影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Elenalan 發表於 21-1-21 13:29
粉上周深非常幸福! 經常都有新鮮嘅深深,新歌聽都聽唔哂

唔知幾時再有暗黑系打扮
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

男爵府

dragonIT 發表於 21-1-21 13:35
我初初都覺得好女仔聲,但認真去聽聽耐咗就覺得其實唔太女仔聲,係好溫柔溫暖嘅男仔聲
...

對對對對對!!
如要我一秒形容佢既聲音,就係會即刻彈出「溫柔,溫暖」呢兩個詞

男爵府

Elenalan 發表於 21-1-21 13:21
周少俠出新歌!

呢個樣好有殺氣,好期待喎

男爵府

co102co 發表於 21-1-21 07:48
你真係好可憐呀 !
上天賜予人耳朵可以聽世界上最動聽的聲音;賜予人眼睛可以看最美好的人和事 ...
說得非常對,佢有充滿仇恨嘅人生真係好可憐

男爵府

co102co 發表於 21-1-21 13:37
對對對對對!!
如要我一秒形容佢既聲音,就係會即刻彈出「溫柔,溫暖」呢兩個詞
...
同佢性格一樣,暖男一名

珍珠宮

rainbowworld 發表於 21-1-21 10:49
係咪果個人舉報架?
應該唔係舉報掛, 上次版主話版規黎架! 即係可以有呢D影視POST, 但係响自由到約兩星期左右會搬回適合地方咁喎

子爵府

紫翹 發表於 21-1-21 14:43
應該唔係舉報掛, 上次版主話版規黎架! 即係可以有呢D影視POST, 但係响自由到約兩星期左右會搬回適合地方咁 ...

lulubbaa話尋日果個人入黎就知好快會轉版,所以唔知關唔關果個人事
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

珍珠宮

rainbowworld 發表於 21-1-21 14:46
lulubbaa話尋日果個人入黎就知好快會轉版,所以唔知關唔關果個人事
應該咁講, 版規就响到, 或者無人舉既話, 又未必版主會咁及時移我地去相關地方! 或者同佢都有關, 不過既然版規有寫, 咁都無法啦!

或者等有D新既舞台再响自由再問囉

子爵府

紫翹 發表於 21-1-21 14:58
應該咁講, 版規就响到, 或者無人舉既話, 又未必版主會咁及時移我地去相關地方! 或者同佢都有關, 不過既然版 ...

咁可能真係同佢有關,不過版規係咁就冇野好講
幻術構成的曲譜裏
       盡是人世的辛酸與苦澀
             心之逆旅 華胥為引

水晶宮

co102co 發表於 21-1-21 13:52
呢個樣好有殺氣,好期待喎

佢喺我眼中永遠係小貓咪,扮惡嘅小貓咪,兇唔到我

水晶宮

紫翹 發表於 21-1-21 14:43
應該唔係舉報掛, 上次版主話版規黎架! 即係可以有呢D影視POST, 但係响自由到約兩星期左右會搬回適合地方咁 ...

d人都心理唔平衡,覺得討論大陸相關嘅人或事就係入侵本土文化洗版,心胸和視野一樣咁狹窄。香港冇樂壇,電視節目冇選擇,d所謂香港歌手唱到走哂音呃飯食,香港人想追求高質嘅音樂娛樂,放眼內地或其他地區好正常,點解要俾本土文化娛樂界嘅山頭主義困死香港人? 呃殺港人接受其他地區文化嘅自由?

如果香港有優質嘅歌手和音樂,我一樣咁支持。但而家係俾本地電視台傳媒愚弄,俾埋d垃圾劣貨你都要接受,唔支持垃圾就係唔支持香港,完全歪理,係呢種井底+固步自封嘅思想毀滅香港嘅前途。

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 13:15
我地又俾人搬返入影視

為何你們想帖子留在自由講場呢?

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 15:44
d人都心理唔平衡,覺得討論大陸相關嘅人或事就係入侵本土文化洗版,心胸和視野一樣咁狹窄。香港冇樂壇,電 ...
其實好多人都停留响內地D野係劣質, 內地野差過香港, 加上俾各大傳媒洗腦, 乜都要本土啫. 我仔上次睇勁歌都話我唔支持本土架. 我同佢講, 佢唱得令我覺得好聽我咪支持佢囉, 但我唔覺得好差, 但唔啱我聽, 唔可以因為本土就迫人支持佢地架嘛, 咁唔會有進步啦! 你俾D垃圾我, 我都要支持咩

珍珠宮

紫翹 發表於 21-1-21 15:53
其實好多人都停留响內地D野係劣質, 內地野差過香港, 加上俾各大傳媒洗腦, 乜都要本土啫. 我仔上次睇勁歌都 ...

