是媽媽不能取代,搶住個仔 或鵝到佢嫌煩唔再陪小朋友就得不償失

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

由囝囝係bb就開始出現呢啲情況,佢係好鍾意大力“鏈”佢個pat,用自己面磨囝塊面(但未剃鬚或者到晚上啲鬚 ...

捉佢睇育兒書
佢知道小朋友塊面紅,損?
有咩反應
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

我先生同個仔玩時都會係咁,有時玩到我睇到眼都突埋,例如係將佢成個倒吊咁fing,但我個仔又玩得好開心好鍾意爸爸。成日要同佢玩。無整到流晒血就由佢啦,爸爸有爸爸同仔玩嘅方式,佢地自己玩得開心就好。男人係粗心大意啲,又會大力啲,你講過就算啦,講得多一陣佢覺得你麻煩索性唔同個仔玩仲慘。我覺得啲仔係鍾意同爸爸玩多啲,你放手俾佢地兩個玩啦,媽媽你都放鬆啲。

大宅

D小朋友就係中意佢哋夠大力,當係機動遊戲咁。。。。。。

大宅

你又唔洗甘緊張,又唔係家暴
唔通因為甘而唔比爸爸同個仔玩?

即係倒轉你都唔想老公嫌你煮送難食啦

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

KARORO1030 發表於 21-1-11 00:46
你又唔洗甘緊張,又唔係家暴
唔通因為甘而唔比爸爸同個仔玩?

謝謝各位的回覆!
其實我都同老公講咗好多次,亦試過同C6講要報警,跟住C6就唔睬咗個仔 同我 幾日。
婆婆(我媽)一見到我老公攬住阿囝就會即刻向我"報料",語氣中佢覺得我老公在虐兒。令到我都好大壓力。

伯爵府

我唸會叫C6唔好咁大力
小心整到佢就ok
如果唔係嚴重受傷就由得佢玩

小朋友再大個啲
痛呀 唔舒服呀
都會叫爸爸唔好再咁玩
唔使太擔心喎

大宅

佢係咪太過肉緊

子爵府

SpongeBoBo 發表於 21-1-11 11:48
謝謝各位的回覆!
其實我都同老公講咗好多次,亦試過同C6講要報警,跟住C6就唔睬咗個仔 同我 幾日。
婆婆( ...

講報警又好似過份咗,在你眼中你覺得爸爸錫唔錫個仔/覺得專登整痛佢開心?
個仔有冇同你投訴過爸爸整痛佢,唔鍾意同爸爸玩?

伯爵府

謝謝各位的回覆!
婆婆( ...

報警?
佢唔係真係打仔虐兒唔好咁講
好傷感情架
同埋你好似太緊張
放鬆小小

大宅

謝謝各位的回覆!
婆婆( ...

報警?
你有冇冷靜分析過成件事,還是太保護呀仔?

同佢發脾氣故意整傷小朋友就話生命受傷害要報警

否則你報警時,同警察講佢兩父子,玩玩下玩得好開心,但整傷左呀仔所以報警?

假如真係報警差人受理,要告你老公啦,甘既結局真係會開心咩?

又甘講。。正常人見到又紅又損都會警惕,下次小心d,講極唔聽都係有d古怪,老公本身性格上都係甘樣?

侯爵府

2024年龍年勳章

小朋友被揑時是否沒有笑, 甚至喊和抗拒?
若小朋友不享受, 成年人仍強加諸身上, 又真係唔應該喎

大宅

小菜豆 發表於 21-1-12 13:55
小朋友被揑時是否沒有笑, 甚至喊和抗拒?
若小朋友不享受, 成年人仍強加諸身上, 又真係唔應該喎 ...

多謝各位的意見,相信佢唔係有心,但真係成個細路咁,玩埋啲低能嘢,又唔識就力。
我叔仔(C6細佬)話佢細個果陣都係比C6 勁 jit. 咁佢2兄弟感情ok的。我相信佢係當自己仲係小朋友,所以同囝玩返佢細個時同佢弟弟玩的遊戲吧!
唉,四廿幾歲人...

水晶宮

SpongeBoBo 發表於 21-1-12 15:54
多謝各位的意見,相信佢唔係有心,但真係成個細路咁,玩埋啲低能嘢,又唔識就力。
我叔仔(C6細佬)話佢細 ...

玩還玩,小心唔好chok 小朋友手臂,膊頭同手踭位好易甩交的

公爵府

謝謝各位的回覆!
婆婆( ...

第一件事,唔無比你阿媽再參與照顧小朋友。

大宅

其實你個囝幾大個呀?佢痛自然會出聲....

同埋講報警真係好傷感情,你係咪真係想佢被人拉去警局?除非佢真係虐待兒童,否則有些說話說不得呀

首頁

尾頁

跳至