少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩兄妹成日都為小事打交,打頭、叉頸、掹頭髮!平時冇事嘅時候會好好傾,打起上嚟六親不認!見到都頭痛!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

181105 發表於 21-1-7 15:42
兩兄妹成日都為小事打交,打頭、叉頸、掹頭髮!平時冇事嘅時候會好好傾,打起上嚟六親不認!見到都頭痛! ...
一定要定訂立家規,唔可以打交
我兩個係仔,自細已經訂立家規,唔可以打交,唔可以鬧侮辱/傷害性說話。兩兄弟已經20+,感情好好,從未打過交

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

兩兄妹成日都為小事打交,打頭、叉頸、掹頭髮!平時冇事嘅時候會好好傾,打起上嚟六親不認!見到都頭痛! ...

我個時2個嘈交個陣要叫停佢地,咁耐好似試過一次踢腳。多數嘈幾句

伯爵府

Same here!

[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

見朋友仔女, 嘈/打到中學... 都無晒計

複式洋房

回覆 181105 的帖子

仔女之間打交都好正常。最主要不要影響感情

大宅

可以留意下他們因為什麼事打交?通常小朋友是公平原因,或者性格很不同,找出原因後跟他們討論以後遇到這情況可以點樣做,要不停提醒重覆才會學到

當一方能夠做到好的行為如分享,多讚揚,也提醒哥哥妹妹為你做了什麼什麼是愛錫哥哥,或者提醒妹妹哥哥也為你做了那些事,讓大家都可以看到大家都是愛護對方

鬧小交當然可怡情唔使理

首頁

尾頁

跳至