你兒子不是完全無理,港樂壇已經積弱多時,港人再不支持就更加回天乏力了。
而你也有理,港歌手又不是你兒子,你沒有不可拋棄的支持。

水晶宮

其實好多人都停留响內地D野係劣質, 內地野差過香港, 加上俾各大傳媒洗腦, 乜都要本土啫. 我仔上次睇勁歌都 ...

我現在直情睇唔慣香港果d音樂節目舞台,上次叱吒頒獎禮個台好似後巷咁,莫文蔚本來係唱得之人,但佢表演隻串燒歌key太低(本身好多係男歌手嘅歌),節目組其實可以編曲上調整下個key, 再加上音響問題,真係金曲歌后都走哂音。成個頒獎典禮就係「sell情懷」,總之講幾句金句嗌幾句口號激動喊下,就算走哂音都要俾掌聲,因為要支持本土! 完全無視音樂專業性,佢地玩哂,唔撐就係你唔啱。

大宅

asweetmom 發表於 21-1-21 16:07
你兒子不是完全無理,港樂壇已經積弱多時,港人再不支持就更加回天乏力了。
而你也有理,港歌手又不是你兒 ...

唔係唔想支持, 但係理性啲諗, 若然本身冇實力嘅話, 盲撐都係冇前途㗎嘛。唔通有人個仔唱歌好容易走音, 個阿媽為咗支持佢猛拍手掌讚佢好, 咁樣係真正嘅支持咩?

如果想香港樂壇蓬勃, 應該係鼓勵佢哋盡力提高質素, 而唔係指望觀眾降低要求。

想自身進步有好多方法, 例如擴闊心胸同眼光,睇下而家香港以外嘅樂壇做到咩程度, 勇於接受競爭同挑戰、虛心學習...

男爵府

asweetmom 發表於 21-1-21 16:07
而你也有理,港歌手又不是你兒 ...

香港樂壇我一直支持馮允謙Jay,佢由超級巨星出黎,我已經好欣賞佢,人品性格好正面好樂觀又善良,唱得作得又彈得,把聲又有感染力,如香港樂壇多幾個呢類歌手又有人欣賞就起碼有得救。可惜香港人好多只係睇樣,歌又要k歌易上口先會鍾意有人傳唱,埋沒左好多有才華既人才。
好似Jay咁,除左頭2年紅左小小,之後就坐足7年冷板櫈,如果唔係佢個人內心夠強大,人夠樂天也有點銀糧,仲要不放棄自己一直keep 住作曲同朋友jam歌嘗試不同曲風,根本沒可能撐到今年,今年叫做終有多些人賞識支持攞番幾個獎見番點曙光

男爵府

勁歌真係慘不忍睹呀,豬肉四飛,睇到好尷尬。其實hubert都好有才華,有心唱用心作曲,但留在無線真係好浪費,練左首歌自彈自唱,無線都唔識好好安排個舞台比佢展現,照播背景音樂大聲過人地個琴萬倍,完全聽唔到hubert個琴聲,咁表演黎做乜野呢?

伯爵府

Elenalan 發表於 21-1-21 15:44
d人都心理唔平衡,覺得討論大陸相關嘅人或事就係入侵本土文化洗版,心胸和視野一樣咁狹窄。香港冇樂壇,電 ...

總之佢地認為大陸就係差過香港,井底到不得了,我已經好耐無聽香港歌手唱歌,真係走晒音,連我11歲女都唔聽。唔好講內地歌手,綜藝節目內地都做得好好。

珍珠宮

lulubbaa 發表於 21-1-21 16:37
唔係唔想支持, 但係理性啲諗, 若然本身冇實力嘅話, 盲撐都係冇前途㗎嘛。唔通有人個仔唱歌好容易走音, 個 ...

在我國家樣樣比不上你們中國,政府招商是用比中國更大的補貼去競爭。國民可以跑,以後國家繁榮了再回來。政府跑不了,必須共生死,那就先大力不理性輸血以圖來日。

港樂壇沒有人輸血,他好港人支持,他不好港人便理性不支持。

沒有批評你們的意思,也不是你們的責任,畢竟港政府也沒有支持。現在好多行業都需要輸血,港政府也缺血。

首頁

尾頁

跳至