自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

無綫早前播出的劇集《香港愛情故事》大受好評,有指監製林肯將會以80年代娛樂圈為背景,並搵來一班年輕演員「扮演」譚詠麟、張國榮、陳百強、陳慧嫻等80年代的歌星、演員。

監製林肯就話新劇的確係講80年代娛樂圈,是一部青春、熱血、勵志的喜劇,他表示:「呢部劇集嘅主要演員全部都要Under 25歲,應該1月中會Confirm演員,暫時預計會喺3月頭開拍。」

據知目前男角人選主要有丁子朗、伍富橋及《#後生仔傾吓偈》的林正峰,女角則有戴祖儀、游嘉欣、劉穎鏇、應屆港姐季軍郭柏妍、上屆落選港姐謝采芝及《#後生仔傾吓偈》的「波波」黃凱儀等。有網民猜測丁子朗將會扮演影射張國榮的角色

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

丁子朗幾好,但張國榮實在太靚仔,好難揾人扮佢

子爵府

jtw_ki 發表於 21-1-10 11:48
無綫早前播出的劇集《香港愛情故事》大受好評,有指監製林肯將會以80年代娛樂圈為背景,並搵來一班年輕演員 ...

支持俾多啲機會年輕人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

丁子朗幾好,加上呢個監製d劇集都唔錯,期待。

男爵府

回覆樓主:

題材好吸引

男爵府

比多啲機會後生好好,以前五虎,張曼玉劉嘉玲等小生花旦都係廿歲出頭,係唔知幾時開始啲主角個個真實年齡三四拾歲,而套戲角色後生又要夾硬扮,睇見都辛苦

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

唔知金城安同朱00有冇機會跳出愛回家,參演呢套劇

琥珀宮

dede2005 發表於 21-1-10 11:55
丁子朗幾好,但張國榮實在太靚仔,好難揾人扮佢

馬天宇

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

jtw_ki 發表於 21-1-10 12:09

係啦,好想佢地兩個拍吓其他劇

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

拍一套四大天王傳仲好啦!我會比較熟識啲!

珍珠宮

TVB其實好多年輕演員,只不過依家興排資論輩,而且又要講夠唔夠班擔正,又多網民一時一樣咁隨意吹奏同攻擊,所以佢地就年復一年咁係度等運到!

以前劉華黎明20零歲就真真正正擔正,完全未有咩演出經驗就擔正男一。黎明當年22歲就擔正 "天涯歌手" 男主角 (雖然我都無睇過)。當年無網民扮戲劇專家係度指手劃腳話人無演技未夠班,未拍就攻擊!

水晶宮

無綫早前播出的劇集《香港愛情故事》大受好評,有指監製林肯將會以80年代娛樂圈為背景,並搵來一班年輕演員 ...

我想睇 郭子豪,張振朗,DANNY,ENSON。。。

其實ENSON外型仲似LESLIE

水晶宮

應該唔會考慮,佢地被定型,而且日日都開愛回家,好難會搵佢地

大宅

王梓軒可以做陳百強

珍珠宮

Love and Kindness are never wasted.

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

張振郎都已經30幾歲啦,邊度青春?

TVB大把真真正正年輕演員,可以大膽俾佢地演重要角色,唔使一定要主角,但至少唔好閒角!

男爵府

我支持佢兩個

水晶宮

我想睇:

DANNY孔德賢 做陳百強
ENSON 劉頌鵬 做 LESLIE

開個角色比 郭子豪

子爵府

講80年代好呀,但唔鍾意以娛樂圈為背景故事

首頁