夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

soso1227 發表於 21-1-18 15:59
唔需要急住離婚,反正現在有地方住,有人供養仔女。
你當務之急是要立即增值自己,與其花時間找C6同其他女 ...

認同,離婚都要講條件,樓主乜都靠老公難怪佢老公大口氣㗎喎~ 一係就同老公搞好關系, 有感情基礎又有個仔,自己可以增值自己令老公唔可以冇咗你,再唔係咪令自己唔使靠佢同佢離婚囉~ 點都好過自己想像好多嘢出嚟搞到關係越嚟越差喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

caliamama 發表於 21-1-20 13:31

結婚生仔從來都唔係遊戲嚟㗎喇~點解你會覺得佢老公離婚 ...
兩個根本就唔夾, 樓主果個人心已在外.
結婚生仔對男人黎講就係煩, 所以唔會想再行多次
我認識既已婚/已離婚既男人, 非必要都唔會想離婚
唔係因為愛, 只係費事煩
離又婚又要俾屋企人哦, 問, 屋企無女人又俾人歧視

好明顯而家樓主呢個, 返去只係為左交人費事煩
唔係想同樓主溝通, 因為溝通唔到
日日被審犯咪當同屋主, 有張床訓就算
屋企果個講乜咪由佢, 一係大佢講離婚跟住就會收聲求原諒

子爵府

畀面勳章

littlefunpig 發表於 21-1-20 15:31
兩個根本就唔夾, 樓主果個人心已在外.
結婚生仔對男人黎講就係煩, 所以唔會想再行多次
我認識既已婚/已離婚 ...

我唔會好似你咁用其他人對比,我相信呢個世界乜人都有,你講嗰啲男人梗係會有,但調返轉亦有好多男人因為愛屋企忍受老婆~只不過佢哋兩公婆我都唔識, 從樓主講嘅嘢可以感受到佢係一個唔易相處嘅人,你覺得佢老公係大佢,我就覺得佢老公再繼續咁樣畀佢精神轟炸只會繼續去搵其他人,離婚係遲早嘅事,男人都係一個人,冇人忍受到日日返屋企畀人精神虐待,乜嘢費事煩都係假,畀人精神虐待只會更煩.... 我唔識佢老公唔知佢乜嘢原因,學你話齋交人又好,屋企有感情唔捨得都好,呢個係佢老公嘅個人感受控制唔到,但係樓主自己可以控制自己,改唔改變離唔離婚係自己決定架麻

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

caliamama 發表於 21-1-20 16:07
我唔會好似你咁用其他人對比,我相信呢個世界乜人都有,你講嗰啲男人梗係會有,但調返轉亦有好多男人因為 ...
江人易改, 本性難移
呢度成日想男人改, 你又想樓主改
其實根本係多餘
改完一時三刻
遲早都會回復返原狀
所以一早就話唔夾
乜愛都一早已經磨滅曬
仲有愛老婆唔係咁樣周圍去溝女
而家只係無得人贓並獲

伯爵府

littlefunpig 發表於 21-1-20 16:12
江人易改, 本性難移
其實根本係多餘

我都認同樓主唔會改, 三兩日就話離婚 態度依然強硬 ,個老公又依然去外面溝女

子爵府

畀面勳章

littlefunpig 發表於 21-1-20 16:12
江人易改, 本性難移
其實根本係多餘

呢度成日想男人改㗎咩?咁明明見到樓主有問題冇理由唔出聲叫佢改一改掛?冇話多唔多餘嘅,自己做好本份,踢開佢嘅時候都大聲啲啦~點都好過畀老公話自己日日喺屋企成個癲婆咁掛?有D男人就係咁衰㗎喇,就算好愛屋企都一樣會口花花周圍撩人, 因為有好多人道德觀念就係咁低,可以搵到一個同自己道德觀念一樣嘅人真係好緊要~ 但係既然已經結咗婚仔都有埋, 唔係拍拖拍拍籮友唔鍾意就唔理,有小朋友就有責任㗎嘛~係咪應該做返好自己先呢? 最低限度自己要有自信先啦~成個怨婦咁疑神疑鬼,老公冇第二個都變成有喇~

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 16:29
呢度成日想男人改㗎咩?咁明明見到樓主有問題冇理由唔出聲叫佢改一改掛?冇話多唔多餘嘅,自己做好本份, ...
你有追到個post 既話, 都已知唔係第一次第二次
大把JM 講到口水乾, 樓主都係一樣
所以算吧啦, 唔會變
就算離婚佢依舊住返響度,
依舊有家用, 其實無乜大分別
而家只不過係physically 多左件人得響度

子爵府

畀面勳章

littlefunpig 發表於 21-1-20 17:04
你有追到個post 既話, 都已知唔係第一次第二次
大把JM 講到口水乾, 樓主都係一樣
所以算吧啦, 唔會變

