自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

男爵府

sandra28 發表於 21-1-7 10:14
造型好重要!
我囡睇花花開頭比賽個樣及唱法⋯⋯佢話都驚嚇嫁!所以藝人唔多 ...

花花應該整過

伯爵府

Xmas吸收勳章

co102co 發表於 21-1-7 14:04
有時間興趣可以試聽呢首「無關」
https://youtu.be/zGI8xEFJ038

聽完都覺得好女仔聲初初唔識佢,一路聽頭頂一路出問號,佢真係男人?!!!

男爵府

bu-b 發表於 21-1-7 14:10
一d都唔奇,好嘢自然多人buy!只係你唔鍾意啫!如果人人喜好都相同,大家就無咁多選擇啦!就好似顏色咁, ...

你呢個比喻好好呀,好似我真係說服唔到自己去聽好rock好迷幻好嘈既歌(深深有幾首翻唱同門鈴除外 ),但我好尊重好明白點解有人會極鍾意甚至迷。
因為係呢啲歌裡面,佢地會搵到自己想要既野,可能係一份認同、一種釋放、一絲怨氣……係呼應到佢地內心既需要。

咁多jm推周深,就係覺得係佢啲歌裡面搵到自己內心既需要,呼應到內心既聲音,所以好想好想比到有同樣感受既同路人多一個接觸既機會,多一個選擇。尤其是現在社會咁排斥內地,香港人更加少渠道去接觸內地歌手。但姐妹們推周深既歌唔會理顏色,也唔會分種族國家,因音樂係內心的交流,係無界的!

公爵府

spikenard 發表於 21-1-7 13:54
你覺得佢好醜樣過八兩金

佢心地好好,所以人地好

我無覺得佢醜,普通男仔一名,普通样,見完面都唔會記得。做咩無端端講八兩位?你想討論佢樣貌?

子爵府

co102co 發表於 21-1-7 13:53
你第一次聽?!唔係講笑,呢首真係驚為天人

哈哈係呀!我之前接觸唔多。多謝推介同埋多啲上來推薦好嘢畀我哋

子爵府

HAPPYBOBB 發表於 21-1-7 14:16
聽完都覺得好女仔聲初初唔識佢,一路聽頭頂一路出問號,佢真係男人?!!!
...

以前我聽張信哲,青峰嗰啲都係,女人聲但又好好聽

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

cathy-tse 發表於 21-1-7 14:35
Really??? 好好睇㗎???

我就 追住開心大本營睇好好笑

真係好好睇,我2個女睇緊第二次,我睇第三次,依然好笑

伯爵府

紫翹 發表於 21-1-7 13:20
又未到變左女聲呀?? 內地識音樂既人都覺得佢既聲音好珍貴! 人地既評價係介乎童聲與女聲之間既聲音.
...

算喇,佢地只聽/睇表面。都唔會知道深深學過美聲,主修男高音喇

伯爵府

3333 發表於 21-1-7 13:48
嘩!睇完我明白點解咁多姐妹中意咗佢

呢首係我第二首聽嘅歌,真係驚為天人,佢可以扮幾個角色
希望你會再去發掘多啲周深嘅歌,去欣賞

珍珠宮

cathy-tse 發表於 21-1-7 14:35
Really??? 好好睇㗎???

我就 追住開心大本營睇好好笑

你講快本?

呢條link係青春環遊記2其中一集片段,超好笑

http://www.bilibili.com/video/BV16K4y1v73P?share_medium=android&share_source=copy_link&bbid=XZ0BA610F9B00406EB710BED2D8A01188556C&ts=1610001959448

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

其實好多歌手把聲都係咁,小田和正、青峰、張信哲、日本唱動漫個都大把都係咁聲,周深係唱得高音,但說話時一d都唔似女人,只係佢學聲樂,技巧同演繹方式令人有共鳴

不過香港人本身對大陸有偏見,一聽係大陸人未了解就拒於門外

miu~miu    發表於 21-1-8 11:59
SU213    發表於 21-1-7 16:14

禁止訪問

伯爵府

cathy-tse 發表於 21-1-7 14:49
可唔可以畀多啲全名我

其實就係叫青春環遊記2。係我2個小朋友番睇緊。

水晶宮

佢把聲同費玉清其實差唔多因為都係好柔。。!但我最鍾意嘅係鄧麗君把聲。

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

co102co 發表於 21-1-7 14:26
你呢個比喻好好呀,好似我真係說服唔到自己去聽好rock好迷幻好嘈既歌(深深有幾首翻唱同門鈴除外 ...

門鈴我到而家都未接受到

所以未接受佢嘅人,真係應該聽多幾首佢嘅歌先再作判斷,人人喜好唔同,但佢歌路咁廣,梗搵到唔少鍾意的,聽多左,感受多左,就會連本身覺得麻麻的,都會變成好鍾意!

我自己經歷,日頭做住嘢聽,同夜晚帶住earphone靜靜地聽,夜晚聽真係正好多!係會有另一番感受的!好多首比較少人提嘅歌變成我嘅至愛,都係晚上靜靜地聽時發現的!但我好衰,聽到超級鍾意嘅歌先會記得歌名,深深太多歌我都鍾意,所以會記到亂晒

伯爵府

couchpotatoes 發表於 21-1-7 14:49
其實好多歌手把聲都係咁,小田和正、青峰、張信哲、日本唱動漫個都大把都係咁聲,周深係唱得高音,但說話時 ...

中國好多都好唱得!!
我睇一套綜藝知道一個歌手叫霍尊,都去揾下佢唱嘅歌,都好聽,同佢講嘢把聲係2回事黎。只可以講香港包容度很低

複式洋房

回覆 kaing08 的帖子

太有想像力了

首頁
34567...15

尾頁

跳至