影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-7 10:42
高音用頭腔共鳴避開鼻腔管道,中低音區共鳴位降低,避開喉腔位置。
好專業呀!

男爵府

arron媽 發表於 21-1-7 11:26
我都鍾意周深的, 但粉絲的形容總係好誇張、肉麻, 香港人用字都咁, 大陸人更加不得了, ...

哈哈,我估生米們都比深深「深化」了
深深是事無大小都會很真情很大的反應表情,如喜歡一個人會同佢講「好喜歡你」,吃到喜歡既食物會講o晒咀爭大眼讚「真的真的好好食」
以前我都會好香港人,講「ok啦」「ok好聽啦」咁,但認識左深深,係會情不自禁比佢感染左,唔會吝惜發自內心嘅讚美,愛會表達出黎。所以話佢係天使就係咁解。
sorry, 我又情不自禁讚美佢了

珍珠宮

co102co 發表於 21-1-7 11:43
哈哈,我估生米們都比深深「深化」了
深深是事無大小都會很真情很大的反應表情,如喜歡 ...

唔夠光禹甘誇張啦 佢不停甘迷唔迷人呢 好不好聽

男爵府

him-bb 發表於 21-1-7 12:11
唔夠光禹甘誇張啦 佢不停甘迷唔迷人呢 好不好聽

我呢排日日沖涼都聽光禹,真係覺得呢個大男人仲誇張過我地,但句句中point, 深深任何微細之處都走唔過佢法眼,所以聽得好開心好有共鳴

伯爵府

co102co 發表於 21-1-7 10:51
好羨慕呀,學聲樂好貴哦,對嗎?
我都覺得唱歌好幸福,好彩我由細都大都係參加合唱 ...

我都係中學時參加合唱團,其實我把聲好怪,由細到大都俾人話,好似喊咁,所以我好少講嘢,到老師叫我參加合唱團時我好驚訝,原來我都可以,後尾有比賽,雖然無獎,但可以參加就好開心。所以我睇深深話讀書時同學經常開玩笑,但無意中會傷害到別人呢句說話,我完全體會到。

男爵府

sueyee 發表於 21-1-7 12:19
我都係中學時參加合唱團,其實我把聲好怪,由細到大都俾人話,好似喊咁,所以我好少講嘢,到老師叫我參加 ...

明白呀,抱抱姐妹

不過都過去了 ,所以要把握每個改變自己的機會,擴闊自己既世界,心胸也會廣闊更多。

子爵府

我唔鐘意d 男人把聲唱到女人咁 ...

伯爵府

co102co 發表於 21-1-7 12:54
明白呀,抱抱姐妹

不過都過去了 ,所以要把握每個改變自己的機會,擴闊自己既世界, ...

對呀,都過去了。只係長大後面皮厚左,其他人點講我都話知你
只怪自己太遲發現深深呢個寶藏,跌入佢嘅坑太開心

子爵府

好聽!舞台同啲觀眾都好靚

珍珠宮

子若 發表於 21-1-7 12:59
我唔鐘意d 男人把聲唱到女人咁 ...

我同你一樣,我試過去聽,當然佢唱得係好,但男人女聲總是唔知點咁

珍珠宮

sueyee 發表於 21-1-7 12:19
我都係中學時參加合唱團,其實我把聲好怪,由細到大都俾人話,好似喊咁,所以我好少講嘢,到老師叫我參加 ...
明白呀, 讀書時期, 總有一D咁既人, 對於同自己唔同既人, 就會講D唔好聽既說話. 可能唔多唔少大家都受過, 所以對深深面對呢D問題時特別感同身受

子爵府

wan_sosin 發表於 21-1-7 13:15
我同你一樣,我試過去聽,當然佢唱得係好,但男人女聲總是唔知點咁

咁個個人聽歌感覺喜好都唔同既. 我老公起初都有講佢似女人聲.重話唔鍾意D男仔有女仔聲. 不過佢聽左幾次之後(我無問佢架).自言自語話周深把聲介乎男同女之間.把聲好好聽. 帶磁性感覺. 仲問我攞條link 比佢down load 一首歌同問周深有無出CD. 但他是博愛者。不會鍾意單一歌手.

珍珠宮

其實聽清楚佢既聲系童聲黎

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 21-1-7 11:14
先唔講周深唔周深
大陸嘅綜藝節目級數,已經同香港無得比,個舞台、伴奏規模,認真程度睇到嘩嘩聲
果日睇咗 ...
其實呢D已經無睇好耐, 連歌都無聽好耐. 唔係因為周深, 我都無聽歌了. 可能間中都會有一兩首胡鴻鈞.

珍珠宮

him-bb 發表於 21-1-7 13:31
其實聽清楚佢既聲系童聲黎

都一樣奇怪,大人小朋友聲,不過彈佢啲歌出嚟,都會試下聽佢唱成點嘅

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我第一次聽佢唱歌都唔係即刻接受的,但聽多幾首不同嘅歌,就愛上了!不過明白喜好係個人的,但我哋愛上佢嘅歌後,只係想開心share, 讓更多人可享受佢嘅歌聲

佢嘅歌真係可以洗滌心靈,如果我無聽佢嘅歌,聽人咁講真係會諗有無咁誇張呀!?但用心聽過佢嘅歌,就會好認同!做左幾廿年人,佢係第一個歌手令我有呢個感覺

珍珠宮

ballonbb 發表於 21-1-7 13:26
咁個個人聽歌感覺喜好都唔同既. 我老公起初都有講佢似女人聲.重話唔鍾意D男仔有女仔聲. 不過佢聽左幾次之 ...

其實我都會樣樣聽下,會試下聽唔同嘅歌,所以都會試下開周深嘅歌聽下,可能當聽到一首歌觸動到我嘅時候,會鍾意聽佢又唔定

珍珠宮

wan_sosin 發表於 21-1-7 13:48
都一樣奇怪,大人小朋友聲,不過彈佢啲歌出嚟,都會試下聽佢唱成點嘅

你可以試聽下先 覺得啱聽就繼續 有時間睇下開心輕鬆既綜藝 青春環游記2 仲有介紹長城既了不起的長城 可以增長知識

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

支持
都係多得bkjm令我認識都周深
有實力直得支持

伯爵府

紫翹 發表於 21-1-7 13:43
其實呢D已經無睇好耐, 連歌都無聽好耐. 唔係因為周深, 我都無聽歌了. 可能間中都會有一兩首胡鴻鈞.
...

我都係好耐無聽歌,係因為周深,我耳機又有返用處 [/s [/smi。我而家係唔理聽歌定睇片,一定要聽下深深把聲先舒服

首頁

尾頁

跳至