潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一向買開Fb某幾間韓衫⋯
有間叫昨天我好鍾意佢地的款式,但mark up個價位偏貴,跟住比我揾到一間叫Van仔,就專攻人地揾到既款黎賣,價錢仲要平一半,心唸正啦可以包色都唔怕~

點知,同一款,分別係呢兩間買左唔同色,原來真係一分錢一分貨,平果間好明顯疑似係寶寶抄款咁,無論手感,個tag完全唔係果回事

我終於明白貴係真係韓國入貨

我唔係打手,真係親身體驗

你地有無相同經驗?

男爵府

有!我買開某間韓國衫鋪頭好多年,個店主同我講有d衫都真韓,有d係假韓(即大陸做,係韓國車個嘜)。 有時着個款,質地唔太差,假韓都無咩所謂。有d韓國衫質地唔夠挺身(尤其針織)我係唔會買,因咁樣着上身好容易彈肉出嚟,好肉酸

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我只會買某些牌子既韓國衫, 因為著過.

wcpcelia    發表於 21-1-10 18:23

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

有啊,上網買野太方便喇,大約知呎寸,岩就落單,呢排D韓衫又好似平返少少,梗係一分錢一分貨啦,同大陸做果D,真係有分別架

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蜜蜜斟 發表於 21-1-8 17:18
有間叫昨天我好鍾意佢地的款式,但mark up個價位偏貴,跟住比我揾到一間叫Van仔 ...

昨天D衫真係太貴了, mark up太勁, 買唔落手~~

我通常係facebook on-line shop睇岩D衫, cap左圖, 再搵淘寶係東大門代購, 平3-4成, touch wood, 暫時未失手~

大宅

華華子 發表於 21-1-14 13:55

我通常係facebook on-line shop睇岩D衫, cap左圖, 再搵淘寶 ...

但就係發現咁買,其實牌子並唔一樣囉

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蜜蜜斟 發表於 21-1-14 15:49
但就係發現咁買,其實牌子並唔一樣囉

如果有牌子名, 我會要求牌子要一樣的, 如果沒有牌子名, 甘就真係要博一搏~~

子爵府

以前同朋友都有系fb g*n買過 不過幾次後無再買 真係好貴 話出自家品牌衫 真心唔靚囉 唔明點解甘多人幫襯 反而睇sh**r有d款幾好睇

大宅

通常會睇下差幾多~ 多過200唔會信
我有朋友做呢行
佢話淘寶好鍾意買咗人哋個款返去大量copy
質料梗係差過韓貨

別墅

可否介紹是咩店名 thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

有間叫昨天我好鍾意佢地的款式,但mark up個價位偏貴,跟住比我揾到一間叫Van仔 ...

你現在先知道?FB好多都係賣大陸做回韓國加牌仔話係韓國貨,不論那裡做,性,價,比,先重要

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Gloria22sen 發表於 21-1-14 09:30
有啊,上網買野太方便喇,大約知呎寸,岩就落單,呢排D韓衫又好似平返少少,梗係一分錢一分貨啦,同大陸做果D,真 ...
大陸做世界級時裝品牌已經有20幾年時間喇,咪甘樣喇...................300元就咪捻著可以買套[香奈兒]B貨喇呢個世界講性.價.比.

大宅

其實韓國既店家都有互相抄款不過淘寶果d真係唔可信,好多時都係拎咗韓國店家既相嚟用,變相好似用同一張相search到就以為賣淘寶貨,淘咗返嚟都唔係同一樣野
利申:我係韓國網店店主,純粹個人經驗分享

侯爵府

幫襯左半年同一間
我貪個老闆發貨快
D料同款不太差,所以見到她
live有靚,平都會落单

複式洋房

回覆 蜜蜜斟 的帖子

有不過唔滿意多

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

華華子 發表於 21-1-14 13:55

我通常係facebook on-line shop睇岩D衫, cap左圖, 再搵淘寶 ...

請問有無淘寶店主介紹

首頁

尾頁

跳至