唔怪得囉~我真係喺呢度咁多年都未試過講咁多嘢..... 睇嚟我都講到口水乾 lu~
祝福大家啦~

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 17:14
唔怪得囉~我真係喺呢度咁多年都未試過講咁多嘢..... 睇嚟我都講到口水乾 lu~
祝福大家啦~
...
樓主純粹都係呻下求安慰
點會離婚丫, 改完一排咪又回復原狀
而家又話男人唔想離到底想點
或許想人地話唔離=挽留=仲愛
明眼人一睇就明.. 唔離不過費事煩
或者未煩到一個點要即刻離
咪繼續沈醉落去自得其樂囉

男爵府

littlefunpig 發表於 21-1-20 17:21
樓主純粹都係呻下求安慰
點會離婚丫, 改完一排咪又回復原狀
而家又話男人唔想離到底想點

樓主老公同個女人一定有問題,正常女人如果冇野,唔想破壞人哋家庭嘅話,接到樓主個電話,就算唔鍾意,都會有所避忌,但係佢哋照舊傾電話

cathngai    發表於 21-1-20 19:29

男爵府

繼續支持樓主審犯有理啦 花生高產

翡翠宮

SUMSUM_88 發表於 21-1-20 18:34
樓主老公同個女人一定有問題,正常女人如果冇野,唔想破壞人哋家庭嘅話,接到樓主個電話,就算唔鍾意,都 ...

溝到溝到返屋企都繼續溝
仲要大返大婆轉頭
擺到明恰個女人無錢身材走樣又無打扮,走都走唔到先咁

子爵府

回覆 littlefunpig 的帖子

就算樓主真係改到 但最怕係佢老公都態度照舊 到時樓主仲唔甘心呀

複式洋房

回覆 mayce860914 的帖子

佢反應咁大,我就覺得佢等左呢個機會好耐啦講真,真心愛你嘅,當你真係誤會左去msg佢個客
佢不但無諗住一笑置之,或叫你直接問佢。
佢揀左同你即刻離婚
我覺得係佢終於搵到機會將個責任推落你到。
我知道有啲好嘅男人就算老婆係誤會左佢msg左個friend
佢係會覺得好搞笑,笑個老婆傻豬太緊張自己,解釋下咁。
仲會為求老婆安心俾佢望埋手機。

大宅

Yunnie 發表於 21-1-21 13:23
回覆 mayce860914 的帖子

佢反應咁大,我就覺得佢等左呢個機會好耐啦講真,真心愛你嘅,當你真係誤會左去m ...

我反而覺得佢嬲係因為我搞到佢個客,同埋前一晚已經嘈左一獲,第二朝仲要知道我騷擾佢個客,火上加油,佢嘅反應係我意料之內

大宅

caliamama 發表於 21-1-20 16:07

我唔會好似你咁用其他人對比,我相信呢個世界乜人都有, ...

其實我覺得你真係好正面!有好多嘢都係有兩面,我都係因為諗嘢成日都諗壞個方面,搞到而家咁唔開心,我都明白只要我做返自己本分,就算去到最壞都係離婚姐,又無乜大不了,而家咪裝備好自己先再諗下一步,反正結婚證書佢都比左我,就算要離婚都唔急得,睇吓仲有無得修補關係先,呢幾日我同我老公都有講嘢,都係普通屋企嘢,慢慢黎。

子爵府

mayce860914 發表於 21-1-21 13:51
其實我覺得你真係好正面!有好多嘢都係有兩面,我都係因為諗嘢成日都諗壞個方面,搞到而家咁唔開心,我都 ...

睇你老公個款成日叫離婚,佢自知原來係自己玩大左就真!睇佢最後都係唔想離啦!

子爵府

畀面勳章

mayce860914 發表於 21-1-21 13:51
其實我覺得你真係好正面!有好多嘢都係有兩面,我都係因為諗嘢成日都諗壞個方面,搞到而家咁唔開心,我都 ...

好好呀~習慣為自己而活啦~做返自己本份,顧下自己儀容,自己搵錢,增加返自信,係為自己,咁就唔存在比人睇死~有時間自己出去做下私人嘢,一來自己可以輕鬆,二來就唔會咁得閒諗埋啲無謂嘢,三來你老公又唔會覺得你淨係屬於屋企,比佢知你係屬於自己㗎~其實你同佢一樣,可以鍾意做乜都得,只係睇你自己做唔做啫~ 如果最後個男人都係繼續做衰嘢,唔需要覺得唔抵唔甘心,因為你已經做好咗自己了, 亦唔再需要佢,冇左賤男唔可惜咼, 損失嘅一定唔係你.....祝福你

大宅

樓主而家咩情況啊?

大宅

MANNI1220 發表於 21-2-1 16:30
樓主而家咩情況啊?

而家無事喇!唔再提就好地地,我都覺得提黎都無用,學習愛自己多啲。

首頁

尾頁

跳至